O 517 od zawsze była mowa że wylatuje z prawego brzegu.ARTUR P pisze:Czy 517 zostanie na obecnej trasie?
Komunikacja na Targówku
Moderator: Wiliam
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!
A mnie nie zdziwi, jak jednak 517 na Targówku zostanie. W końcu po otwarciu metra na Targówku mogłyby być protesty typu „łojezu, zabierajo nam bezpośrednie połączenie do centrum”, i ZTM może odpowiedzieć „macie tu 517 i się wypchajcie”. A 517 ma akurat dostatecznie niską częstotliwość, żeby mogło służyć tam jako czysty socjal.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Ja bym wręcz obstawiał, że zostanie. Zwłaszcza biorąc pod uwagę zapowiedzi pod hasłem "kosmetyczne zmiany, bez rewolucji". A 517 rozwiązuje zarówno bezpośrednie Centrum, jak i bezpośredni Centralny (160 wszak odpadnie).
Jakkolwiek oczywiście jest to chora perspektywa...
Jakkolwiek oczywiście jest to chora perspektywa...
517 co 3/10/15? 
Miałem to właśnie napisać. Ale jaki jest sens kursowania tak rzadkich linii do Centrum (poza bezpośredniością połączenia)? Coś takiego w wydaniu Bródnowskim funkcjonuje jako 227 (nawet w szczycie co 20 minut), a wozi kilka osób i nie ma racji bytu.
Taki powinien być los rzadkich linii do Centrum. Obecne 521 co 30 minut wozi muchy po Alejach. Podobnie spadła frekwencja na 151, kiedy dostało nowy rozrzedzony rozkład. Kursowało rzadziej, było coraz mniej pasażerów, aż w końcu linię zlikwidowano.
- Matrix2441
Zauważyłem, że macie na tym Forum tendencję do kasowania wielu linii. Owszem, po otwarciu M2C 517 też mi się zdaje niepotrzebne, ale patrząc na postulaty niektórych userów i biorąc je do kupy, to wywalimy 517, 227, 521, 187 itp. I jakby wszystkie poszły do piachu, to nagle komunikacja wyglądała by tak źle, że wiele ludzi uzna, że nie opłaca się jeździć KM, która będzie wtedy liczyła tyle samo muchowozów co teraz, po czym kolejne linie będziecie chcieli kasować, następne pójdą do piachu i Komunikacja prawie zniknie. To tak na marginesie. 
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
517 niepotrzebne między palmą a Targówkiem jest już teraz. 227 niepotrzebne było już w chwili, w której powstało. 178 niepotrzebne jest od lat, 512 w obecnej postaci również. O 187 się nie wypowiem, bo nie wiem. 521 między Wiatrakiem a Szczęśliwicami jest bez sensu. A brygady odzyskane z tych linii można byłoby wpompować w te, które potrzebują wzmocnienia. Na przykład w 190. Na przykład w 162, żeby to, co jest to nie były wtyczki, tylko normalne, uwzględnione w rozkładzie brygady na trasie skróconej. To samo zresztą bym sugerował w kontekście 190, bo nie ma sensu, żeby rano te stada jeździły z Marek aż do OSG. Kursy skrócone do MRA albo Esperanto (żeby do JP2 dostarczyć) bym widział. Podobnie kursy z OSG mogłyby kończyć na Bielańskiej (dla pasażera na MRA). Może nawet na popołudniowe (do czasu otwarcia M2) 460 by się coś znalazło. Ale nie, lepiej ładować brygady w idiotyzmy typu 517 czy 227, a jednocześnie dziwić się jak to jest, że gdzieś się ludzie nie mieszczą.
- Matrix2441
Ale ja nie mówię tylko o 517 i 227. Gdyby popatrzeć ile linii w sumie niektórzy tu chcieli skasować tylko w tym roku, to wyjdą niezłe, dwucyfrowe liczby. Tylko powstaje pytanie - ile procent tych pomysłów, które tu przedstawiacie/przedstawialiście w ciągu ostatnich miesięcy doszło do skutku? Kasować wirtualnie to ja mogę wszystko po kolei. Tylko po co aż tylu linii się czepiać "bo jechałem rano i częstotliwość była niezadowalająca"?
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Jest to forum dyskusyjne, więc to, że ktoś rzuca pomysłem nie jest niczym dziwnym i nie możesz wymagać, żeby powstrzymywać się z pomysłami. Może niektóre z tych pomysłów są dziwne, inne zwyczajnie głupie, ale z każdą ideą warto się zapoznać, zanim się na jej tematy wypowie. A na pewno twoje sugestie, żeby hamować się z kreatywnością, nie kwalifikują się do pomysłów dobrych. Jak coś uważasz za durne, to we właściwym temacie się wypowiedz, a nie domagaj się ograniczenia ilości pomysłów, bo nie podoba ci się, że ktoś chce coś wyciąć.
- Matrix2441
To w wielu tematach bym musiał nabijać posty, a tak zbiorczo napisałem co o tym myślę i tyle mam w temacie do powiedzenia. 
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Bartku, zgadzam się niemal w pełni, jednakże sam zauważyłeś, że jest to forum dyskusyjne. Każdy pomysł, nawet durny, wart jest zapoznania się z nim.Szeregowy_Równoległy pisze:Jest to forum dyskusyjne, więc to, że ktoś rzuca pomysłem nie jest niczym dziwnym i nie możesz wymagać, żeby powstrzymywać się z pomysłami. Może niektóre z tych pomysłów są dziwne, inne zwyczajnie głupie, ale z każdą ideą warto się zapoznać, zanim się na jej tematy wypowie. A na pewno twoje sugestie, żeby hamować się z kreatywnością, nie kwalifikują się do pomysłów dobrych. Jak coś uważasz za durne, to we właściwym temacie się wypowiedz, a nie domagaj się ograniczenia ilości pomysłów, bo nie podoba ci się, że ktoś chce coś wyciąć.
A tym razem rzeczywiście kręcę bekę.