Linie nocne po reformie
Moderator: Wiliam
https://um.warszawa.pl/-/po-warszawie-n ... ja-miejska
No i nawet UM Warszawa przyznaje, że:
"Równocześnie Barometr Warszawski pokazuje, że zwiększyła się grupa osób podróżujących taksówkami na aplikacje i to zapewne one przejęły część pasażerów autobusów linii N."
"Równocześnie Barometr Warszawski pokazuje, że zwiększyła się grupa osób podróżujących taksówkami na aplikacje i to zapewne one przejęły część pasażerów autobusów linii N."
Ja też ostatnio doszedłem do wniosku, że zamiast wlec się gdzieś autobusem, lepiej zamówić taksówkę na aplikację. Zazwyczaj jest krótki czas oczekiwania, a i podjechać można bliżej tam gdzie się akurat chce.mb112 pisze: ↑25 sty 2024, 10:38https://um.warszawa.pl/-/po-warszawie-n ... ja-miejska
-
stołecznynocnik
Przerażające jest marnotrawstwo w postaci funkcjonowania tej Z31. Pasażerowie jeżdżą jedynie pierwszym i ostatnim kursem linii. Pozostałe - przez całą noc dwie solówki jeżdżą na pusto..
Operacja się udała, pacjent zmarł.
Taniej by wyszło dołożyć po jednym kursie rano i wieczorem na 131.
Pracuję w pobliżu przystanku Sielce i odnoszę wrażenie, że ta okolica jest głównie zamieszkana przez starszych ludzi. Może dlatego taka niska frekwencja.
Coraz więcej starszych ludzi w Warszawie. Zwłaszcza w "starych" dzielnicach: np. Bielany, Żoliborz, Praga-Południe itp. Taki trend demograficzny.
Nocnymi raczej nie jeździ się codziennie a dodatkowo jedzie 2 minuty po N31, więc potrzeba czasu.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
- fik
- Naczelne Chamidło
Sielce w sporej części wciąż są w strefie dojścia do N31/33/81/83, a na APW nocnego nigdy nie było, więc pewnie pierwsze trzy słowa mieszkańców to "mama, tata, przyzwyczaiłem się do jazdy uberem bo miasto stołeczne W. nie potrafi podejmować działań wyprzedzających, a jedynie reaguje na kryzysy". Idea z tą Zką całkiem szczytna, ale raczej nadmiernie optymistyczna. Pewnie zaraz wyjdzie, że to pilotaż i wyszło, że na Wiślanym Mokotowie nocny zbędny (nie to, co na Olesinie, Zawadach, Aleksandrowie, Mokrym Ługu czy Choszczówce, te wielodziesiąttysięczne blokowiska są kluczowe dla siatki).
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Ta zetka to nawet w dziennych jest wypisana, to kto ma w nią klikać. Lepiej było dać N99
ŁK
-
stołecznynocnik
Prędzej ZNxx tak jak to zrobiono przy ZN5 od N45/N95
Operacja się udała, pacjent zmarł.
Za krótka w dodatku. Siekierki na południe od TS się zabudowują. I przez nie powinna lecieć na Zawady i do pętli w Wilanowie. A cały nocny z Sobieskiego powinien kończyć w Miasteczku bo to niedorzeczność, aby nocny na tak dużym osiedlu był co godzinę.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W zasadzie to zarówno N31 jak i N81 powinny kończyć w Wilanowie na pętli, nawet przy utrzymaniu kryterium wokół Zawad i przekierowaniu N31 przez Branickiego - ktoś przebicia skrzyżowania chyba nie ogarnął.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A w ogóle jak się przedstawia(ł) stan brygadowy na nockach od czasu reformy? Cokolwiek wzrosło?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
Raczej chodziło mi o to, czy m.st. Warszawa jakkolwiek próbuje inwestować w system komunikacji nocnej w związku z rozbudową miasta, czy raczej trwamy w tym, co było ładne kilka już lat temu. Wydłużeń chyba nie było wiele?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow