Bastian pisze:emdegger pisze:Piramidalna bzdura.
Tu się o tyle nie zgodzę, że akurat obydwie te linie sam bym stamtąd chętnie i bez żalu wyrzucił...
Z tym 301 to się trochę chyba rozpędziłem

Ale co do 182 to niewykluczone, że masz sporo racji. Po wyprostowaniu 168 nie tylko przez Dolną, ale przede wszystkim z pominięciem na nowej trasie Meissnera oraz dookoptowaniu 138 na Bokserską, relacje, w których mógł za Wisłę podróżować 182 Mokotów tj.TŁ i Praga Południe w rejonie Zamienieckiej, zaczynają się dość wyraźnie marginalizować... I traci sens wszelka próba zawinięcia 182 na Bokserskiej w zamian za 141/143 na Okęciu, bo po szkieletyzacji autobusowej Al. Niepodległości mocnym 174, to właśnie 174 zgarnęłoby główny potok lokalny z Służewca (tj. oprócz 193).
Tyle że ja nie wiem, czy Ty chcesz zmiany trasy 182 na Mokotowie w zastępstwie choćby za 301 na Rakowieckiej (oraz 118 na Kazimierzowskiej

), czy raczej
wycofania linii stamtąd? Jeśli to drugie, to może 182 z Rembertowa na Trakt (będę się upierał, że to połączenie jest bardzo potrzebne)

Albo i dalej nawet, na Gwiaździstą

(coby 185 nie wyginać do oporu). Albo na Marysin, po wycofaniu stamtąd 141 i 345 - szykują się aż dwa vacaty

Acz jeden pewnie musi pozostać - bo tu raczej należy wzmocnić 520 w relacji Marysin - TŁ. Gdyby jednak dać 182 na Marysin, to może z koordynacją co 12 minut każda? Niestety, trzeba byłoby minimalnie w takim wypadku wzmocnić 188 po południu. Minimalnie, bo żadnych mocnych linii zwykłych Trasie nie potrzeba zanadto
A może bredzę?

(nie dotyczy konkluzji zawartej w poprzednim zdaniu

)