Stan techniczny autobusĂłw ajentĂłw a bezpieczeĹstwo pasaĹźerĂłw
dziś kolejny raz jechałem A121 z Mobilisa (na linii 168) - nie pamietam dokładnie ale chyba od zeszłego czwatku jeździ z pęknięta przednią szybą od strony kierowcy. Ciekawi mnie jak ktoś dopuścił ten autobus do ruchu - przecież w razie kontroli Policja obligatoryjnie zabiera za to dowód rejestracyjny  ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Kazik - Cztery pokoje
Kazik - Cztery pokoje
chcesz powiedzieć że będą liczyć na to że Policja się nie czepnie zamiast wymienić szybę?jacek pisze:Widocznie jeszcze go nie namierzylihubik pisze:Ciekawi mnie jak ktoś dopuścił ten autobus do ruchu - przecież w razie kontroli Policja obligatoryjnie zabiera za to dowód rejestracyjny
Kazik - Cztery pokoje
Kazik - Cztery pokoje
-
jacek
- Zbanowany
Gdy czytam posty opisujace stan techniczny wozów Mobilisu (brak siedzeń, pleksi zamiast szkla itp,itd...), to zaczynam tak przypuszczać,ze liczą na to że jakoś się przemkniehubik pisze:chcesz powiedzieć że będą liczyć na to że Policja się nie czepnie zamiast wymienić szybę?jacek pisze: Widocznie jeszcze go nie namierzyli
też tak myślę, tyle że ten pojazd nie powinien wg przepisów uczestniczyć w ruchu do czasu wymiany szyby...Piotrek pisze:Myślę, że po prostu czekają na szybę z fabryki.hubik pisze:chcesz powiedzieć że będą liczyć na to że Policja się nie czepnie zamiast wymienić szybę?
Kazik - Cztery pokoje
Kazik - Cztery pokoje
pytanie raczej do dyspozytora Mobilisa... może nie mają czym zastąpić tego A121?jacek pisze:To dlaczego jest w ruchu liniowym i ryzykuja zabraniem dowodu rejestracyjnego, czyli dluzszym uziemieniem tego wozu na zajezdnihubik pisze:też tak myślę, tyle że ten pojazd nie powinien wg przepisów uczestniczyć w ruchu do czasu wymiany szyby...
Kazik - Cztery pokoje
Kazik - Cztery pokoje
-
jacek
- Zbanowany
No więc wlasnie to sie nazywa kwadratura koła, bo niemajac czym zastapić tegoz wozu liczą na lut szczescia, ze byc moze sie uda, podobnie bylo w przypadku wozu A309, który jakis czas kursowal bez kompletu siedzen, gdyz zapewne nie bylo go czym zastapić?hubik pisze:pytanie raczej do dyspozytora Mobilisa... może nie mają czym zastąpić tego A121?jacek pisze: To dlaczego jest w ruchu liniowym i ryzykuja zabraniem dowodu rejestracyjnego, czyli dluzszym uziemieniem tego wozu na zajezdni
W końcu była wtopa, wóz zjechał, niewiadomo czy mieli wysłac co na podmianke i jeszcze zapewne jakas kara z tytułu niesprawnego wozu wpadła?
To sa wszystko oszczedności, ktore wystepuja u wszystkich ajentów, spowodowane niska kwota za wozokilometr, dzieki której wygrano przetargi i to sie teraz odbija, na serwisie tych wozów.
Z tego co wiem to w ITSie juz montuja zamienniki lusterek za 20 zł kazde i brak jest piór do wycieraczek, a pogoda nie rozpieszcza raczej kierowców
Teraz Mobilis zaczyna kursowanie Autosanami i Jelczami i znów zaczna sie długie wyjazdy i zjazdy i znów zaczna sie kolejne oszczednosci, a do tego wszystkiego coraz bardziej dajace sie we znaki braki kierowcow, więc zasadniczo czarno widze dalszy rozwój ajentów w Warszawie, przy obecnej polityce ZTMu
Masz problemy życiowe, 7370 jeździł dwa miechy z pękniętą szybą zanim nowa nie przybyła.hubik pisze:dziś kolejny raz jechałem A121 z Mobilisa (na linii 168) - nie pamietam dokładnie ale chyba od zeszłego czwatku jeździ z pęknięta przednią szybą od strony kierowcy. Ciekawi mnie jak ktoś dopuścił ten autobus do ruchu - przecież w razie kontroli Policja obligatoryjnie zabiera za to dowód rejestracyjny
osobiście mi to nie przeszkadza ale nie świadczy o odpowiedzialności przewoźnika - w razie kontorli Policji lub ITD autobus zostanie wyłączony z ruchu...Flash8222 pisze:Masz problemy życiowe, 7370 jeździł dwa miechy z pękniętą szybą zanim nowa nie przybyła.hubik pisze:dziś kolejny raz jechałem A121 z Mobilisa (na linii 168) - nie pamietam dokładnie ale chyba od zeszłego czwatku jeździ z pęknięta przednią szybą od strony kierowcy. Ciekawi mnie jak ktoś dopuścił ten autobus do ruchu - przecież w razie kontroli Policja obligatoryjnie zabiera za to dowód rejestracyjny
na jak długo? pewnie na czas oczekiwania na szybę
a z umowy z ZTM trzeba się będzie wywiązywać - mozliwe że mają jakiś awaryjny autobus na taki wypadek. a co jeśli nie?
Kazik - Cztery pokoje
Kazik - Cztery pokoje