Ostrobramską do Leszna!Pawel_ pisze:Redutową do Wołomina, bo do Marek już jeździ.Tranzystor pisze:To jeszcze powinni wsadzić Stalową do Piaseczna, albo do Raszyna.
Zmiany obsługowe - wrzesień 2012
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Podaj, proszę, racjonalny powód, dla którego kierowcy z Woronicza nie powinni jeździć na N63.Tranzystor pisze:Jaki jest sens w tym, aby na BWLce z N63 jeździła Woronicza...? Ciekaw jestem, kto takie cuda obmyśla. To jeszcze powinni wsadzić Stalową do Piaseczna, albo do Raszyna.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Może czas, żeby MZA dojrzały do opcji z holowaniem do najbliższego zakładu i naprawą umożliwiającą samodzielny przejazd do zajezdni macierzystej? Poza tym: łatwiej holować w nocy z Legionowa, czy w dzień z Nowodworów? A na 503 jakoś brygady z Woronicza jeżdżą i nikt od tego nie umiera.Domas pisze:Nieznajomość okolicy, w razie awarii baaaaaardzo daleko do zakładu.Szeregowy_Równoległy pisze:Podaj, proszę, racjonalny powód, dla którego kierowcy z Woronicza nie powinni jeździć na N63.
- Aleksander2560
- (Aleksander2634)
Bartek, zbyt upraszczasz... 503 to jest prosta linia, ale dlaczego szofer z Woronicza ma w nocy znać trasę N63 i jeszcze zajazd pod Chotomów?Szeregowy_Równoległy pisze:Może czas, żeby MZA dojrzały do opcji z holowaniem do najbliższego zakładu i naprawą umożliwiającą samodzielny przejazd do zajezdni macierzystej? Poza tym: łatwiej holować w nocy z Legionowa, czy w dzień z Nowodworów? A na 503 jakoś brygady z Woronicza jeżdżą i nikt od tego nie umiera.Domas pisze: Nieznajomość okolicy, w razie awarii baaaaaardzo daleko do zakładu.
To jest stricte linia dla Stalowej i żadnego innego zakładu... znów pewnie jakiś i********* z Żelaznej wymyślił sobie "ciekawostki".... tak jak ta BWL ze Stalowej na 131...
[ Dodano: |17 Wrz 2012|, 2012 23:10 ]
Eee tam, zbyt proste... proponuję Ostrobramską na 733, N88, 711 czy np. 728... Zaś Woronicza nich zalicza np. 720 czy 730....Maciek pisze:Ostrobramską do Leszna!
Wtedy będzie i cudownie a także jak pięknie....
Miejskie Zakłady Autobusowe m. st. Warszawy
ul. Włościańska 52
01-710 Warszawa
ul. Włościańska 52
01-710 Warszawa
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Bo jest kierowcą miejskiego autobusu, więc wypadałoby znać trasy, po których ma się jeździć? Jak nie znają, to poznają, nadmiar wiedzy w zakresie topografii aglomeracji nie zaszkodzi. To BWL, więc zapewne ZTM miał merytoryczne przesłanki do takiego a nie innego podzielenia tego między zakłady.Aleksander2560 pisze:Bartek, zbyt upraszczasz... 503 to jest prosta linia, ale dlaczego szofer z Woronicza ma w nocy znać trasę N63 i jeszcze zajazd pod Chotomów?
Wiele razy tak się zdarzało, więc mamy kolejny plus dawania tak "egzotycznych" linii różnym zajezdniom.pawcio pisze:Poza tym, jak dostanie rezerwę nocną i akurat wypadnie na N63, to ma odmówić realizacji kursu, bo nie wie, gdzie to jest?
Wydrukować mapki i po sprawie, raz przejedzie powoli, analizując kartkę co 1 przystanek, następnym razem poradzi sobie bez niej.
noidea
Nieraz widziałem, jak kierowcy radzili sobie ze 179 - dla kogoś nieobeznanego trasa pewnie nie mniej skomplikowana od N63 (a jeśli zimą i rano to też ciemno). Bywały mapki, mapki z wyżółtkowaną trasą, albo szczegółwe rozpiski "nawigacyjne": prosto, na rondzie w lewo, do końca i w lewo, do końca i w lewo, pierwsze światła w prawo... itd.
Popatrz, jaka franca!
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
I dyżurny za coś takiego powinien mieć po premii. Dyżurny, który jak usłyszał, że jedzie na 161 to się obraził, rzucił bluzgami i wyszedł już nie pracuje. Mobilis też się cywilizujePawel_ pisze:Tak, w Mobilisie dyżurny potrafił odmówić wyjazdu na bardzo lajtową linię, jaką jest linia 110. "Nie jadę. Nie wiem, gdzie to jeździ..."pawcio pisze:Poza tym, jak dostanie rezerwę nocną i akurat wypadnie na N63, to ma odmówić realizacji kursu, bo nie wie, gdzie to jest?
Ja wychodzę z takiego założenia że oczywiście każdy może nauczyć się trasy N63, tylko pytanie po co. Tak jak ktoś napisał, po to mamy kilka zakładów które obsługuję teoretycznie swoje rejony miasta. Po to są one żeby na linii 179 nie było zakładu Stalowa lub na N63 Woronicza. W/g mnie trzeba to rozplanowywać z głową!.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Żeby pojechać BWL, w skład której wchodzi N63. Żeby móc pojechać N63 będąc rezerwą.Lukasz436 pisze:Ja wychodzę z takiego założenia że oczywiście każdy może nauczyć się trasy N63, tylko pytanie po co.
Że co? Jaja sobie robisz, prawda? Nie napisałeś tego poważnie, tylko - powiedzmy - dla krotochwili?Lukasz436 pisze:Tak jak ktoś napisał, po to mamy kilka zakładów które obsługuję teoretycznie swoje rejony miasta.
No to jest planowane z głową. Wymyślić takie BWL to nie lada sztuka, więc zamiast narzekać, że biedni kierowcy z Woronicza muszą jechać do Legionowa w godzinach pracy, mając za to płacone, podziwiaj kreatywność autora tych BWL. Przerwy są, brygady przyoszczędzone zapewne są, wszystko jeździ, pasażerowie szczęśliwi (przynajmniej ci, którzy podróżując ogarniają rzeczywistość) - nie w kij dmuchał. I piszę to zupełnie serio.Lukasz436 pisze:Po to są one żeby na linii 179 nie było zakładu Stalowa lub na N63 Woronicza. W/g mnie trzeba to rozplanowywać z głową!.
Święte słowa. Nie wiem, czy w całym ZTM-ie są trzy osoby, które ogarniają całość systemu rozkładów linii nocnych.Szeregowy_Równoległy pisze:Wymyślić takie BWL to nie lada sztuka, więc zamiast narzekać, że biedni kierowcy z Woronicza muszą jechać do Legionowa w godzinach pracy, mając za to płacone, podziwiaj kreatywność autora tych BWL.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem