Komunikacja miejska na Żoliborzu
Moderator: Wiliam
Przyjąłem założenie, że zaczęłoby to kursować z częstotliwością nadającą się do miasta, czyli co 15 min w porze największego ruchu. Wtedy może nie byłoby tak tłoczno.fraktal pisze:Jak puścisz midiki na 303, to zapewniam cię, że bazarkowi pasażerowie z Wolumenu obrócą je w perzynę we wtorki i w piątki. Zresztą nie tylko oni - ostatnio ze zdumieniem odkryłem, że linia ta przed ósmą ma spore zapełnienie na Bielanach, bo dojeżdżają nią pracownicy do nowego Ratusza na Bielanach.osa pisze:Co do Elbląskiej i Przasnyskiej - swego czasu było rozważane puszczenie lokalnej linii tymi ulicami. Myślę, że dobrym kandydatem jest przekształcona na całotygodniową 303, która niepotrzebnie pałęta się po pl. Wilsona, a tutaj małym taborem mogłaby obsłużyć rejony bez komunikacji. Np. od Broniewskiego przez Elbląską, Przasnyską, Rudnickiego, Matysiakówny do pl. Grunwaldzkiego, al. Wojska Polskiego, Felińskiego, gen. Zajączka, Kokarda do płn. wyjścia ze stacji metra Dworzec Gdański
Pozostała część dyskusji wydaje mi się coraz bardziej wydumana. Przełożenie 114 i 122 byłoby zmianą dla zmiany. Linia 114 też łapie opóźnienia i jest to powód planów, by ją kiedyś skrócić np. do Metra-Młociny i uruchomić osobne połączenie między metrem a kampusem UKSW na Młocinach. Jak bym też rozważał taki wariant tras, skoro jest mowa, by wycofać 112 z Bemowa po otwarciu ostatniego odcinka linii tramwajowej na Powst. Śl: 114 - Kochanowskiego i Conrada do Chomiczówki, a 112 od Żeromskiego przez Przybyszewskiego/Oczapowskiego, Kasprowicza do Metra-Wawrzyszew i Sokratesa, Conrada do Chomiczówki.
troll i złodziej
Lubimy tu takich?:>mdnext pisze:Nie ma za co płacić. Kochani, na gumtree codziennie są setki nowych ogłoszeń sprzedaży biletów czasowych - w celach kolekcjonerskich. Gapowicze oszukują, jak już wpadną, kupują po 10-20 zł raz na pół roku taki bilet i mają w nosie ZTM. A uczciwi, jak my, płacący na kartę miejską coraz więcej, nie mamy nawet dobrej komunikacji. Od września wraz z końcem karty przestaję jeździć na długookresowych
-
mdnext
[ Dodano: |4 Sie 2011|, 2011 14:37 ]
Nie napisałem, że zamierzam jeździć na gapę, umiejętność czytania ze zrozumieniem się kłania.yavorius pisze:troll i złodziej
Lubimy tu takich?:>mdnext pisze:Nie ma za co płacić. Kochani, na gumtree codziennie są setki nowych ogłoszeń sprzedaży biletów czasowych - w celach kolekcjonerskich. Gapowicze oszukują, jak już wpadną, kupują po 10-20 zł raz na pół roku taki bilet i mają w nosie ZTM. A uczciwi, jak my, płacący na kartę miejską coraz więcej, nie mamy nawet dobrej komunikacji. Od września wraz z końcem karty przestaję jeździć na długookresowych
-
mdnext
-
mdnext
Bardzo mnie to cieszy.yavorius pisze:Najważniejsze, że ty znasz, co już udowodniłeś swoimi wpisami w tym temacie. Z mojej strony koniec dyskusji. Papa.mdnext pisze:yavorius, znasz coś takiego jak netykieta
[ Dodano: |4 Sie 2011|, 2011 14:35 ]
Nie jesteś pewnie rodowitym warszawiakiem, a jeśli nawet byś był, to niewiele widocznie wiesz o swoim mieście, więc ci wyjaśniam, że Mokotów leży w trochę innej części stolicy. Tymczasem spieszę ci wyjaśnić, że Przasnyska nie leży tylko na Żoliborzu.Paweł D. pisze:Nie jest to żoliborska część Przasnyskiej? A jaka? Mokotowska?mdnext pisze:Zdjęcie to chyba jakieś nieporozumienie bo na pewno nie jest to żoliborska część Przasnyskiej. Chyba dawno nie byłeś na przystanku Elbląska, skoro nie widzisz biurowców, popytaj kierowców 122.
ŹródłoUlica Przasnyska – ulica na Woli i Żoliborzu, która składa się z dwóch fragmentów. Nie ma pomiędzy nimi ciągłości przejazdu, jednak ulica w teorii stanowi całość.
[ Dodano: |4 Sie 2011|, 2011 15:04 ]
Pawełku, sprawdź rozkład 122 zanim coś napiszesz. Przez większość dnia linia jeździ znacznie rzadziej.Paweł D. pisze:Ale nie w tym przypadku. Przecież kursujące 122 co 8-10 minut jest be, fuj, a kysz. A tak naprawdę, to go wcale nie ma, bo utyka w korku.Wolfchen pisze:Dla niektórych może 20 minut to "częsta linia"...
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Kto mnie wołał?mdnext pisze:Zdjęcie to chyba jakieś nieporozumienie bo na pewno nie jest to żoliborska część Przasnyskiej. Chyba dawno nie byłeś na przystanku Elbląska, skoro nie widzisz biurowców, popytaj kierowców 122.
Na Elbląskiej szału nie ma. Na Przasnyskiej również tłumów nie ma. A tak niesamowicie niepunktualne 122, oprócz ulew czy śnieżyc, też wydaje mi się wytworem twojej wyobraźni.
No to sprawdzam. I jak bym nie patrzył, to przez większą część dnia 122 jeździ zdecydowanie przyzwoicie, jeśli chodzi o częstotliwość.mdnext pisze:Pawełku, sprawdź rozkład 122 zanim coś napiszesz. Przez większość dnia linia jeździ znacznie rzadziej.
Kod: Zaznacz cały
122 - LINIA ZWYKŁA Przystanek: PRZASNYSKA 01 --> GWIAŹDZISTA (Rozkład ważny od 2011-01-10)
OBJAŚNIENIE SYMBOLI:
[] - kurs realizowany przez pojazd niskopodłogowy
w - kurs tylko do przystanku PL. WILSONA
04: [54]
05: [14] [34] [54]
06: 15 [28] [38] [49] [59]
07: [07] [13] [19w [26] [33w [39] [50]
08: [00] 10 [20] [32] [44] [57]
09: [10] [25] [40] [55]
10: 10 [25] [40] [55]
11: [10] [25] [40] [55]
12: [10] [25] [40] [55]
13: [10] [25] [41] [56]
14: [11] [23] [35] [45] [55]
15: [05] 15 [25] [35] [45] [55]
16: 05 [15] [25] [35] [45] [55]
17: [05] 15 [25] [35] [45] [55]
18: 05 [15] [25] [35] [45] [55]
19: [05] 15 [27] [39] [51]
20: 03 [15] [28] [43] [58]
21: [12] [27] [42] [57]
22: [14] [34] [54]
23: [14] mdnext pisze:yavorius, znasz coś takiego jak netykieta, zwyzywał cię ktoś od głupów, że wylewasz frustrację?
Pozdrawiam, kierowca, którego praca nie męczy.mdnext i jego pojmowanie netykiety tudzież szacunku dla innych użytkowników forum pisze:ZTM powinien skasować link do tego forum. Nie siedzą tu ludzie z organizacji typu SISKOM, mający na względzie komfort komunikacyjny, a sami kierowcy (zmęczeni pracą) plus nastolatkowie, którzy w drodze ze szkoły do domu hobbystycznie zapisują na kartkach o której godzinie co jedzie i ilu ma pasażerów.
Koleżko. Urodziłem się w Szpitalu Bielańskim, potem mieszkałem na Żoliborzu i w Śródmieściu. Moim zdaniem wystarczy.mdnext pisze:Zdjęcie to chyba jakieś nieporozumienie bo na pewno nie jest to żoliborska część Przasnyskiej. Chyba dawno nie byłeś na przystanku Elbląska, skoro nie widzisz biurowców, popytaj kierowców 122.
Nie jesteś pewnie rodowitym warszawiakiem, a jeśli nawet byś był, to niewiele widocznie wiesz o swoim mieście, więc ci wyjaśniam, że Mokotów leży w trochę innej części stolicy. Tymczasem spieszę ci wyjaśnić, że Przasnyska nie leży tylko na Żoliborzu.
Tak się mądrzysz w kwestii ulicy Przasnyskiej a nie wiesz, w którym miejscu jest zrobione to zdjęcie? A to taka krótka ulica... Gratulacje.
