Proponuje sprawdzić efektywność połączeń kolejowych z PKP Żerań w kierunku Centrum. Rano pociągi KM-u do Gdańskiego są już na tej stacji niezabieralne (wielokrotnie sprawdzałem), KM-y w kierunku lotniska w ogóle się nie zatrzymują, a S3 jest bez przerwy opóźnione (od 5 do 30 min). 114 i 132 tak samo tkwią w korkach..Bernard pisze:Przesiadka do pociągów na Żeraniu. S3, S9, KM9, jest trochę tych kursów albo z Żerania FSO do metra 114/132 z całkiem dobrą częstotliwością rano. Szybciej niż tramwajem. Alternatywy są.
Widać , że nie musisz codziennie dojeżdżać rano do pracy, bo byś wiedział że w godzinach porannych liczy się każda minuta. 18 wlecze się niemiłosiernie do Centrum, co bez sensu wydłuża czas dojazdu w porównaniu do metra. Ja korzystam z tej linii tylko jak mam za dużo czasu albo pokazuję komuś Warszawę. Dlaczego Nieporęt ma się przesiadać dwa razy, a Marki, Piaseczno, Legionowo, Radzymin, Łomianki itp. mogą mieć bezpośredni dojazd do metra?? Nieporęt płaci i to niemało za 7XX, więc może wymagać określonego standardu wykonania usługi przewozowej. Proponuje teraz skrócić np. takie 718/805 do CH marki, a 709 gdzieś do Mysiadła no bo przecież nie pakujemy podmiejskich do miasta.emyl pisze:Przykro mi, ale to nie są żadne argumenty. Przeanalizuj rozkłady jazdy, nie chce mi się nawet obalać tych bzdur. Jeśli chodzi o częstotliwość, to 18 jest częstsze, niż 705/734/735. Sory, nie byłoby nic dziwnego w tym, że Nieporęt musi się przesiąść dwa razy, zanim dojedzie na patelnię, a i to przecież konieczne nie będzie. Koordynacja z koleją - do zrobienia, przynajmniej mniej więcej. A oprócz S3, masz też inne pociągi - ponownie odsyłam do przeanalizowania rozkładu
Basta wreszcie z tym jeżdżeniem podmiejskimi do środka miasta, to się musi skończyć, bo dopóki ten proceder ma miejsce, nie można ludziom z dzielnic sąsiadujących ze Śródmieściem tłumaczyć, że muszą się przesiąść dwa razy, żeby dojechać do pracy. A przez to sypie się cały układ i sypią się pieniądze - donikąd.