Pl. Wilsona
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tak, tak, napisz pismo do p. inż. Galasa w tej sprawie 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Nie no z tymi światłami na pl.Wilsona to jest jakiś skandal. Tak zrujnować płynny ruch
Pomijam, że na Słowackiego już są dramatycznie źle ustawione światła, tak że w szczycie porannym przejazd spod hali na plac zajmuje ok.10 minut, to teraz wjechać na plac jest jeszcze ciężej. Nie mówiąc już w ogóle o drugiej stronie placu, gdzie nigdy nie było korków i ruch był płynny, a dziś po 7 korek sięgał prawie zjazdu z Wisłostrady, a przed Czarnieckiego to już się kompletnie stało.
Tak się tworzy korki w stolicy?
Tak się tworzy korki w stolicy?
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A tyś myślał, że jak?Piotrek pisze:Tak się tworzy korki w stolicy?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ja tylko zwrócę uwagę, że żeby komuś dać, to komuś innemu trzeba zabrać. W związku z tym, żeby wspomóc najbardziej przeciążony wlot, trzeba zabrać innym, na których sytuacja była dobra - lub nawet zbyt dobra.
Aczkolwiek zastrzegam, że nie znam programu Pl. Wilsona (i pewno mało kto zna, bo algorytmy akomodacyjne Vialisa są "tajemnicą handlową"
)
Aczkolwiek zastrzegam, że nie znam programu Pl. Wilsona (i pewno mało kto zna, bo algorytmy akomodacyjne Vialisa są "tajemnicą handlową"
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- MeWa
- Cukiereczek
mnie dziwi jedno - czemu wyjazd z placu w Mickiewicza w kierunku Marymontu został tak bardzo doceniony... W efekcie pasażerowie idący od metra przechodzą skrzyżowanie na dwie raty, mimo że i tak w kierunku Marymontu mało co jedzie... Nie można się dziwić, że piesi tych świateł nie przestrzegają...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Nie wiem jak, ale widzę tu jakąś straszną głupotę. Są miejsca gdzie swiatła są konieczne, ale nie w tym miejscuA tyś myślał, że jak?
Śmiać mi się chce jak w międzyszczycie stoi się i stoi - tłum ludzi wypycha się nawzajem na jezdnię, a samochodu żadnego.MeWa pisze:mnie dziwi jedno - czemu wyjazd z placu w Mickiewicza w kierunku Marymontu został tak bardzo doceniony... W efekcie pasażerowie idący od metra przechodzą skrzyżowanie na dwie raty
Tak samo bzdurne światła w kierunku Wisłostrady. I tak wszyscy tam mocno zwalniali tudzież wolno jechali. Tam teraz również często przechodzi się na raty, tzn. jedna nitka ma zielone, a druga czerwone.
Jedynie w miare sensowne światła to są na przeciwko Mini Europy. Przynajmniej nie idzie się na raty i nie ma korków za bardzo.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
-
Dęboszczak
Te światła to kompletny idiotyzm. Po co je było montować? Przecież niedługo zostanie otwarta stacja Metro Marymont, wszystkie potoki pasażerskie z Białołęki i Bielan zostaną tam skanalizowane. pl. Wilsona opustoszeje. Chyba trzeba będzie dać przeguby na 516, bo jazda 516+tramwaj na Gdański będzie szybsza niż E-4 stojące w korku na Krasińskiego do Wilsona
Chyba się wszystko wyjaśniłoDęboszczak pisze:Chyba trzeba będzie dać przeguby na 516, bo jazda 516+tramwaj na Gdański będzie szybsza niż E-4 stojące w korku na Krasińskiego do Wilsona
BTW, JPC, jak to możliwe, że byłeś wcześniej ode mnie w domu?
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
16:25:30 - moje 122 staje w kolejce aut na Krasińskiego do wjazdu na Plac Wilsona
16:28:45 - po odstaniu 1 fazy świateł 122 dociera na przystanek Plac Wilsona
16:30:55 - po oczekiwaniu na światłach w końcu schodzę do metra
5 i pół minuty w plecy
cudnie
tego nam było trzeba 
5 i pół minuty w plecy
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
To rozbija się trochę o przystanek Pl. Wilsona 07. Nie dość, że teraz traci się czas czekając w busie przed światłami to dla linii ze Słowackiego też, moim zdaniem, nie ma on teraz zbyt dużej racji istnienia (co więcej, uważam, że te 116 i 195 zatrzymują się tam na zasadzie "Bo jest przystanek"). Może lepiej byłoby przesunąć go na Krasińskiego przed światła i zatrzymywać tam tylko tamtejsze linie.JacekM pisze:16:25:30 - moje 122 staje w kolejce aut na Krasińskiego do wjazdu na Plac Wilsona
5 i pół minuty w plecycudnie
tego nam było trzeba
- slawek4876
- Kontakt: