Bilet wolnej jazdy a pensja w KM
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
Zaraz, zaraz... ZTM w Poznaniu jest w fazie tworzenia się i zastanawiania nad jego zadaniami....Pingwin pisze:Poznań
ZTM liczy ok. 20 pracowników,
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Misiek byłem w zeszłym roku z poznańskim MPK z wizytą, byliśmy oprowadzeni i była okazja porozmawiać i uwierz mi że te 20 osob daje sobie rade o wiele lepiej niż nasza 700.MisiekK pisze:Zaraz, zaraz... ZTM w Poznaniu jest w fazie tworzenia się i zastanawiania nad jego zadaniami....Pingwin pisze:Poznań
ZTM liczy ok. 20 pracowników,
Tych pracowników jest tak dużo że ja w 5 minut miałem 2 kontrole ilości biletów przez 2 różne osoby
-
metron
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ile te 20 osób prowadzi punktów obsługi pasażerów, ilu spośród nich sprawdza bilety, ilu obsługuje park&ride'y? Wreszcie kto się zajmuje miejskimi rowerami, a kto układa rozkłady?! Doprawdy, nie porównujmy rzeczy nieporównywalnych. Stołeczny ZTM pewnie dałoby się odchudzić, ale przecież nie do kilkudziesięciu osób, w ogóle nie te zadaniaPingwin pisze:uwierz mi że te 20 osob daje sobie rade o wiele lepiej niż nasza 700.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Tyle, że tam gro ZTM-owej roboty odwala MPK. A kontrolerzy z tego co wiem też są MPK-owscy.Pingwin pisze:Misiek byłem w zeszłym roku z poznańskim MPK z wizytą, byliśmy oprowadzeni i była okazja porozmawiać i uwierz mi że te 20 osob daje sobie rade o wiele lepiej niż nasza 700.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
Tamtejsze MPK układa rozkładyBastian pisze:a kto układa rozkłady?!
Dla mnie ZTM jest zbyt dużym kolosem.Bastian pisze: Stołeczny ZTM pewnie dałoby się odchudzić, ale przecież nie do kilkudziesięciu osób, w ogóle nie te zadania
Spokojnie 300-400 osób było by to w stanie ogarnąć.
Może wtedy nie powstały by kwiatki w stylu 37
Pogotowie biletowe było już szczytem
- Bastian
- Sułtan Maroka
OK, ile osób pracuje w tamtejszym MPK, zwłaszcza w biurach?Pingwin pisze:Tamtejsze MPK układa rozkłady
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Związkowcy gotowi na protest. A my sprawdzamy zarobki - źródło chyba wiadome, ale.. Gazeta.
-
Stary Pingwin
W TW można zarobić 10k na stanowisku robotniczym? Zresztą nawet 5k jako średni zarobek robotnika jest dość szokujące, ja tyle nie zarabiam po studiach i 25 latach pracy...
(Niniejszym podaję do wiadomości, że w dniu 4 maja skorzystałem z przysługującego mi prawa do bezpłatnego wejścia do Ogrodu Botanicznego UW, przez to zaoszczędziłem 6 zł. Bywam tam 2-3 razy w roku. Dziękuję za uwagę.)
(Niniejszym podaję do wiadomości, że w dniu 4 maja skorzystałem z przysługującego mi prawa do bezpłatnego wejścia do Ogrodu Botanicznego UW, przez to zaoszczędziłem 6 zł. Bywam tam 2-3 razy w roku. Dziękuję za uwagę.)