Komunikacja miejska w Wawrze
Moderator: Wiliam
No właśnie - przesiadka do centrum jest dobra już na Gocławku, przesiadka "na Pragie" dopiero na Wiatracznej. I dlatego podoba mi się pomysł przystanku na Grochowskiej zaraz za rondem, tam do tramwajów w kierunku północnym przesiadka byłaby bardzo dobra.
(A może to 26 powinno jechać na Gocławek, a 24 kończyć na Wiatracznej?)
[ Dodano: |12 Kwi 2011|, 2011 20:29 ]

(A może to 26 powinno jechać na Gocławek, a 24 kończyć na Wiatracznej?)
[ Dodano: |12 Kwi 2011|, 2011 20:29 ]
Czyli w praktyce dziewięcio, bo przecież trójka nie poczeka...fik pisze: Bez znaczenia - rozkład ex-521 można ułożyć tak, żeby było dwuminutowe skomunikowanie na 3.
A w jakim kierunku? Wydawało mi się, że mówimy o obecnych pasażerach 521 którzy stracą bezpośrednie połączenie do Centrum.Rosa pisze:Cos nie możesz zrozumiec że przesiadka nie musi byc w kierunku Centrum.
[ Dodano: |12 Kwi 2011|, 2011 21:36 ]
Co masz na myśli?Rosa pisze:ktore w jakiejś formie pewnie zostanie
Oni mają i mieć będą dobrą przesiadkę na Gocławku.reserved pisze:A w jakim kierunku? Wydawało mi się, że mówimy o obecnych pasażerach 521 którzy stracą bezpośrednie połączenie do Centrum.Rosa pisze:Cos nie możesz zrozumiec że przesiadka nie musi byc w kierunku Centrum.
Mnie raczej chodzi o to, żeby nie zepsuć przesiadki na linie zaczynające na Wiatracznej i jadące dalej na Pragę (26).
Sugerujesz, że zmiana świateł przy wlocie Wiatracznej musiałaby się skończyć osygnalizowaniem wlotu Waszyngtona?Jarek pisze:Nie ma rezerw, tylko nie wszystkie relacje są osygnalizowane. Jak się to zrobi, to wtedy będzie przeciążenie. Najbardziej ucierpią tramwaje, które mają tam mnóstwo kolizji ze sobą.pawcio pisze:Przepustowość Grochowskiej wo obie strony ma spore rezerwy, by nieco czasu stamtąd wykroić.
Węzeł Marsa jest najlepszym gwarantem tego skomunikowania.fik pisze:rozkład ex-521 można ułożyć tak, żeby było dwuminutowe skomunikowanie na 3.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
Krzysiek_S
1 października 2011 roku jest datą od której będzie można wdrożyc reformę, nie wcześniej. Do tego czasu trzeba przeprowadzic konsultacje , podsumowac je , wykonac odpowiednie poprawki w infrastrukturze.
Wcześniej wozy - brygady będą wykorzystywane na zetki, przejdą remonty wakacyjne, zmiany metrowe itp.
Na jesienni przyjdą też nowe autobusy z nowej dostawy ...
Wcześniej wozy - brygady będą wykorzystywane na zetki, przejdą remonty wakacyjne, zmiany metrowe itp.
Na jesienni przyjdą też nowe autobusy z nowej dostawy ...