Stan techniczny autobusów ajentów a bezpieczeństwo pasażerów

Moderatorzy: JacekM, Dantte

Awatar użytkownika
Jamnik

Post autor: Jamnik » 25 lut 2008, 16:02

W Scaniach jakoś często urywają się te gumy. :]

ikarus
Kontakt:

Post autor: ikarus » 25 lut 2008, 17:15

Myślę ze gumom przeszkadza intensywna eksplatacja.
Pozdrawiam. Szerokiej drogi.
Ikarus

Awatar użytkownika
hubik
Kontakt:

Post autor: hubik » 25 lut 2008, 18:38

dziś kolejny raz jechałem A121 z Mobilisa (na linii 168) - nie pamietam dokładnie ale chyba od zeszłego czwatku jeździ z pęknięta przednią szybą od strony kierowcy. Ciekawi mnie jak ktoś dopuścił ten autobus do ruchu - przecież w razie kontroli Policja obligatoryjnie zabiera za to dowód rejestracyjny ](*,)
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Kazik - Cztery pokoje ;)

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 25 lut 2008, 19:15

hubik pisze:Ciekawi mnie jak ktoś dopuścił ten autobus do ruchu - przecież w razie kontroli Policja obligatoryjnie zabiera za to dowód rejestracyjny
Widocznie jeszcze go nie namierzyli :-k

Awatar użytkownika
hubik
Kontakt:

Post autor: hubik » 25 lut 2008, 19:24

jacek pisze:
hubik pisze:Ciekawi mnie jak ktoś dopuścił ten autobus do ruchu - przecież w razie kontroli Policja obligatoryjnie zabiera za to dowód rejestracyjny
Widocznie jeszcze go nie namierzyli :-k
chcesz powiedzieć że będą liczyć na to że Policja się nie czepnie zamiast wymienić szybę? :D

Kazik - Cztery pokoje ;)

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 25 lut 2008, 19:47

hubik pisze:chcesz powiedzieć że będą liczyć na to że Policja się nie czepnie zamiast wymienić szybę? :D
Myślę, że po prostu czekają na szybę z fabryki.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 25 lut 2008, 19:57

hubik pisze:
jacek pisze: Widocznie jeszcze go nie namierzyli :-k
chcesz powiedzieć że będą liczyć na to że Policja się nie czepnie zamiast wymienić szybę? :D
Gdy czytam posty opisujace stan techniczny wozów Mobilisu (brak siedzeń, pleksi zamiast szkla itp,itd...), to zaczynam tak przypuszczać,ze liczą na to że jakoś się przemknie :-k

Awatar użytkownika
hubik
Kontakt:

Post autor: hubik » 25 lut 2008, 19:58

Piotrek pisze:
hubik pisze:chcesz powiedzieć że będą liczyć na to że Policja się nie czepnie zamiast wymienić szybę? :D
Myślę, że po prostu czekają na szybę z fabryki.
też tak myślę, tyle że ten pojazd nie powinien wg przepisów uczestniczyć w ruchu do czasu wymiany szyby...

Kazik - Cztery pokoje ;)

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 25 lut 2008, 20:03

hubik pisze:też tak myślę, tyle że ten pojazd nie powinien wg przepisów uczestniczyć w ruchu do czasu wymiany szyby...
To dlaczego jest w ruchu liniowym i ryzykuja zabraniem dowodu rejestracyjnego, czyli dluzszym uziemieniem tego wozu na zajezdni :-k

Awatar użytkownika
hubik
Kontakt:

Post autor: hubik » 25 lut 2008, 20:13

jacek pisze:
hubik pisze:też tak myślę, tyle że ten pojazd nie powinien wg przepisów uczestniczyć w ruchu do czasu wymiany szyby...
To dlaczego jest w ruchu liniowym i ryzykuja zabraniem dowodu rejestracyjnego, czyli dluzszym uziemieniem tego wozu na zajezdni :-k
pytanie raczej do dyspozytora Mobilisa... może nie mają czym zastąpić tego A121?

