Tabor KMŁ
Do odkurzacza na linii BIS się przyzwyczaiłem (zresztą dziś jeździ dokładnie na tym samym dodatku po południu, więc ma chyba to na stałe), ale do Autosana H6 (#37) na linii ŁZ to już nie.
Już myślałem, że mam pecha, bo na tej linii jeżdżą 3 SU12 (a chyba tyle jest brygad na tej linii?), a tu proszę. Po zrobieniu kółka jedno SU12 (chyba o numerze #40) zakończyło jazdę na Zachodniej, a w jego miejsce trafił troszkę krótszy, troszkę starszy z wysoką podłogą Autosan. Nawet miał ze sobą tabliczkę: "Przejazd Techniczny", więc musiał prosto z zajezdni jechać i wszystko wskazuje na to, żeby podmienić Solarisa.
Nie wiem jak dla innych miłośników, ale dla mnie to nie lada gratka widzieć i nawet jechać Autosanem H6 po Warszawie i w dodatku można to jeszcze zrobić na bilecie ZTMu.
A że na ŁD jeździ oczywiście drugi Autosan H6 (#3) i dzięki dobremu zgraniu rozkładów obydwu linii można było zobaczyć jak przez Dąbrowę Zachodnią i Leśną jadą razem 2 Autosany H6 - dosyć rzadki widok. 
To jest przecież starszy brat naszej Solinki.ashir pisze:Do odkurzacza na linii BIS się przyzwyczaiłem (zresztą dziś jeździ dokładnie na tym samym dodatku po południu, więc ma chyba to na stałe), ale do Autosana H6 (#37) na linii ŁZ to już nie.Już myślałem, że mam pecha, bo na tej linii jeżdżą 3 SU12 (a chyba tyle jest brygad na tej linii?), a tu proszę. Po zrobieniu kółka jedno SU12 (chyba o numerze #40) zakończyło jazdę na Zachodniej, a w jego miejsce trafił troszkę krótszy, troszkę starszy z wysoką podłogą Autosan. Nawet miał ze sobą tabliczkę: "Przejazd Techniczny", więc musiał prosto z zajezdni jechać i wszystko wskazuje na to, żeby podmienić Solarisa.
Nie wiem jak dla innych miłośników, ale dla mnie to nie lada gratka widzieć i nawet jechać Autosanem H6 po Warszawie i w dodatku można to jeszcze zrobić na bilecie ZTMu.
A że na ŁD jeździ oczywiście drugi Autosan H6 (#3) i dzięki dobremu zgraniu rozkładów obydwu linii można było zobaczyć jak przez Dąbrowę Zachodnią i Leśną jadą razem 2 Autosany H6 - dosyć rzadki widok.
Solina jest dłuższa, a co do obsady to już coś słyszałem o później włączającym się dodatku na kurdupla, tylko jeszcze nie wiem czy rano jest coś podobnego, ale raczej wątpię. 
- tomasz5254
Na ŁZ są 4 brygadyashir pisze: Już myślałem, że mam pecha, bo na tej linii jeżdżą 3 SU12 (a chyba tyle jest brygad na tej linii?), a tu proszę.
10 11 26 27 103 105 109 136 154 159 167 184 186 190 414 523 N43
Rano też?
- tomasz5254
A tego to nie wiem, popołudniu są na pewno 4.ashir pisze:Rano też?
10 11 26 27 103 105 109 136 154 159 167 184 186 190 414 523 N43
Z tą wrażliwością odkurzacza to jednak prawda: śnieg już spadł, ujemne temperatury się zdarzają i już Jelcz M181MB zostaje w zajezdni. 
-
bartoni722
Jak to w koncu jest z tymi Melonami na ŁZ? Ma to jakis konkretny przypisany dodatek?
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
Jeśli nic się nie zmieniło to tak. Rusza o 15:10 z Zachodniej.bartoni722 pisze:Jak to w koncu jest z tymi Melonami na ŁZ? Ma to jakis konkretny przypisany dodatek?
-
bartoni722
No wlasnie tez tak myslalem, a dzis na tym bylo U12, a o 14:20 z MM - Melon. I wlasnie mnie zaciekawilo czy tam taka "wollna amerykanka" nie panuje. 
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
KMŁ planuje zamówić dwa autobusy klasy mini. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, autobusy na ulicach zobaczymy już w maju.
Pewnie chcą się pozbyć Autosanów H6?
Nie, zamawiają nowe autobusy klasy mini tak dla jaj, bo przecież Autosany H6 są dostosowane do podróży osób na wózkach inwalidzkich i są na tyle nowoczesnym taborem, że cały świat patrzy na Łomianki z zazdrością.
A może chcą po prostu zwiększyć ilość taboru mini? Bo do ŁZ to akurat on dobrze pasuje. Ostatnie pojedyncze dokupywanie SU12 wcale nie wykluczyło z ruchu Jelcza PR110M, a pomogło rozszerzyć siatkę połączeń.Flash8222 pisze:Nie, zamawiają nowe autobusy klasy mini tak dla jaj, bo przecież Autosany H6 są dostosowane do podróży osób na wózkach inwalidzkich i są na tyle nowoczesnym taborem, że cały świat patrzy na Łomianki z zazdrością.
Dziś, chwilę przed godziną 15:00, do zajezdni w Kiełpinie przyjechał najnowszy nabytek KMŁ, czyli kolejny Solaris Urbino 12. Będzie on miał numer boczny #50. Zdjęcie: http://www.wgkm.waw.pl/displayimage.php?pid=460