Jesteś zbytnim optymistąlevar pisze: i może właśnie wtedy pasażerowie wymusili by na ZTM-ie BUS-pasy, a na drogówce pilnowanie ich przestrzegania.
Miejskie autobusy pod lupÄ drogĂłwki
Skoro zaś prezydent m. st. W-wy stwierdziła, że korków nie ma, to nie ma. Wszelka dyskusja i kontrargumenty są bezcelowe. W Gdańsku mają gorzej
Mam mieszane odczucia co do tej całej akcji, bo z jednej strony zaliczam się do tych , wg opinii pasażerów Levara, zajexistych kierowców, co to mają różne dziwne strategie, ale zdaję sobie sprawę, że na dłuższą metę to nie popłaca, bo rozkłady podciąga się w górę, właśnie licząc na różne dziwne akrobacje, niż w dół, w stronę przepisowych , "levarovych" sierot. A jednak, z powodu powstrzymywania się od jazdy w stylu przyswojonym, te dwa nadchodzące tygodnie będą dla mnie ciężkim i trudnym wyzwaniem. Dobrze, że już nie mam linii na stałę...
Mam mieszane odczucia co do tej całej akcji, bo z jednej strony zaliczam się do tych , wg opinii pasażerów Levara, zajexistych kierowców, co to mają różne dziwne strategie, ale zdaję sobie sprawę, że na dłuższą metę to nie popłaca, bo rozkłady podciąga się w górę, właśnie licząc na różne dziwne akrobacje, niż w dół, w stronę przepisowych , "levarovych" sierot. A jednak, z powodu powstrzymywania się od jazdy w stylu przyswojonym, te dwa nadchodzące tygodnie będą dla mnie ciężkim i trudnym wyzwaniem. Dobrze, że już nie mam linii na stałę...
-
R-1marcint5
- gregory5576
- Kontakt:
Proboszcz pisze:Gdyby ZZ w MZA w końcu się jakimś cudem dogadały to ja proponowałbym strajk włoski - szkoda, że to niemożliwe...
Hm, a czy jest niebezpiecznie? Chyba tylko na ostatnich kursach dziennych i w nocy, chociaż ja mimo tego, że bardzo dużo podróżowałem kiedyś nocnymi to żadnych przejawów agresji nie zauważyłem (przynajmniej w liniach Central - praska strona Wisły - 602, 607, 609, 613).MZ pisze:Pomijając ten fakt, to przypuszczam, że być może przy okazji w autobusach będzie nieco bezpieczniej. No chyba, że w razie jakiejś zadymy tajniak się nie ujawni.
viewtopic.php?p=364350#364350Kra pisze:A gdzie udało się jej wygłosić taką idiotyczną myśl5291 pisze:Skoro zaś prezydent m. st. W-wy stwierdziła, że korków nie ma, to nie ma. Wszelka dyskusja i kontrargumenty są bezcelowe.![]()
Może powiedziała, że w Warszawie są lokalne utrudnienia
levar pisze:Starszy stażem mówił, że jak wszyscy staną na Mediolanie w tunelu na Dźwigowej, to się dopiero ZTM obudzi z ręką w nocniku.
Po kilku takich dniach, gdy autobusy będą niemiłosiernie długo stać w korkach, ktoś, kto pokaże te "jaja", będzie mógł zyskać całkiem pokaźny elektorat.
1 7 9 22 128 141 157 172 175 504
- Bastian
- Sułtan Maroka
Otóż to. ZTM sam wymusić buspasów nie może, mimo że stara się od dawna i to w wielu miejscach.Kra pisze:Jesteś zbytnim optymistąlevar pisze: i może właśnie wtedy pasażerowie wymusili by na ZTM-ie BUS-pasy, a na drogówce pilnowanie ich przestrzegania.
Na ZTM pasażerowie nic nie wymuszą w tej sprawie, ZDM bo to on chyba jest raczej adresatem tej kwestii nic nie zrobi bez politycznej decyzji władz miasta
A w ogóle to nie przesadzajcie tak z jeżdżeniem po ZTM-ie, bo ja już mam wrażenie, że co złego, to albo Galas, albo ZTM. Mści się brak inwestycji w zbiorkom (zwłaszcza szynowy!) przez długie lata. W infrastrukturę drogową też. ZTM ma do dyspozycji wozów, ile ma, ale wiele więcej nawet by nie zdołał poupychać ani po pętlach autobusowych, ani po torowiskach. W tym mieście wszystkiego brakuje. Może rzeczywiście potrzebna jest taka akcja - niech wszystko stanie i wstrząśnie władzami miasta?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Żebyś się nie zdziwił. Najwyżej parę głów z góry poleci i się skończy jak zwykle.Bastian pisze:Może rzeczywiście potrzebna jest taka akcja - niech wszystko stanie i wstrząśnie władzami miasta?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Bastian
- Sułtan Maroka
A widzisz jakichś kandydatów? Wojciechowicz musiałby chyba sam siebie zdymisjonować, bo poza tym trudno mi wytypować jakieś "ofiary na pożarcie".
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow