Miejskie autobusy pod lupą drogówki

Moderatorzy: JacekM, Dantte

Kra

Post autor: Kra » 07 paź 2008, 15:42

levar pisze: i może właśnie wtedy pasażerowie wymusili by na ZTM-ie BUS-pasy, a na drogówce pilnowanie ich przestrzegania (-X .
Jesteś zbytnim optymistą :-? Na ZTM pasażerowie nic nie wymuszą w tej sprawie, ZDM bo to on chyba jest raczej adresatem tej kwestii nic nie zrobi bez politycznej decyzji władz miasta a te (jak i poprzednie) swoje zapowiedzi wyborcze mają za nic. Wyżsi urzędnicy U.Mst W-wy boją się swoich wiceprezydentów i też nic nie zrobią. Radni też nic nie zrobią - bo obowiązuje dyscyplina. Taka jest niestety prawda. :sad:

Adam G.

Post autor: Adam G. » 07 paź 2008, 15:44

nasze drogi są totalnie niedostosowane do autobusów, jak więc ich kierowcy mają trzymać się przepisów?
noidea

Awatar użytkownika
5291

Post autor: 5291 » 07 paź 2008, 15:49

Skoro zaś prezydent m. st. W-wy stwierdziła, że korków nie ma, to nie ma. Wszelka dyskusja i kontrargumenty są bezcelowe. W Gdańsku mają gorzej :D

Mam mieszane odczucia co do tej całej akcji, bo z jednej strony zaliczam się do tych , wg opinii pasażerów Levara, zajexistych kierowców, co to mają różne dziwne strategie, ale zdaję sobie sprawę, że na dłuższą metę to nie popłaca, bo rozkłady podciąga się w górę, właśnie licząc na różne dziwne akrobacje, niż w dół, w stronę przepisowych , "levarovych" sierot. A jednak, z powodu powstrzymywania się od jazdy w stylu przyswojonym, te dwa nadchodzące tygodnie będą dla mnie ciężkim i trudnym wyzwaniem. Dobrze, że już nie mam linii na stałę...

Kra

Post autor: Kra » 07 paź 2008, 15:56

5291 pisze:Skoro zaś prezydent m. st. W-wy stwierdziła, że korków nie ma, to nie ma. Wszelka dyskusja i kontrargumenty są bezcelowe.
A gdzie udało się jej wygłosić taką idiotyczną myśl :?:
Może powiedziała, że w Warszawie są lokalne utrudnienia :D

R-1marcint5

Post autor: R-1marcint5 » 07 paź 2008, 18:32

Dziś to miałem ubaw, 5/503 7 z minutami odcinek Sobieskiego przed Dolną, stałem już przed Kostrzewskiego, oczywiście buspas zawalony jak zwykle. Przyszła kobieta w okolice kabiny i nawija, [ no gdzie ta policja niech wyłażą i i wyganiają te osobówki ] , ale miałem radochę :dance:
Można mnie spotkać w 8710

Awatar użytkownika
gregory5576
Kontakt:

Post autor: gregory5576 » 07 paź 2008, 18:52

Proboszcz pisze:Gdyby ZZ w MZA w końcu się jakimś cudem dogadały to ja proponowałbym strajk włoski - szkoda, że to niemożliwe...
:arrow: W tym kraju wszystko jest możliwe :D

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 07 paź 2008, 20:07

Nazgul pisze:Jak dla mnie cała to akcja to skandal, jakich mało. Za dużo mają ludzi i pieniędzy, żeby marnować te zasoby na coś takiego?
:arrow: Pomijając ten fakt, to przypuszczam, że być może przy okazji w autobusach będzie nieco bezpieczniej. No chyba, że w razie jakiejś zadymy tajniak się nie ujawni.

