ObsĹuga linii przez poszczegĂłlne zajezdnie
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
-
jacek
- Zbanowany
pare dni temu pisalem o 185,obsluga wakacyjna ostrobramska i woronicza.
connex moglby tam sie pojawic ze wzgledu na bliskosc zajezdni.
od jakiegos czasu obserwuje su15,connexu na lini 138,ktore sobie smigaja puste.
mysle ze gdyby zabrac je stamtad i uzupelnic grodziskie i its+dodatki stalowej to by w zupelnosci wystarczylo.
su15 mogly by wskoczyc na 511,w zamian za its ,ktory by wskoczyl na 138.
tylko nie wiem jak wyglada sytuacja zawrotki na modlinskiej,wiem ze byly problemy z dlugim taborem.dojazd z zajezdni connex jest latwiejszy na marymont,czy pl.wilsona,niz na utrate,rakowiecka,czy targowek-linia 160.
connex moglby tam sie pojawic ze wzgledu na bliskosc zajezdni.
od jakiegos czasu obserwuje su15,connexu na lini 138,ktore sobie smigaja puste.
mysle ze gdyby zabrac je stamtad i uzupelnic grodziskie i its+dodatki stalowej to by w zupelnosci wystarczylo.
su15 mogly by wskoczyc na 511,w zamian za its ,ktory by wskoczyl na 138.
tylko nie wiem jak wyglada sytuacja zawrotki na modlinskiej,wiem ze byly problemy z dlugim taborem.dojazd z zajezdni connex jest latwiejszy na marymont,czy pl.wilsona,niz na utrate,rakowiecka,czy targowek-linia 160.
gratuluje logicznego myślenia5744 pisze:Connex wogle powinien mieć linię koło siebie 185 pasuje idealnie do tego i dojazd bliski nie tak jak Ostra. Na 511 jak przegub zawróci na tym słynnym rondzie mogą jeździć nowe Many, które niedługo nadjadą.
Całość linii 185(calaki i dodatki)powinien przejąć zakład R-1 "WORONICZA".
To jest jedyne,najprostsze i najbardziej logiczne rozwiązanie.
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
- Aleksander2560
- (Aleksander2634)
Sądzisz, że wyjazdy jako PT z zajezdni R-1 do krańca Gwiaździsta to też jest najlepsze rozwiązanie? R3 OStrobramska włącza sie na linie już na przystanku Al. Witosa, nie widzę tutaj odrobiny głupoty i nielogicznego działania ze strony autorów rozkładu. Skoro tak bardzo walczysz o linie 185 dla Woronicza, to dlaczego nic się tutaj nie mówi o bezsensownym, w 100%, pomyśle ZTMu o obsłudze linii 522 przez Stalową? Dlaczego o tą linie tak bardzo, miłośniku zajezdni Woronicza, nie walczysz, hę?mobil one pisze:Całość linii 185(calaki i dodatki)powinien przejąć zakład R-1 "WORONICZA".
Przeciez normlane ze wozy z R7 nie jechałyby jako PT na Gwiaździstą,tylko zaczynałyby prace przy przystanku CHEŁMSKA
I dojazd z R7 na Chełmska jest krótszy niz z R10 na przystanek Al.Witosa
BTW,faktycznie kolega Aleksander ma racje
W świeto rozklad brygad na 522 jest totalnie bezsensu
Brygada która zjeżdza z Wilanowa kilka minut po 24 na R13 powinna bezapelacyjnie byc z zakladu R7 
- Aleksander2560
- (Aleksander2634)
Znając pomysły Panów z planowania rozkładów w ZTMie, nie byłby tego taki pewien. Wg mnie idealnym podziałem na linii 185 byłoby rozłozyć tak brygady by obsługiwały je zakłady R-7 i R-10, ale beż jakiś absurdalnych zjazdów czy dojazdów. Jednak twardo stapam po ziemi i wiem, ze nie jest to możliwe.Santos pisze:Przeciez normlane ze wozy z R7 nie jechałyby jako PT na Gwiaździstą,tylko zaczynałyby prace przy przystanku CHEŁMSKA![]()
Jeśli widze takie 197, które zjeżdża w jakieś niecałe 15 minut z Gwiaździstej na R-13, to zastanawia mnie czemu to R-13 nie obsługuje tej oto linii. A można by właśnie pozabierać brygady z 522 z "13" na rzecz 185. Bo jak dla mnie to jedyną sensowną obsługą lini otrzymanych w spadku dla "13" po R-9 jest 186 (tylko przy wyjazdach/zjazdach na Tarchomin).jacek pisze:zjazdy ze 185 z kranca gwiazdzista powinien obslugiwac connex,bez dojazdow na natolin