No nie, ty też złapałeś się na ten marketingowy haczyk? Mam wrażenie, że wiele osób nie rozumie tej promocji, a szczerze to na początku to sam błędnie zrozumiałem tę promocję.Łukasz pisze:http://www.rynek-kolejowy.pl/61140/zlot ... _29_zl.htm
65 tysięcy biletów po 29 zł - to to nie wiem co im się stało, ludzie się z pendolino do flirtów przesiedli
(pół miliona pasażerów przez miesiąc)?
O spółce PKP Intercity
Moderator: JacekM
Niestety nie wiem, o co Ci chodzi - niestety po raz kolejny i coraz bliżej tego, żeby ostatni.
ŁK
Bilety nie po 29zł, a od 29zł i to jest zwykłe Super Promo tylko na wszystkie miejsca w pociągu. Przykro mi, że na takie haczyki się łapiesz, ale cieszę się, że się postarasz na przyszłość mnie rozumieć. 
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Na Wawkomie też uruchamiamy lada moment nową promocję. Nazywa się "Złota klawiatura".ashir pisze:No nie, ty też złapałeś się na ten marketingowy haczyk? Mam wrażenie, że wiele osób nie rozumie tej promocji, a szczerze to na początku to sam błędnie zrozumiałem tę promocję.
Dalej nie wiem, o co Ci chodzi. Naprawdę mnie to wali, bo jak będę jechać, to sobie kupię tak, żeby mi pasowało.
Nie wiem, dlaczego miałbym się jakoś specjalnie tą ceną ekscytować i w jaki sposób złapałem się na haczyk.
Poza tym RK nie pisze o tym w ten sposób, a nie każdy ma obsesję na punkcie czytania wszystkich źródeł.
W każdym razie - im więcej osób się złapie, tym lepiej.
Nie wiem, dlaczego miałbym się jakoś specjalnie tą ceną ekscytować i w jaki sposób złapałem się na haczyk.
Poza tym RK nie pisze o tym w ten sposób, a nie każdy ma obsesję na punkcie czytania wszystkich źródeł.
W każdym razie - im więcej osób się złapie, tym lepiej.
ŁK
"Od 29 zł". Ceny są takie, jak zwyczajnie w SuperPromo (czyli 49 Warszawa-Kraków etc), tylko pula większa. 4.5 pociągu dziennie, to nie jest jakiś wielki procent całości... 
No już widzę. Zależy trochę, o ile spadła średnia cena biletu w SuperPromo. A raczej w wybranych pociągach spadła, jak jest cała dwójka.
ŁK
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie szkodzi, liczy się efekt. Powtórzę, jeden bilet na każdy pociąg powinni mieć za 5 zł w 2 klasie i za 9 zł w pierwszej.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Wtedy to byłby taki efekt, że zostaliby uznani za oszustów. Ludzie przekonują się do Intercity, bo bilety za 5 dyszek są realne i sporo osób już tego doświadczyło na własnej skórze bez kombinowania i wyszukiwania ofert.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No nie wiem, na różne rajany od 9 euro za lot i polskiebusy od 1 zł za kurs ludzie się nabierają.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Chodzi np. o to, że za 29zł nie pojedziesz nigdzie z Warszawy, ani na żadnym długim odcinku. Za 29zł to możesz sobie np. najwyżej EIP pojechać z Gliwic do Katowic. I oferta polega na tym, że do odjazdu pociągu (jak nie zostaną wyprzedane wszystkie miejsca) to masz zagwarantowaną cenę w Super Promo. Czyli tak naprawdę przydatne dla tych co planują wyjazd na ostatnią chwilę, ale dla nich jest już podobna oferta "Biletowa czwartkomania", choć w tym przypadku nie wiadomo z wyprzedzeniem na jakie kursy będzie obowiązywała promocja w danym tygodniu.Łukasz pisze:Dalej nie wiem, o co Ci chodzi. Naprawdę mnie to wali, bo jak będę jechać, to sobie kupię tak, żeby mi pasowało.
Toteż zwracam uwagę, że również dałeś się nabrać.Łukasz pisze:W każdym razie - im więcej osób się złapie, tym lepiej.
Ostatnio jak we Włoszczowie mijałem pendolino z Katowic, to w jedynce nie było nikogo - a za 9 zł to nawet schabowego nie kupią (:
Tak, wiem, że to nie o to chodzi. Superpromo w jedynkach chyba w ogóle jest mało
E, nie znalazłem ani do Krakowa, ani do Poznania, ani do Katowic niczego za 29 zł, a szukałem też na sobotę wieczorem w przyszłym tygodniu.
Tak, wiem, że to nie o to chodzi. Superpromo w jedynkach chyba w ogóle jest mało
E, nie znalazłem ani do Krakowa, ani do Poznania, ani do Katowic niczego za 29 zł, a szukałem też na sobotę wieczorem w przyszłym tygodniu.
ŁK
No nie, za 1zł to ludzie kupują, gorzej że za wyższą kwotę nie chcą kupować, czyli jednak haczyka nie łapią, ale te najtańsze bilety to i owszem wykupują. Dlatego później mają problem z frekwencją.Emyl pisze:Na PB już coraz mniej, jak pokazują ostatnie miesiące.Glonojad pisze:No nie wiem, na różne rajany od 9 euro za lot i polskiebusy od 1 zł za kurs ludzie się nabierają.
Toteż. Nie dałem się nabrać, bo nigdzie się z tego powodu nie wybieram.ashir pisze:To też zwracam uwagę, że również dałeś się nabrać.
Przeczytałem ofertę, która wydawała mi się ciekawa; generalnie to,
że za 49 zł będę mógł kupić bilet do odjazdu pociągu jest dla mnie akurat bardzo ważne,
bo nie zawsze mogę zaplanować wszystko na miesiąc do przodu
(dla firmy pewnie też, jak zamiast 135 na bilecie będzie 49 zł).
ŁK