Awatar użytkownika
Proboszcz

Post autor: Proboszcz » 07 paź 2008, 20:23

MZ pisze:Pomijając ten fakt, to przypuszczam, że być może przy okazji w autobusach będzie nieco bezpieczniej. No chyba, że w razie jakiejś zadymy tajniak się nie ujawni.
Hm, a czy jest niebezpiecznie? Chyba tylko na ostatnich kursach dziennych i w nocy, chociaż ja mimo tego, że bardzo dużo podróżowałem kiedyś nocnymi to żadnych przejawów agresji nie zauważyłem (przynajmniej w liniach Central - praska strona Wisły - 602, 607, 609, 613).

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 07 paź 2008, 20:24

Kra pisze:
5291 pisze:Skoro zaś prezydent m. st. W-wy stwierdziła, że korków nie ma, to nie ma. Wszelka dyskusja i kontrargumenty są bezcelowe.
A gdzie udało się jej wygłosić taką idiotyczną myśl :?:
Może powiedziała, że w Warszawie są lokalne utrudnienia :D
viewtopic.php?p=364350#364350

Awatar użytkownika
IndeX148
Kontakt:

Post autor: IndeX148 » 07 paź 2008, 21:48

Strzeżcie się kierowcy autobusów bo prawdopodobnie już od jutra (środy) tajniaki będą wam patrzeć na ręce :-k 8-(

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 07 paź 2008, 21:52

Miejmy nadzieję, że ci tajniacy będą tak samo tajni jak kanarzy :D Tzn. są niby tajni, ale jak wchodzą do wozu, to i tak większość osób wie, że to kanary =P~

mozgow

Post autor: mozgow » 07 paź 2008, 21:55

levar pisze:Starszy stażem mówił, że jak wszyscy staną na Mediolanie w tunelu na Dźwigowej, to się dopiero ZTM obudzi z ręką w nocniku.
=D> Chociaż nie jest kierowcą, nie mam nawet prawka, to podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami. Być może wtedy wreszcie znajdzie się ktoś z jajami (nie musi to być facet) i zrobi porządek z tym wszystkim. Zmusi te wszystkie miejskie instytucje aby uprzywilejowały w końcu komunikację miejską.

Po kilku takich dniach, gdy autobusy będą niemiłosiernie długo stać w korkach, ktoś, kto pokaże te "jaja", będzie mógł zyskać całkiem pokaźny elektorat.
1 7 9 22 128 141 157 172 175 504

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 07 paź 2008, 22:23

Kra pisze:
levar pisze: i może właśnie wtedy pasażerowie wymusili by na ZTM-ie BUS-pasy, a na drogówce pilnowanie ich przestrzegania (-X .
Jesteś zbytnim optymistą :-? Na ZTM pasażerowie nic nie wymuszą w tej sprawie, ZDM bo to on chyba jest raczej adresatem tej kwestii nic nie zrobi bez politycznej decyzji władz miasta
Otóż to. ZTM sam wymusić buspasów nie może, mimo że stara się od dawna i to w wielu miejscach.

A w ogóle to nie przesadzajcie tak z jeżdżeniem po ZTM-ie, bo ja już mam wrażenie, że co złego, to albo Galas, albo ZTM. Mści się brak inwestycji w zbiorkom (zwłaszcza szynowy!) przez długie lata. W infrastrukturę drogową też. ZTM ma do dyspozycji wozów, ile ma, ale wiele więcej nawet by nie zdołał poupychać ani po pętlach autobusowych, ani po torowiskach. W tym mieście wszystkiego brakuje. Może rzeczywiście potrzebna jest taka akcja - niech wszystko stanie i wstrząśnie władzami miasta? :-k
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 07 paź 2008, 22:32

Bastian pisze:Może rzeczywiście potrzebna jest taka akcja - niech wszystko stanie i wstrząśnie władzami miasta? :-k
Żebyś się nie zdziwił. Najwyżej parę głów z góry poleci i się skończy jak zwykle.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 07 paź 2008, 22:38

A widzisz jakichś kandydatów? Wojciechowicz musiałby chyba sam siebie zdymisjonować, bo poza tym trudno mi wytypować jakieś "ofiary na pożarcie".
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

ODPOWIEDZ