(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Te 8 więcej Swingów od 186 wagonów to mniej niż 5 procent, od piętnastu 120N to byłoby procent 50. Czujesz różnicę?kulikowski pisze:za te 50 mln PLN, które Pani Prezydent lekką rączką dała ITI-owi za Legię można było kilka Swingów więcej kupić.
A poza tym... w 2007 roku zakontraktowane było 47 czy 48 mln wozokm. Na ten jest 52 miliony. Zwijanie jak cholera!
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
bartoni722
- Bastian
- Sułtan Maroka
A to nie Kazio Marcinkiewicz w poprzedniej kadencji?kulikowski pisze:za te 50 mln PLN, które Pani Prezydent lekką rączką dała ITI-owi za Legię można było kilka Swingów więcej kupić.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Już Hanka. W czerwcu 2007 radni przyznali 360 mln zł na rozbudowę stadionu.Bastian pisze:A to nie Kazio Marcinkiewicz w poprzedniej kadencji?
PS. Ja tam się cieszę, że kupiono 186 tramwajów, a nie np. 350. I tak będą to zamówienie realizować przez kilka kolejnych lat, a wierzę w kolejne zamówienia więc w zasadzie nie ma różnicy, a kolejne przetargi będą wymagały jeszcze nowocześniejszych składów. Co za dużo to nie zdrowo, mimo wszystko.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie wiem, skąd ten optymizm. Sądzę, że następnego kontraktu na nowe wagony nie będzie przez co najmniej 5, jak nie 10 najbliższych lat, może poza 10 dwukierunkami i nowymi wagonami na nową trasę, o ile jakaś powstanie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie będzie za co.
Roboty robotami, remonty remontami, ale szkoda, że nikt nie pomyślał o Okęciu, które straciło tramwaj 35. Teraz jeżdżą tam 7 i 9. Na tramwaj czeka się czasem 10 min... potem przyjeżdżają dwa. Niestety w środku dzieją się dantejskie sceny.
No i szkoda, że 154 jeździ tak rzadko... dzisiaj tramwajem od Bitwy Warszawskiej 1920 do Korotyńskiego pokonałem...uwaga... w 9 min. 154 ten kawałek pokonuje w 2 min. Eh... masakra.
No i szkoda, że 154 jeździ tak rzadko... dzisiaj tramwajem od Bitwy Warszawskiej 1920 do Korotyńskiego pokonałem...uwaga... w 9 min. 154 ten kawałek pokonuje w 2 min. Eh... masakra.