No i super, Al. Wilanowska traci jedyne połączenie z Metrem Służew i do tego jest problem z przystankiem na Metrze Wilanowska...Bastian pisze:182 - skierowanie na trasę Okęcie - Al. Krakowska - 17 Stycznia - Żwirki i Wigury - Sasanki - Marynarska - Al. Wilanowska - Wilanów
(zachowanie obecnego połączenia Okęcie - 17 Stycznia - GM oraz zastąpienie 117 w relacji GM - Wilanów; możliwe skierowanie przez Al. Lotników i Wałbrzyską)
[KM] Górny Mokotów
Moderator: Wiliam
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
1. Brak bezpośredniego połączenia dolnej części Al. Wilanowskiej z Metrem SłużewJacekM pisze:Bo?ziomal pisze: Tej opcji mówimy nie, nawet jeśli miałoby być zastępstwo w postaci 182.
Z projektu nie podoba mi się tylko 108 - toż to rewolucja
2. Zmiana numeru- zamieszanie wśród ludzi...
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Urzekła mnie Twoja historia.ziomal pisze: 2. Zmiana numeru- zamieszanie wśród ludzi...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Wtedy może i, choć nie rozumiem, po co bezpośrednie połączenie Wilanowa z Okęciem?Tm pisze:przeciez napisał, że może przez Wałbrzyskąziomal pisze:No i super, Al. Wilanowska traci jedyne połączenie z Metrem Służew i do tego jest problem z przystankiem na Metrze Wilanowska...
[ Dodano: 2007-11-27, 20:55 ]
Wiem.R-11 Kleszczowa pisze:Urzekła mnie Twoja historia.ziomal pisze: 2. Zmiana numeru- zamieszanie wśród ludzi...
Pozatym 141 zabranie to kolejna wada. Zapchany jest mediolan, a solówki na 141 teraz pękają w szwach...
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
Tak, punktualna, z pewnością monstrualne korki na Madalińskiego sprawiają, że linia nie ma sensu...Tm pisze:a po co z Madalińskiego? gdzieś musi jechać, a taka linia będzie znacznie bardziej punktualna od 117ziomal pisze:Wtedy może i, choć nie rozumiem, po co bezpośrednie połączenie Wilanowa z Okęciem?
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Bezpośrednie połączenie byłoby przy okazji. Bastian - słusznie notabene - chce po pierwsze usunąć beznadziejny zawijas 182ziomal pisze:Wtedy może i, choć nie rozumiem, po co bezpośrednie połączenie Wilanowa z Okęciem?Tm pisze: przeciez napisał, że może przez Wałbrzyską![]()
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
wystarcza bardzo umiarkowane korki na Saskiej Kępie, moście, Alejach, przed patelnia, Marszałkowskiej i Puławskiejziomal pisze:Tak, punktualna, z pewnością monstrualne korki na Madalińskiego sprawiają, że linia nie ma sensu...
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
A bo Metro Służew to taki ważny węzeł jestziomal pisze:1. Brak bezpośredniego połączenia dolnej części Al. Wilanowskiej z Metrem Służew
2. Zmiana numeru- zamieszanie wśród ludzi...![]()
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Doprawdy, twierdzenie, że linia niemal lokalna, częściowo obwodowa, może być mniej punktualna od 117 jest wyborne...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
182 do Wilanowa przez Walbrzyską przejdzie, ale błagam o zwiększenie częstotliwości wtedy!Bastian pisze:Przyszła nam (Dennisowi i mi) do głów koncepcja pewnego poporządkowania komunikacji na Mokotowie. Oto propozycje:
107 - skrócenie trasy ...Domaniewska - Wołoska (ew. przez Konstruktorską, Racjonalizacji i Woronicza dla poprawy dojazdu do zajezdni) - Rakowiecka-Kościół
(utrzymanie obsługi Domaniewskiej oraz połączenia Ursynowa i Służewia z Wołoską (m.in. szpital MSW))
108 - przedłużenie od Czerniakowskiej po trasie 107 na Esperanto
(dla zastąpienia 107 na tym odcinku oraz dla poprawy skomunikowania Siekierek z centrum)
117 - skierowanie na trasę ...Madalińskiego - Wołoska - Rzymowskiego - Gotarda - Bokserska (Wyczółki?)
