Niczym by się nie różniło jakbyś napisał to samo bez szczegółowych numerów i dokładnie tak samo byśmy uwierzyli. A co do ukarania na podstawie wpisu wystarczy wyciągnąć dane ze sterownika aby sprawdzić autentyczność przyspieszenia. I nie chodzi mi już tylko o ten konretny przypadek ale ogólnie podawanie tego typu informacji.ashir pisze:Tylko podałem autentyczny przykład, żebyście mi uwierzyli. A jak się tak bardzo dzidku martwisz o kierowcę, to bądź spokojny, bo jest to prawie nie możliwe aby na podstawie wpisu na Wawkowie ukarać kierowcę za wydarzenie, które wydarzyło się prawie 1,5 miesiąca temu.
Komunikacja miejska w Ursusie
Moderator: Wiliam
chodziło mi o pustawe podjezdzające od strony ZP Centrum. pytałeś o krańce to przytaczam.fik pisze:mariow napisał/a:
np 131, 407 przy DWC rano - widuje codziennie. co? wywalmy, nie?
Tak, dalej porównujmy odcinek 100m od krańca do kilku kilometrów. Braawo.
poza tym nie o to chodzi zeby się przerzucac bo możemy tak długo, ale ty masz zafiksowaną pewną rzecz z którą ja się nie jestem w stanie zgodzić czyli zupełną nieistotność linii 517. powtarzam zupełną.
zgodzę się oczywiście ze jej rola znacząco zmalała, z tym że nie tylko za sprawą kolei ale i za sprawą celowych działań ze strony ZTM. jezeli nie chce jechać z centrum koleją (bo nie zawsze daje mi to znaczące wymierne korzysći) to ze względu na obecny rozkład 517 wybieram:
- podjechanie 127/158 do Reduty i tam cokolwiek do Ursusa
- rzadziej tramem do Naruciaka i tam mam już 191 i 517
przyznam jednak że zamiast tego 1 podjazdu znacznie lepszy efekt bym osiagnał gdybym miał taką linię z centrum do Ursusa, która nie zmuszałaby mnie do przesiadania i de facto tracenia przewaznie kilku minut na przesiadkę.
poza tym póki nie powstanie przystanek Niedzwiadek (a idzie to jak po grudzie) to sie niewiele zrobi z 517 na samej końcówce w Ursusie. Po jego powstaniu ta linia na Niedzwiadku samym stanie się zaś zupełnie zbędna
PURA VIDA!
- fik
- Naczelne Chamidło
Przystanek Niedźwiadek to jest taki wytrych używany dla obrony 517, ale zupełnie bezsensowny - skoro obecnie ta linia wwozi na osiedle 120-150 os/h, a nie parę tysięcy, jak jeszcze kilka lat temu, to znaczy, że cała reszta pasażerów już się przesiadła do SKMki, niezależnie od nieistnienia tegoż przystanku.
Ja najlepszy efekt bym osiągnął, gdybym miał linię ROKOSOWSKA-MENNICA bez przystanków pośrednich z częstotliwością 5 minut, ale niekoniecznie byłby to najlepszy efekt ekonomiczny dla organizatora. I, sorry, ale jeśli można tych samych pasażerów przewieźć taniej (mniejszym kosztem brygadowym), a jednocześnie użyć odzyskanych wozów dla znaczącej poprawy komunikacji w innych rejonach miasta, to nawet niewielka strata czasowa pasażerów jest całkowicie akceptowalna. Naprawdę, są rejony miasta, i to gęsto zabudowane, gdzie nie ma wyboru: częsta dowozówka do tramwajów ORAZ częsta dowozówka do SKM ORAZ bezpośredni czerwonak do miasta.mariow pisze: przyznam jednak że zamiast tego 1 podjazdu znacznie lepszy efekt bym osiagnał gdybym miał taką linię z centrum do Ursusa, która nie zmuszałaby mnie do przesiadania i de facto tracenia przewaznie kilku minut na przesiadkę.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
trochę racji masz, ale trzeba miec na względzie fakt że istnienie przystanku Niedzwiadek bedzie oznaczac skrócenie czasu dojazdu. zniknie konieczność podjezdzania do stacji, po prostu wyjdzie sie z domu i pojdzie na PKP Niedzwiadek od razu. to zawsze min pare minut zysku.fik pisze:Przystanek Niedźwiadek to jest taki wytrych używany dla obrony 517, ale zupełnie bezsensowny - skoro obecnie ta linia wwozi na osiedle 120-150 os/h, a nie parę tysięcy, jak jeszcze kilka lat temu, to znaczy, że cała reszta pasażerów już się przesiadła do SKMki, niezależnie od nieistnienia tegoż przystanku.
ponadto jezeli tylko bedzie wówczas normalnie funkcjonująca SKM/KM (czytaj nie rzadziej niż co 15 min w weekend i wieczorami) to jakikolwiek autobus do centrum bedzie całkowicie zbędny.
