KtĂłre linie powinny mieÄ sobotnie rozkĹady jazdy ?
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Zdecydowanie tak.Bastian pisze:W przypadku niejednej linii rzeczywiście by się to przydało.
Na rozkładyMeWa pisze:tylko skąd pieniądze...
Czy na dodatkowe kursy w soboty i DS?
Część linii można wzmocnić w soboty, a część w DS, niestety zapewne kosztem innych, bo zapewne zabraknie kasy na dodatkowe kursy...
No to zróbmy w takim razie jeszcze rozkład na ferie, wakacje, na wigilię i sylwestra osobny.geograf pisze:Na czym ma polegać to zamieszanie?
Rozkład powinien być prosty i przejrzysty, zwłaszcza, że problem dotyczy tylko soboty rano. Zresztą.. nie lepiej zrobić np. w sobotę rano znaczki 'kurs tylko w sobotę"?
Aczkolwiek rozkład sobotni rozwiązałby problem kursowania w takie dni jak wigilia czy sylwester.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wigilia jest jedna, sobót jest 50, ale to "niepotrzebne zamieszanie". 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Jakoś nie stwierdzam tego problemu, obecne rozkłady przecież miały 3 kolumny...tygrys pisze:tylko graficznie przedstawić 3 kolumny to już problem
http://www.trasbus.com/starerozklady/11 ... rodowe.jpg
Zamieszanie twiorzą własnie wtyczki. Ja wolalbym mieć wpisane w rozkład 4 kursy na godzine niż wtyczkowe widmowe 6.reserved pisze:Moim zdaniem za dużo zamieszania. Wydaję mi się, że wystarczą jakieś wtyczki kursujące na uczęszczanych liniach typu 517 itd. w godzinach porannych. Bo wtedy jest najgorzej w weekendy, później zwykle ta częstotliwość jest już przyzwoita.
- Bastian
- Sułtan Maroka
To jest chyba realniejsze, niż oddzielne rozkłady, przynajmniej na razie.reserved pisze:Zresztą.. nie lepiej zrobić np. w sobotę rano znaczki 'kurs tylko w sobotę"?![]()
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
Dzulikiewicz
W taki sposób jest rozwiązany rozkład 199.Bastian pisze:To jest chyba realniejsze, niż oddzielne rozkłady, przynajmniej na razie.reserved pisze:Zresztą.. nie lepiej zrobić np. w sobotę rano znaczki 'kurs tylko w sobotę"?![]()
Jak dla mnie to zdecydowanie mniej takie coś jest czytelne bo trzeba czytać malutkie znaczki, które jeszcze często nie kojarzą się z niczym (czytaj "e" - jeździ w soboty). Dodatkowa kolumna byłaby zdecydowanie czytelniejsza.Bastian pisze:To jest chyba realniejsze, niż oddzielne rozkłady, przynajmniej na razie.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.