Komunikacja miejska na Gocławiu i Saskiej Kępie
Moderator: Wiliam
Docelowo linia 151 ma być przedłużona do pętli Witolin (już dziś tam ciasno). W tej kadencji władze Pragi Płd. chcą przebić ul. Jana Nowaka-Jeziorańskiego do skrzyżowania Ostrobramska/Rodziewiczówny.
-
Krzysiek_S
Tylko jak na razie kasy w Budżecie 2015 i WPF na to zadanie nie ma.osa pisze:Docelowo linia 151 ma być przedłużona do pętli Witolin (już dziś tam ciasno). W tej kadencji władze Pragi Płd. chcą przebić ul. Jana Nowaka-Jeziorańskiego do skrzyżowania Ostrobramska/Rodziewiczówny.
Chyba, że źle patrzyłem.
Dlatego napisałem: w tej kadencji.
Nie zdziwiłbym się gdyby to zrobiła Skanska w pakiecie do swojego Parku Ostrobramska.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Witolin nie jest z gumy. Żeby wcisnąć tam 151, trzeba coś wywalić (tylko co? wszystkie linie tam wydają się z sensem i na miejscu), rozbudować pętlę (jest jak? czy ktokolwiek się na to zdecyduje?) lub zrobić przejścia wozów 151 <-> 182, 158 co kurs (wtedy 151 może mieć przystanek tam, gdzie jest dla wysiadających), tylko czy panowie z MZA w swoim wygodnictwie to przeżyją? Ważniejsze jest jednak pytanie po co i dla kogo przedłużać to 151? Czy to ma jakikolwiek sens? Potok z Witolina na JNJ będzie raczej żaden, nikt stamtąd też do metra tym nie pojedzie mając 182... Dla mnie to tylko marnowanie brygad i kilometrów.osa pisze:Docelowo linia 151 ma być przedłużona do pętli Witolin (już dziś tam ciasno). W tej kadencji władze Pragi Płd. chcą przebić ul. Jana Nowaka-Jeziorańskiego do skrzyżowania Ostrobramska/Rodziewiczówny.
Tu raczej chodzi o obsługę nowych osiedli, a Witolin jest po prostu najbliżej.

Nie zrobią na pewno.pawcio pisze:Nie zdziwiłbym się gdyby to zrobiła Skanska w pakiecie do swojego Parku Ostrobramska.
Hanoi, Pekin, Hong Kong, Polska: http://pl.youtube.com/65floyd65
Pamiętnik sprzed lat: http://blogsprzedlat.blogspot.com/
Życie na dalekim wschodzie: http://ssm2003.blogspot.com/
Zawodowo
Pamiętnik sprzed lat: http://blogsprzedlat.blogspot.com/
Życie na dalekim wschodzie: http://ssm2003.blogspot.com/
Zawodowo
Zawsze jest przystanek po 115.
No nie wiem, czy będzie żaden. Będzie można odjechać do Promenady, bez chodzenia po kładce, bliżej wejścia. Wtedy można by było pokombinować ze 168.kveld pisze:Witolin nie jest z gumy. Żeby wcisnąć tam 151, trzeba coś wywalić (tylko co? wszystkie linie tam wydają się z sensem i na miejscu), rozbudować pętlę (jest jak? czy ktokolwiek się na to zdecyduje?) lub zrobić przejścia wozów 151 <-> 182, 158 co kurs (wtedy 151 może mieć przystanek tam, gdzie jest dla wysiadających), tylko czy panowie z MZA w swoim wygodnictwie to przeżyją? Ważniejsze jest jednak pytanie po co i dla kogo przedłużać to 151? Czy to ma jakikolwiek sens? Potok z Witolina na JNJ będzie raczej żaden, nikt stamtąd też do metra tym nie pojedzie mając 182... Dla mnie to tylko marnowanie brygad i kilometrów.osa pisze:Docelowo linia 151 ma być przedłużona do pętli Witolin (już dziś tam ciasno). W tej kadencji władze Pragi Płd. chcą przebić ul. Jana Nowaka-Jeziorańskiego do skrzyżowania Ostrobramska/Rodziewiczówny.
1 9 15 128 136 154 157 172 186 208 414 N01 N38 N88
Bomba. Tylko mam obawy, że między ZP Zajezdnia Ostrobramska, gdzie jest "parę" linii jadących szybciej do metra niż robiłoby 151 a ZP Rechniewskiego (to jest AŻ 600 metrów licząc wg planowanego przebiegu ulic) nie będzie ani jednego nowego przystanku. ZP Promenada też jakoś szalenie daleko nie jest.Wiliam pisze:Tu raczej chodzi o obsługę nowych osiedli, a Witolin jest po prostu najbliżej.
Gdyby to 151 jeździło na sam Gocław, to można byłoby myśleć o kombinowaniu ze 168 - z resztą tak naprawdę to już teraz można byłoby, bo 168 to ma Gocław wozić do Promenady, a nie Witolin - obawiam się, że mało kto z Witolina jeździ autobusem do Promenady, bo większość do autobusu ma równie daleko jak i do niej samej. Natomiast obawiam się, że Gocław 168 skręcającego w prawo w Ostrobramską nie odda i wcale mu się nie dziwię.Os0 pisze: No nie wiem, czy będzie żaden. Będzie można odjechać do Promenady, bez chodzenia po kładce, bliżej wejścia. Wtedy można by było pokombinować ze 168.
Przede wszystkim jest pewien potok przesiadkowiczów z 5xx w 168 na Mokotów.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Bez zatoki i możliwości zawrócenia. Genialne miejsce na kraniec.PiotrekP pisze:Zawsze jest przystanek po 115.
- Bastian
- Sułtan Maroka
W ogóle to Rechniewskiego powinni odblokować i wtedy byłby sens 151 zakrańcować na Gocławiu, a jakieś 117 na Witolinie. Mam trochę wrażenie, iż te kilka progów powoduje konieczność chodzenia piechotą przez jednych, a objeżdżania ćwierci dzielnicy przez innych...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Dokładnie. W imię świętego spokoju ktoś działa po myśli garstki krzykaczy zamiast widzieć interes większości... Podobnie z resztą jest wg mnie ze Skalskiego.