PURA VIDA!
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Swoją drogą - pewnie na okoliczność właśnie remontu - trochę poreperowali przejazdy przez tory na P7P.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Solaris U10
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Oczywiście - sądzę, że powstanie takiego tymczasowego przystanku nie powinno być problemem.Solaris U10 pisze:Jeśli powstanie tymczasowy przystanek na rogu Wojciechowskiego/Jagiełły, to tak, jeśli nie to pozostaje Siłaczki-Jagiełły-Wojciechowskiego(postój).Zawrotka na rondzie przy Lalki byłaby najsensowniejsze.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
http://www.tvnwarszawa.pl/informacje,ne ... 58827.htmlPół roku bez wiaduktu, na ulicy Traktorzystów
W najbliższy poniedziałek zamknięty zostanie wiadukt na ul. Traktorzystów w Ursusie. Pod wiaduktem - na ul. Cierlickiej - będzie wprowadzony ruch wahadłowy. Kierowcy muszą się liczyć z utrudnieniami, które potrwają aż pół roku.
W poniedziałek 11 kwietnia w nocy ulica zostanie całkowicie zamknięta na odcinku od skrzyżowania z ul. Jagiełly i ul. Wojciechowskiego do przejścia dla pieszych na wysokości PKP Ursus. Dodatkowe utrudnienia czekają na kierowców jadących ul. Cierlicką. Zamknięta zostanie jezdnia w kierunku ulicy Kościuszki, a ruch, sterowany sygnalizacją świetlną, odbywać się będzie wahadłowo.
Nie koniec utrudnień
Wykonawca planuje również całkowite zamknięcie ulicy Cierlickiej. Odbędzie się to na szczęście w dwa weekendy. Najpierw w kwietniu lub w maju, po to aby zdemontować konstrukcję wiaduktu. Potem w czerwcu lub w lipcu, aby postawić nowy.
Kierowcy pojadą nastęoującymi objazdami:
- od strony Piastowa: ul. Warszawską – ul. Gierdziejewskiego – ul. Posag Siedmiu Panien – ul. Szamoty;
-od strony ul. Wojciechowskiego: ul. Jagiełły – ul. Lalki - ul. Gierdziejewskiego – ul. Posag Siedmiu Panien – ul. Szamoty;
- od ul. Cierlickiej: - przez rondo do ul. Gierdziejewskiego – ul. Posag Siedmiu Panien –ul. Szamoty;
- od strony Włoch: ul. Szamoty – ul. Posag Siedmiu Panien – ul. Gierdziejewskiego – ul. Warszawską w stronę Piastowa lub ul. Gierdziejewskiego - przez rondo w stronę ul. Cierlickiej lub przez rondo w ul. Lalki w stronę ul. Wojciechowskiego.
Utrudnienia dla pasażerów
W związku z remontem trasy zmienią także autobusy linii: 194, 394, 716. Linie 194 i 716 pojadą przez teren dawnych zakładów ciągnikowych czyli ulicami Gierdziejewskiego - Posag 7 Panien – Szamoty.
Szczegółowe informacje o zmianach w komunikacji miejskiej
Linia 394 dojedzie z osiedla Niedźwiadek tylko do tymczasowego przystanku PKP Ursus 51, zlokalizowanego przy skrzyżowaniu ulic Lalki – Balicka – Jagiełły.
Nowy wiadukt
Remont wiaduktu na ul. Traktorzystów miał rozpocząć się w zeszłym roku, ale z powodu dużych ograniczeń w ruchu pociągów podmiejskich, spowodowanych remontem przejścia podziemnego we Włochach, został przełożony.
Wykonawcą prac jest firma WPM Mosty. Całkowity koszt inwestycji wynosi 3,5 mln złotych. Remont zakończyć się ma wraz z końcem września tego roku.