(zastąpienie połączenia Wołoskiej ze Służewcem, obecnie realizowanego przez 138)
138 - skierowanie na trasę ...Waryńskiego - Rakowiecka - Al. Niepodległości - Odyńca - Racławicka - Żwirki i Wigury - Hynka - Al. Krakowska - Okęcie
(zastąpienie 301 linią stałą; w razie silnej potrzeby skierowanie przez Torwar, Czerniakowską, Gagarina, Spacerową)
141 - skierowanie na trasę ...Czerniakowska - Chełmska - Dolna - Puławska - Odyńca - Wołoska - Woronicza - Racjonalizacji - Konstruktorska - Postępu - Cybernetyki - Obrzeźna - Bokserska
(zastąpienie 107 na trasie Sielce - Wołoska, zachowanie połączeń Sielc ze Służewcem (nie dublując 189 i 401) i dzielnicy biurowej (rejon Postępu) na Służewcu z metrem (zastępstwo za 182))
158 - wzmocnienie dla utrzymania poziomu obsługi Witolina (z innego wątku: możliwość skierowania do Reduty)
182 - skierowanie na trasę Okęcie - Al. Krakowska - 17 Stycznia - Żwirki i Wigury - Sasanki - Marynarska - Al. Wilanowska - Wilanów
(zachowanie obecnego połączenia Okęcie - 17 Stycznia - GM oraz zastąpienie 117 w relacji GM - Wilanów; możliwe skierowanie przez Al. Lotników i Wałbrzyską)
301 - likwidacja (przejęcie trasy przez 138)
Dodatkowo być może przestałoby być potrzebne 165 na Służewcu - nad nią nie myśleliśmy.
Staraliśmy się porozcinać linie, pracujące obecnie odcinkowo (107, 117, 182), co by pozwalało na racjonalniejsze wykorzystanie brygad i zwiększenie elastyczności taborowo - częstotliwościowej, zarazem zachowując jak najszerszą gamę obecnie realizowanych połączeń (Mokotów - Okęcie, Okęcie - GM, GM - Wilanów, Sielce - Służewiec, Rakowiec - <M>Racławicka. To teraz proszę o zmasowaną krytykę
Okęcie-Al. Krakowska-...-Marynarska-Postępu-Racjonalizacji-Woronicza-Wołoska-Al. Wilanowska-Al. Lotników-Wałbrzyska-Nowoursynowska-Dolina Służewiecka-Al. Wilanowska-Wilanów
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
Rozumiem, że chcesz mieć bezpośrednią linię na KMKM, ale nie tędy drogaziomal pisze:trasa 182 przedstawiał by się tak:
Okęcie-Al. Krakowska-...-Marynarska-Postępu-Racjonalizacji-Woronicza-Wołoska-Al. Wilanowska-Al. Lotników-Wałbrzyska-Nowoursynowska-Dolina Służewiecka-Al. Wilanowska-Wilanów
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
To wiesz mniewjwięcej jak to wygląda.JacekM pisze:A bo Metro Służew to taki ważny węzeł jestziomal pisze:1. Brak bezpośredniego połączenia dolnej części Al. Wilanowskiej z Metrem Służew
2. Zmiana numeru- zamieszanie wśród ludzi...![]()
Gdy zdarza mi się podróżować na obiadki do mojej babci do Wilanowa i zachce mi się jechać metrem, to denerwuję się bardzo, bo albo jestem zdany na podmiejskie + 139 z Wilanowskiej albo 117 ze Służewia. I bądź tu człowieku mądry - nie ma co rozbijać linii dowożących do osiedli po różnych stacjach - może jeszcze do Wierzbna i Ursynowa coś sobie zażyczysz?
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney