Pożary pojazdów warszawskiej komunikacji
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95 ... szawy.html
Po kilku miesięcy przerwy w piątek znowu płonął autobus. Tym razem był to solaris prywatnej firmy Mobilis na podmiejskiej linii 807
- Najpierw był dym, a potem buchnął ogień, słyszałem jakby wybuch - opowiada nasz czytelnik, który w południe był świadkiem zdarzenia. - Wyglądało to dosyć groźnie, przyjechały dwie jednostki straży pożarnej. Ruch w stronę Warszawy natychmiast zatrzymano i powstał wielki korek.
Zapalił się solaris linii 807 wracający z Piaseczna przez Lesznowolę i Magdalenkę w stronę Okęcia. Należy do firmy Mobilis. - Do zdarzenia doszło przy przystanku Puchały między Jankami a Raszynem. Pożar już ugaszono. Na miejsce nie była wzywana karetka. Nikomu nic się nie stało - mówi Andrzej Skwarek z Zarządu Transportu Miejskiego. Od strony Janek na trasie w kierunku Warszawy jest ogromny korek.
Przeczytaj także: Miasto czeka seria ciężkich remontów ulic i torów
Źródło: Gazeta Wyborcza Stołeczna
Po kilku miesięcy przerwy w piątek znowu płonął autobus. Tym razem był to solaris prywatnej firmy Mobilis na podmiejskiej linii 807
- Najpierw był dym, a potem buchnął ogień, słyszałem jakby wybuch - opowiada nasz czytelnik, który w południe był świadkiem zdarzenia. - Wyglądało to dosyć groźnie, przyjechały dwie jednostki straży pożarnej. Ruch w stronę Warszawy natychmiast zatrzymano i powstał wielki korek.
Zapalił się solaris linii 807 wracający z Piaseczna przez Lesznowolę i Magdalenkę w stronę Okęcia. Należy do firmy Mobilis. - Do zdarzenia doszło przy przystanku Puchały między Jankami a Raszynem. Pożar już ugaszono. Na miejsce nie była wzywana karetka. Nikomu nic się nie stało - mówi Andrzej Skwarek z Zarządu Transportu Miejskiego. Od strony Janek na trasie w kierunku Warszawy jest ogromny korek.
Przeczytaj także: Miasto czeka seria ciężkich remontów ulic i torów
Źródło: Gazeta Wyborcza Stołeczna
- R-9 Chełmska
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wiesz, wczoraj wypłynął też wypadek w SKM z 2007 roku (bodajże), więc chyba coś więcej się sypnęło.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
#A311 z tego co kojarze jeździ cały czas na mieście.ikarus pisze:Pożar w komorze silnika, tył autobusu w pianie gaśniczej, jednostka gaśnicza z Polnej szybko dotarła na miejsce zdarzenia, Mobilisowi coraz bardziej brakuje taboru.
#A325 dziś był czyszczony. Wymontowany silnik (w naprawie). Ekipa czysciła i naprawiała wnętrze komory silnika. Wóz niedługo wróci.
Alem się zdziwił i to mocno,czaroT-11 pisze:#A311 z tego co kojarze jeździ cały czas na mieście.ikarus pisze:Pożar w komorze silnika, tył autobusu w pianie gaśniczej, jednostka gaśnicza z Polnej szybko dotarła na miejsce zdarzenia, Mobilisowi coraz bardziej brakuje taboru.
#A325 dziś był czyszczony. Wymontowany silnik (w naprawie). Ekipa czysciła i naprawiała wnętrze komory silnika. Wóz niedługo wróci.
bo jeśli przywracają A325, po powinni również A304, o tyle ciekawe,
że ten drugi bus "prezentował" się lepiej niż A325.
Są jakieś nowinki na temat A304?
Wiem, że A328 całkowicie się spalił, więc jego odbudowa
nie ma najmniejszego sensu.
-
Dzulikiewicz
ŻW pisze:Na ulicy Reymonta zapalił się pojazd linii 184. Kierowca sam poradził sobie z ogniem.
Gdy kierowca neoplana Miejskich Zakładów Autobusowych zauważył, że z silnika wydobywa się dym, zatrzymał pojazd, wypuścił wszystkich pasażerów, po czym ręczną gaśnicą zaczął gasić pożar. Z komory silnika buchały już płomienie, jednak mężczyźnie udało się ugasić ogień jeszcze przed przyjazdem strażaków.
Nikomu nic się nie stało. Przyczyna pożaru to najprawdopodobniej zwarcie instalacji. Neoplan trafi do warsztatu - informuje Marcin Włodarski z TVP Warszawa
http://www.zw.com.pl/artykul/2,475609.htmlŻW pisze:Jak poinformował rzecznik MZA Adam Stawicki, przyczyną interwencji była awaria układu wydechowego, w efekcie której w komorze silnika nagromadziły się spaliny. - Pożaru nie było - dodał.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
Obrazek po akcji:
http://www.zw.com.pl/galeria/284828,1,482689.html
http://www.zw.com.pl/galeria/284828,1,482689.html