Nie no błagam.. zgodze się z tym, że 521 to niepotrzebny dubel, że nikt tym nie jeździ, że należy dla idei upychać ludzi do tramwaju bo w obecnej sytuacji już ZTM poszedł za daleko, ale błagam nie pisz głupot, że 521 jedzie równo jak tramwaj. No zdarzają się takie przypadki, ale to są pojedyncze przypadki.fik pisze:Co najwyżej porównywalny.
Komunikacja miejska w Wawrze
Moderator: Wiliam
Tego się na pewno nie uda przepchnąć. Nawet nie ma co o tym marzyć. Ale uruchomić dla tych linii przystanek Wiatraczną 01 i zrobić przejazd przez Zakole dla lewoskrętu powinno być rozwiązaniem akceptowalnym.Wiatraczna 03 powinien być od dawna przystankiem dla wysiadających z lini kończących bieg na Wiatraku, ale nie wiem czemu ZTM tego nie odważył i nie wiadomo kiedy odważy się zrobić. Jest to najlepszy przystanek do przesiadek w tramwaje do Targowej i do Ronda Waszyngtona.
Co więcej, te 7 brygad z rana (po południu ich już nie ma) zapewiłoby częstotliwość 10 minut na odcinku Pl. Narutowicza-Wiatraczna. Niczym 46.jasiu pisze:a wracając do 9-tki, to przecież są skrócone kursy - z Wiatracznej startuje kilkanaście kursów rano.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Jest prawie taki sam. Ba wielokrotnie jadac z goclawka do centrum tramwaj byl szybciej niz 521.reserved pisze:Nie no błagam.. zgodze się z tym, że 521 to niepotrzebny dubel, że nikt tym nie jeździ, że należy dla idei upychać ludzi do tramwaju bo w obecnej sytuacji już ZTM poszedł za daleko, ale błagam nie pisz głupot, że 521 jedzie równo jak tramwaj. No zdarzają się takie przypadki, ale to są pojedyncze przypadki.fik pisze:Co najwyżej porównywalny.
Trzeba tak robić aby się dało. To jest warunek konieczny. Przy 01 mamy dosyc dalekie dojście, 3 jezdnie i 2xświatła. Nie jest to w żaden sposób dobra przesiadka.pawcio pisze:Tego się na pewno nie uda przepchnąć. Nawet nie ma co o tym marzyć. Ale uruchomić dla tych linii przystanek Wiatraczną 01 i zrobić przejazd przez Zakole dla lewoskrętu powinno być rozwiązaniem akceptowalnym.Wiatraczna 03 powinien być od dawna przystankiem dla wysiadających z lini kończących bieg na Wiatraku, ale nie wiem czemu ZTM tego nie odważył i nie wiadomo kiedy odważy się zrobić. Jest to najlepszy przystanek do przesiadek w tramwaje do Targowej i do Ronda Waszyngtona.
Ja raczej się zastanawiam, kiedy stamtąd wyleci 521.Rosa pisze:Trzeba tak robić aby się dało.
Na pewno lepsza niż z pętli.Rosa pisze:Przy 01 mamy dosyc dalekie dojście, 3 jezdnie i 2xświatła. Nie jest to w żaden sposób dobra przesiadka.
Jeśli Wiatraczna ma być węzłem to jednak latwiej jest doprowadzic jakoś do używalności przystanek 03 niż bawić się w przesuwanie wszystkich przystankow tramwajowych i przebudowę całego ronda.
Naprawde uważam że działania w tym kierunku powinny być priorytetem dla ZTMu a nie ciągłe zabawy ze zmianami tras i numerków.
Naprawde uważam że działania w tym kierunku powinny być priorytetem dla ZTMu a nie ciągłe zabawy ze zmianami tras i numerków.
Tylko Wiatraczna 03 z punktu widzenia bezpieczeństwa ruchu dla czegokolwiek innego niż coś skręcające w Waszyngtona stanowi zagrożenie. Nie sądzę, by bez zmiany układu drogowego dało się tam cośkolwiek wyciągnąć.
I dokąd dalej? Na Wawer z powrotem jakby nie w tą stronę. To co mi jeszcze do głowy przychodzi, to przystanek na Grochowskiej za Wiatraczną i zawrotka na wysokości Kickiego (czy gdzie ona tam jest).
-
Krzysiek_S
-
Krzysiek_S
Dalej przez Grenadierów oczywiście. Wiem, że daleko.pawcio pisze:I dokąd dalej? Na Wawer z powrotem jakby nie w tą stronę.
Zawrotka jest dopiero za Siennicką. Ale faktycznie przystanek w tym miejscu do przesiadek w tramwaje byłby bardzo dobry.To co mi jeszcze do głowy przychodzi, to przystanek na Grochowskiej za Wiatraczną i zawrotka na wysokości Kickiego (czy gdzie ona tam jest).