Priorytety dla tramwajów
Moderator: Wiliam
Dopiero po udanym pilotażowym wdrożeniu.
@Łukasz
Trzeba będzie zrobić podwójne zielone dla tramwaju przy Racławickiej. Tam są tak ogromne rezerwy przepustowości i w ogóle rezerwy wszystkiego, i pewnie mnóstwo bardzo fajnych i dobrze zlokalizowanych detektorów, że warto zrobić z tego użytek.
Trzeba będzie zrobić podwójne zielone dla tramwaju przy Racławickiej. Tam są tak ogromne rezerwy przepustowości i w ogóle rezerwy wszystkiego, i pewnie mnóstwo bardzo fajnych i dobrze zlokalizowanych detektorów, że warto zrobić z tego użytek.
Ale ten sip widzi już, w jakiej kolejności jadą tramwaje?
Notabene przed 18 czwórka dostała światło w lewo od razu, jednocześnie ze światłem na wprost.
Co do Racławickiej - tam jest problem lewoskrętu z Wołoskiej w kier. Żwirków, ale na pewno się uda
ŁK
A czy przy Racławickiej nie ma jakiegoś programu z dodatkowym pionowym? Jakiś czas temu miałem przez kilka dni 17 i jadąc na północ jeśli nie zdążyłem na normalnym świetle to dostawałem pionowe w momencie zapalenia się zielonego dla pieszych przez obie jezdnie Wołoskiej.
- Piotrek_2274
Nie sądziłem że program stałoczasowy zakłada wymienną obsługę skrętu z Wołoskiej w prawo LUB w lewo, zatem zwracam honor. Problem stadnej jazdy 17 i 4 bierze się z sygnalizacji na Nowowiejskiej. 4 bardzo często jedzie za tramwajem jadącym na wprost. Gdy 35/15 ruszy na swoim świetle, zanim zwrotnica się odblokuje i 4 sobie ją przestawi w lewo, nie wzbudza się już światło do skrętu w lewo w al. Niepodległości. W międzyczasie nadjeżdża 17 i obydwie linie jadą aż do Woronicza razem... Czemu relacja dla 4 jest wzbudzana a dla 70 zapala się zawsze?
- Bastian
- Sułtan Maroka
Bo relacja dla 4 jest kolizyjna z Nowowiejską na wprost, a faza 70 nie.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
Stary Pingwin
Relacja dla 1,7,9,11 i 15 z Nowowiejskiej też jest kolizyjna, a światełko do skrętu zapala się zawsze.
miłośnik 13N
Nie ma znaczenia, bo skręty na Nowowiejskiej z obu stron w obie strony nie są wydzielone.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Jak działają algorytmy na skrzyżowaniach Wołoska / Racławicka i al. Niepodległości / Nowowiejska nie wiem, ponieważ nie widziałem tych projektów na oczy. Biorąc pod uwagę, ile dziesiątków godzin zabiera dopracowanie pojedynczego skrzyżowania, przypuszczam, że nie chciało się projektantom wykorzystać wszystkich, ani nawet większości możliwości optymalizacyjnych z punktu widzenia ruchu tramwajowego.
Miałem okazję poobserwować sygnalizację na pl. Zawiszy i nieciekawie to wygląda. Pałka na wyspie dla jadących w relacji Towarowa-Aleje świeci się wyjątkowo krótko (albo gaśnie za wcześnie), tak że motorniczemu pozostaje przygazować i przejechać na kropkach/poziomym albo przyhamowac i przestać cykl na środku ronda.
I jeszcze ciekawostka z kolejnego dnia. Wydawało mi się, że tramy jadące od Centralnego prosto dostają pałkę na wjeździe zawsze, a na wyspie po wzbudzeniu. Ciekawostką było że skręcająca 1-ka dostała kreskę w chwili gdy chciała zjechać z ronda (analogicznie jak 22 i 24) aby zapalić pałkę dla 7,9,25 zjeżdżającego z ronda, choć nic tam nie jechało.....
I jeszcze ciekawostka z kolejnego dnia. Wydawało mi się, że tramy jadące od Centralnego prosto dostają pałkę na wjeździe zawsze, a na wyspie po wzbudzeniu. Ciekawostką było że skręcająca 1-ka dostała kreskę w chwili gdy chciała zjechać z ronda (analogicznie jak 22 i 24) aby zapalić pałkę dla 7,9,25 zjeżdżającego z ronda, choć nic tam nie jechało.....
Siedemnastka do Centrum. Racławicka - cały cykl. Szpital - długie zielone, zamykamy drzwi prosto w kocie oczy, postój. Madalińskiego? Jebudu kocie oczy przed samym czubem.
To kiedy zmiany na pozostałych?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To kiedy zmiany na pozostałych?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ŁK
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie wiem, ile cykli by gubił na Feminie i Babce, gdyby nie dostał w plecy na starcie 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Wszystko zależy od tego czy 33 zajedzie czy nie. Jeśli nie to przy Feminie spokojnie jest się o czasie ale jeśli zajedzie to nie ma szans na nadrobienie.
Wczoraj z pewnością, bo ONZ i Nowolipki bez świateł były 
Na Kercelaku po kilka razy dziennie podczas cyklu nie ma fazy dla tramwajów jadących al. Solidarności.