Objazdy i inne okresowe zmiany tras
Moderator: Wiliam
Nie tylko 504 przeżywa swoją drugą młodość. 192 oraz 505 także dzisiaj ładnie pracują.dzidek pisze:Przed chwilą z SGGW miałem "okazję" wracać 504. Takich tłumów w autobusie jadącym z Ursynowa na Centralny od czasu puszczenia linii przez Ochotę w DS nie widziałem. Sztywniaki przepełnione jeżdżą. Zapewne wszystko dzięki utrudnieniom związanym z metrem
505 powinno być dzisiaj i jutro co najmniej na SU12.
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Również tak niedoceniane 517 było dzisiaj pełne na całej trasie. Ludzie wolą jechać bezpośrednio do za_metra niż 160 do metra i dwa razy się przesiadać.
Natomiast ZTM trochę nie docenił weekendowych potoków metra na odcinku mokotowsko - ursynowskim. Autobusy były zaje***e po dach, niektórzy musieli przepuszczać kursy, bo się nie mieścili. Częstotliwość powinien ustalać Nadzór Ruchu na krańcach sterując brygadami, bo sztywny rozkład w takich przypadkach nie zdaje egzaminu.
Natomiast ZTM trochę nie docenił weekendowych potoków metra na odcinku mokotowsko - ursynowskim. Autobusy były zaje***e po dach, niektórzy musieli przepuszczać kursy, bo się nie mieścili. Częstotliwość powinien ustalać Nadzór Ruchu na krańcach sterując brygadami, bo sztywny rozkład w takich przypadkach nie zdaje egzaminu.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
Przeguby jako tako dawały radę, ale 12-to metrowce to ledwo się toczyły.ZaciszaniN pisze:Również tak niedoceniane 517 było dzisiaj pełne na całej trasie. Ludzie wolą jechać bezpośrednio do za_metra niż 160 do metra i dwa razy się przesiadać.
Natomiast ZTM trochę nie docenił weekendowych potoków metra na odcinku mokotowsko - ursynowskim. Autobusy były zaje***e po dach, niektórzy musieli przepuszczać kursy, bo się nie mieścili.
-
bartoni722
To na Z-1/160/517 były 12 metrowcerubeus pisze:Przeguby jako tako dawały radę, ale 12-to metrowce to ledwo się toczyły.ZaciszaniN pisze:Również tak niedoceniane 517 było dzisiaj pełne na całej trasie. Ludzie wolą jechać bezpośrednio do za_metra niż 160 do metra i dwa razy się przesiadać.
Natomiast ZTM trochę nie docenił weekendowych potoków metra na odcinku mokotowsko - ursynowskim. Autobusy były zaje***e po dach, niektórzy musieli przepuszczać kursy, bo się nie mieścili.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
-
bartoni722
-
Domino2001
Nie tylko w sobotę, nie tylko ok. 8:30, nie tylko ikarus i nie tylko na Puławskiej zaraz za al. WilanowskąDomino2001 pisze:W sobotę około 8:30 ikarus na Z-1Ursynów Płd. na Puławskiej zaraz za Al. Wilanowską nabity po dach.
Chyba następnym razem będzie trzeba jeszcze parę brygad uruchomic.
A przy okazji: jak się maja koszty uruchomienia w ten weekend komunikacji zastępczej do kosztów normalnego funkcjonowania metra w tym okresie?
Popatrz, jaka franca!
-
NR
- (tygrys)
ZTM pisze:Utrudnienia na ul. Globusowej
od 02.03.2010 (wtorek) od godz. 14:00
W związku z zapadnięciem jezdni ul. Globusowej w rejonie wiaduktu kolejowego od dnia 02.03.2010r. od ok. godz.14.00 do odwołania autobusy linii 106 (tylko w kierunku krańca CHOMICZÓWKA), 189 (tylko w kierunku krańca OS. GÓRCZEWSKA) i N01 (tylko kierunku METRO MŁOCINY) zostają skierowane na trasę objazdową: od skrzyżowania Chrobrego / Popularna / Globusowa ulicami: Popularna - Techników – Cegielniana – Sympatyczna – Wałowicka i dalej własnymi trasami.
Zamiast przystanku WAŁOWICKA 02 obowiązuje przystanek WAŁOWICKA 04.
Wczoraj jak tam wpadłem to cudem nie rozwaliłem 8170. Na szczęście zobaczyłem jak inny samochód wpada w tą dziurę to udało mi się zwolnić do 10 km/h...NR pisze:ZTM pisze:Utrudnienia na ul. Globusowej
od 02.03.2010 (wtorek) od godz. 14:00
W związku z zapadnięciem jezdni ul. Globusowej w rejonie wiaduktu kolejowego od dnia 02.03.2010r. od ok. godz.14.00 do odwołania autobusy linii 106 (tylko w kierunku krańca CHOMICZÓWKA), 189 (tylko w kierunku krańca OS. GÓRCZEWSKA) i N01 (tylko kierunku METRO MŁOCINY) zostają skierowane na trasę objazdową: od skrzyżowania Chrobrego / Popularna / Globusowa ulicami: Popularna - Techników – Cegielniana – Sympatyczna – Wałowicka i dalej własnymi trasami.
Zamiast przystanku WAŁOWICKA 02 obowiązuje przystanek WAŁOWICKA 04.