O nazwach ulic
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
R-9 Chełmska pisze:O ile dobrze pamiętam na Sielcach nie ma takiej ulicy... Bynajmniej nie takiej tablicy MSI
W takim razie jak nazywa się ulica, ktora łączy Pułku "AK" Broda z Wojskowej Służby KobietJaneczek pisze:Na żadnej z moich map tez taka ulica nie istnieje ani na Sielcach ani na Czerniakowie
Polecam nowe plany Demart lub PPWK. Może też być plan Warszawy na stronie Urzędu Miasta.
- R-9 Chełmska
Jeżeli mówimy o tej samej drodze, to ciężko nią przejechać nawet samochodem osobowym...Plesim pisze: W takim razie jak nazywa się ulica, ktora łączy Pułku "AK" Broda z Wojskowej Służby Kobiet![]()
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
-
Krzysiek_S
Nie.Piotrek pisze:Mieszkasz na Ogrodzie?
Ja mieszkam na Trakcie Lubelskim,a dokładniej w drodze odchodzącej od Traktu Lubelskiego,od ulicy jest jeden dom i następny w tej drodzę to już mój,zresztą droga kończy się na moim ogródku.
Jest to nowa ulica na Osiedlu Las prostopadła do Sęczkowej.
I wymyślili ją mieszkańcy.
Tylko że tam nie ma żadnych ogrodów.
Wszystkich wielbicieli nieśmiertelnej, niezwyciężonej prawdy, o którą przez całe życie walczył, której torował swym genialnym umysłem drogę umiłowany towarzysz Iosif Dż., pragnę nieco pocieszyć. Trud i znój wszystkich przodujących i postępowych ludzi na całym świecie nie poszedł na marne. Ulica Pstrowskiego nadal jest w Warszawie. Tyle że nie na Bielanach, ale... W Wesołej-Zielonej. Odchodzi od Brata Alberta. Nie posiada co prawda asfaltowej nawierzchni, lecz za to biegnie pod górę. Wiedzie nieugięcie ludzkość naprzód, na wyżyny nowego, szlachetniejszego życia. Żadne knowania wrogich i nikczemnych mocy nie są zdolne złamać tej jedności, którą tworzy zwartość serc, przenikniętych świadomością Idei...Tm pisze:Komarow się nie podobał, Pstrowski sie nie podoba...
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
emdegger pisze:Ulica Pstrowskiego nadal jest w Warszawie. Tyle że nie na Bielanach, ale... w Wesołej-Zielonej. Odchodzi od Brata Alberta.
Gdyby tak właśnie myślano, czyli racjonalnie, to nadal mielibyśmy Stołeczną i Rondo Babka, i Chodkiewicza etc. Ale przecież "ważne jest, aby konkretny patron miał swoją ulicę albo jak największą, albo leżacą w miejscu z owym patronem związanym"
Samo zaistnienie ulicy czyjegoś imienia jeszcze nienasyconych prawicowych radnych i kombatantów nie satysfakcjonuje 
Obawiam się, że wtedy byśmy mieli ulice, które różnią się tylko numerkiem w nazwie (np. 72 pułku Ak, a obok 73 pułku AK)... Inna sprawa, że w Wesołej powinni pomału zacząć likwidować duble. Mało jeszcze nazw zostało?MZ pisze:Od momentu przyłączenia Wesołej do Warszawy wszystkie postulowane nazwy powinny być wprowadzane tylko tam. Kombatanci chcą jakiejś nazwy - wtedy wprowadzić ją w Wesołej, likwidując któryś "dubel". Wtedy to byłoby nawet z jakimś pożytkiem.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ostro....emdegger pisze:Wszystkich wielbicieli nieśmiertelnej, niezwyciężonej prawdy, o którą przez całe życie walczył, której torował swym genialnym umysłem drogę umiłowany towarzysz Iosif Dż., pragnę nieco pocieszyć. Trud i znój wszystkich przodujących i postępowych ludzi na całym świecie nie poszedł na marne. Ulica Pstrowskiego nadal jest w Warszawie. Tyle że nie na Bielanach, ale... W Wesołej-Zielonej. Odchodzi od Brata Alberta. Nie posiada co prawda asfaltowej nawierzchni, lecz za to biegnie pod górę. Wiedzie nieugięcie ludzkość naprzód, na wyżyny nowego, szlachetniejszego życia. Żadne knowania wrogich i nikczemnych mocy nie są zdolne złamać tej jedności, którą tworzy zwartość serc, przenikniętych świadomością Idei...Tm pisze:Komarow się nie podobał, Pstrowski sie nie podoba...
I to jest bardzo słuszna koncepcja. Jak przyłączano inne obecne ulice to nazwy były zmieniane- dlaczego więc Wesoła ma być uprzywilejowana.MZ pisze:Od momentu przyłączenia Wesołej do Warszawy wszystkie postulowane nazwy powinny być wprowadzane tylko tam. Kombatanci chcą jakiejś nazwy - wtedy wprowadzić ją w Wesołej, likwidując któryś "dubel". Wtedy to byłoby nawet z jakimś pożytkiem.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
R-11 Kleszczowa pisze:I to jest bardzo słuszna koncepcja. Jak przyłączano inne obecne ulice to nazwy były zmieniane- dlaczego więc Wesoła ma być uprzywilejowana.