KM po ukoĹczeniu budowy pierwszej linii Metra
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A poza tym, czy nie ma blokady na zmiany na Bielanach?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Raczej wykluczone, te garby są z dwóch powodów, na odcinku od strony Kasprowicza ze względu na szkołę i przedszkola (w tym jedno integracyjne), od strony Wólczyńskiej powstały po ekscesach motocyklistów, którzy urządzali sobie tu nocne wyścigi i wtedy na wniosek mieszkańców z poparcie policji i straży miejskiej je wybudowano.195 pisze:by się zdjeło:P
http://www.zw.com.pl/artykul/10,592529_ ... awsze.html![]()
524 odeszła na zawsze
Linia 524 łącząca Służew z Bródnem nie wróci na Mokotów. Zarząd Transportu Miejskiego nie zgodził się na prośby mieszkańców o jej przywrócenie.
W walkę o powrót przyspieszonego autobusu włączyli się zarówno mieszkańcy Mokotowa, jak też radni i wspólnoty mieszkaniowe.
– Linia ta znacznie ułatwiała mieszkańcom Służewa Południowego dotarcie do centrum miasta, głównych ciągów komunikacyjnych (jak np. metro) i różnych instytucji publicznych – pisał w interpelacji radny Maciej Raś (SLD).
– Mieszkańcami naszego osiedla są w większości osoby starsze i mniej sprawne fizycznie, zatem proponowanie im kilkakrotnych przesiadek wydaje się niestosowne – dodali w piśmie do burmistrza członkowie Samorządu Mieszkańców Osiedla Służewiec Południowy. – Nie chodzi wyłącznie o samą trudność we wsiadaniu do autobusów wysokopodłogowych, czy wydłużenie czasu podróży, ale głównie o kilkakrotne przemieszczanie się na różne przystanki, często oddalone od siebie.
Starania mieszkańców poparł zarząd dzielnicy. – Przyjęliśmy stanowisko, że zmiany w komunikacji na Mokotowie nie były dobrym pomysłem – mówi wiceburmistrz dzielnicy Piotr Boresowicz.
ZTM nie podzielił ich opinii. – Kursująca między Bródnem i Służewcem linia 524 na bardzo długim odcinku trasy między pl. Wilsona i rejonem stacji metra Wilanowska (aż 10 km) dublowała komunikację szynową - linię metra oraz linie tramwajowe – odpowiada wicedyrektor ZTM Wojciech Partyka – Ze względu na przebieg przez ścisłe centrum Warszawy, autobusy linii 524 często utykały w korkach, przez co opóźnienia przyjazdów na krańce dochodziły nawet do 85 minut.
Szans na powrót linii nie ma też dlatego, że w najbliższym czasie duża część taboru autobusowego zostanie przeznaczona do obsługi połączeń związanych z budową centralnego odcinka II linii metra.
– Rozumiemy, że każda zmiana w układzie komunikacyjnym przez pewną grupę pasażerów może być postrzegana jako niekorzystna – przyznaje dyrektor Partyka. – Zapewniamy jednak, że celem wszystkich naszych działań jest poprawa obsługi komunikacyjnej.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
- Bastian
- Sułtan Maroka
I tak oto w usta dyrektora Partyki włożono urywki z jednego z najbardziej typowych szablonów pism 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- R-9 Chełmska
Czy to nie Ty nie dawno Bastianie napisałeś gdzieś: "Ws. 524 ludzie jeszcze listy piszą"? 
- Bastian
- Sułtan Maroka
Teraz też jest takie połączenie, nazywa się 4 
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Zgadza się, tylko dla starszej osoby dojście z domu znajdującego się na skrzyż. Modzelewskiego i Al. Wilanowskiej(a dokładnie na Oskara Langego) do Metra Wilanowska do tramwaju linii 4 to duży kłopot, a tak było 524 pod domem i jechało na Podgrodzie a 4 nie jeździ na Podgrodzie.Bastian pisze:Teraz też jest takie połączenie, nazywa się 4
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ale za to może dojść starsza osoba z Bacha i Wałbrzyskiej.
To jest nic... Sam tytuł jest przejmujący ...odeszła na zawsze....Bastian pisze:I tak oto w usta dyrektora Partyki włożono urywki z jednego z najbardziej typowych szablonów pism
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tak. A na Szaserów 174 + 188/523, a jeżeli jednoperonowo, to 174 + 102. Do Bielańskiego 174 + 17. Do Wolskiego 174 + 105/125/506. Na Stępińską 174 + 141, na Litewską 174 + 117/138/210, zaś na Niekłańską 174 + 117. A na Barską 174 + 14/35.
Tylko co z tego?
Tylko co z tego?