Ale póki co, Ty jeden twierdzisz, że powinna jeździć częściej.mdnext pisze:Pawełku, sprawdź rozkład 122 zanim coś napiszesz. Przez większość dnia linia jeździ znacznie rzadziej.
-
mdnext
Sam się tym samym przyznałeś do kłamstewka z rozkładem. To co, powiesz nam w końcu gdzie zrobiłeś to zdjęcie na Przasnyskiej, czy zachowasz dla siebie tę "tajemnicę"?Paweł D. pisze:Koleżko. Urodziłem się w Szpitalu Bielańskim, potem mieszkałem na Żoliborzu i w Śródmieściu. Moim zdaniem wystarczy.mdnext pisze:Zdjęcie to chyba jakieś nieporozumienie bo na pewno nie jest to żoliborska część Przasnyskiej. Chyba dawno nie byłeś na przystanku Elbląska, skoro nie widzisz biurowców, popytaj kierowców 122.
Nie jesteś pewnie rodowitym warszawiakiem, a jeśli nawet byś był, to niewiele widocznie wiesz o swoim mieście, więc ci wyjaśniam, że Mokotów leży w trochę innej części stolicy. Tymczasem spieszę ci wyjaśnić, że Przasnyska nie leży tylko na Żoliborzu.
Tak się mądrzysz w kwestii ulicy Przasnyskiej a nie wiesz, w którym miejscu jest zrobione to zdjęcie? A to taka krótka ulica... Gratulacje.
Ale póki co, Ty jeden twierdzisz, że powinna jeździć częściej.mdnext pisze:Pawełku, sprawdź rozkład 122 zanim coś napiszesz. Przez większość dnia linia jeździ znacznie rzadziej.
Jeśli 114 jeździłoby od Condrada do Sadów po trasie 122 i na odwrót to miałbyś też pojazdy niskopodłogowe - z tym, że z numerem 122 a nie 114.fraktal pisze:Dla kogo lepiej dla tego lepiej, każdy ma swoje racje, każdy ma swoje interesy. Zresztą jakakolwiek linia, to może być oczywiście - np. 303.mdnext pisze:Co do tramwajów niskopodłogowych - lepiej, aby była jakakolwiek linia na Elbląskiej plus tramwaj niskopodłogowy co jakiś czas na Broniewskiego, niż brak autobusu w jednym miejscu i tramwaje niskopodłogowe plus autobusy niskopodłogowe w innym - to logiczne.
Jak myślisz, dlaczego? Czyżby dlatego, że jeśli coś jeździ co 15 minut to nie opłaca się iść na taki przystanek? Sam biegam na Sady, bo mam dość tego koszmarnego autobusu, kto normalny będzie szedł i czekał po 10-15 minut? Pomijam, że jak się przytacza rozkład, to warto też pokazać rozkład sobotnio-niedzielny, a ten woła o pomstę do nieba - jedna linia co 20 minut!Szeregowy_Równoległy pisze:Kto mnie wołał?mdnext pisze:Zdjęcie to chyba jakieś nieporozumienie bo na pewno nie jest to żoliborska część Przasnyskiej. Chyba dawno nie byłeś na przystanku Elbląska, skoro nie widzisz biurowców, popytaj kierowców 122.
Na Elbląskiej szału nie ma. Na Przasnyskiej również tłumów nie ma.
-
bartoni722
-
mdnext
Musi też zostać podbite w dni robocze, a nie tylko w święta. Na Żoliborzu linia ta powinna jeździć na tyle często, aby ludzie bez sprawdzania rozkładu mogli iść np. na przyst. Elbląska/Przasnyska i szybko dostać się do metra.
Jeśli 122 nie będzie spełniać szybkiej dowozówki do metra, należy rozważyć bezpośrednią linię do Centrum przez Krasińskiego, ostatecznie można tu skierować 180 które wozi muchy pod cmentarzem.
Jeśli 122 nie będzie spełniać szybkiej dowozówki do metra, należy rozważyć bezpośrednią linię do Centrum przez Krasińskiego, ostatecznie można tu skierować 180 które wozi muchy pod cmentarzem.
-
bartoni722
I puszczając 114 w te rejony zyskamy poprawę częstotliwości w dni robocze... z 7-8/15/10/15 na 7-8/12/10/12. Faktycznie różnica.mdnext pisze:Musi też zostać podbite w dni robocze, a nie tylko w święta. Na Żoliborzu linia ta powinna jeździć na tyle często, aby ludzie bez sprawdzania rozkładu mogli iść np. na przyst. Elbląska/Przasnyska i szybko dostać się do metra.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527.