Kazik - Cztery pokoje ;)

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 25 lut 2008, 20:48

hubik pisze:
jacek pisze: To dlaczego jest w ruchu liniowym i ryzykuja zabraniem dowodu rejestracyjnego, czyli dluzszym uziemieniem tego wozu na zajezdni :-k
pytanie raczej do dyspozytora Mobilisa... może nie mają czym zastąpić tego A121?
No więc wlasnie to sie nazywa kwadratura koła, bo niemajac czym zastapić tegoz wozu liczą na lut szczescia, ze byc moze sie uda, podobnie bylo w przypadku wozu A309, który jakis czas kursowal bez kompletu siedzen, gdyz zapewne nie bylo go czym zastapić?
W końcu była wtopa, wóz zjechał, niewiadomo czy mieli wysłac co na podmianke i jeszcze zapewne jakas kara z tytułu niesprawnego wozu wpadła?
To sa wszystko oszczedności, ktore wystepuja u wszystkich ajentów, spowodowane niska kwota za wozokilometr, dzieki której wygrano przetargi i to sie teraz odbija, na serwisie tych wozów.
Z tego co wiem to w ITSie juz montuja zamienniki lusterek za 20 zł kazde i brak jest piór do wycieraczek, a pogoda nie rozpieszcza raczej kierowców :-k
Teraz Mobilis zaczyna kursowanie Autosanami i Jelczami i znów zaczna sie długie wyjazdy i zjazdy i znów zaczna sie kolejne oszczednosci, a do tego wszystkiego coraz bardziej dajace sie we znaki braki kierowcow, więc zasadniczo czarno widze dalszy rozwój ajentów w Warszawie, przy obecnej polityce ZTMu :sad:

Flash8222

Post autor: Flash8222 » 25 lut 2008, 23:58

hubik pisze:dziś kolejny raz jechałem A121 z Mobilisa (na linii 168) - nie pamietam dokładnie ale chyba od zeszłego czwatku jeździ z pęknięta przednią szybą od strony kierowcy. Ciekawi mnie jak ktoś dopuścił ten autobus do ruchu - przecież w razie kontroli Policja obligatoryjnie zabiera za to dowód rejestracyjny ](*,)
Masz problemy życiowe, 7370 jeździł dwa miechy z pękniętą szybą zanim nowa nie przybyła.

Awatar użytkownika
hubik
Kontakt:

Post autor: hubik » 26 lut 2008, 3:45

Flash8222 pisze:
hubik pisze:dziś kolejny raz jechałem A121 z Mobilisa (na linii 168) - nie pamietam dokładnie ale chyba od zeszłego czwatku jeździ z pęknięta przednią szybą od strony kierowcy. Ciekawi mnie jak ktoś dopuścił ten autobus do ruchu - przecież w razie kontroli Policja obligatoryjnie zabiera za to dowód rejestracyjny ](*,)
Masz problemy życiowe, 7370 jeździł dwa miechy z pękniętą szybą zanim nowa nie przybyła.
osobiście mi to nie przeszkadza ale nie świadczy o odpowiedzialności przewoźnika - w razie kontorli Policji lub ITD autobus zostanie wyłączony z ruchu...

na jak długo? pewnie na czas oczekiwania na szybę :P

a z umowy z ZTM trzeba się będzie wywiązywać - mozliwe że mają jakiś awaryjny autobus na taki wypadek. a co jeśli nie?

Kazik - Cztery pokoje ;)

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 26 lut 2008, 9:52

hubik pisze:a co jeśli nie?
No to by się posypały karryy ;) Ale w razie czego przecież jest niezastąpiony Neoplanik :P
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Misiek997
Zbanowany

Post autor: Misiek997 » 26 lut 2008, 10:25

Piotrek pisze:
hubik pisze:a co jeśli nie?
No to by się posypały karryy ;) Ale w razie czego przecież jest niezastąpiony Neoplanik :P

Który nie wiem czy jeździ bo jakies 2 miesiące stal rozebrany :D ale coś zaczeli przy nim robić.

ODPOWIEDZ