Zmiany obsługowe - marzec 2009
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Z czym związane jest rozkładowe uwysokopodłogowienie wszystkich kursów 722 i 730 od 1 marca
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
Zaciekawił mnie rozkład 734 - czemu zostały zmienione niektóre godziny odjazdów?
Dodatkowe przystanki na terenie Nieporętu to ukłon w stronę tej gminy?
[ Dodano: Czw 26 Lut, 2009 13:53 ]
Przyjrzałem się dokładniej rozkładowi 734 to widzę że jest jeszcze bardziej pocięty niż wcześniej, a koordynacja jeszcze gorsza niż przed tym z 705/735 ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Dodatkowe przystanki na terenie Nieporętu to ukłon w stronę tej gminy?
Przyjrzałem się dokładniej rozkładowi 734 to widzę że jest jeszcze bardziej pocięty niż wcześniej, a koordynacja jeszcze gorsza niż przed tym z 705/735
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
A czemu mieliby pogarszać częstotliwość 179, linia ma całkiem dobrą frekwencję,Lukasz436 pisze:198 już dostało po tyłku, zaraz będzie kolej na 192 oraz 179 echhhh.... 10/12/12 było ok.
zaś co do modyfikacji częstotliwości 192 bym się zgodził, może sobie spokojnie
jeżdżić przy przeciętnym obłożeniu co 15 min. w szczycie 12 min.
Acz nic mi nie wiadomo o zmianie częstotliwości tych linii, chyba,
że na wakacje letnie, a to jeszcze sporo czasu.
Twoja wypowiedź jest podobna do pocięcia częstotliwości linii 198.Kabaciarz pisze:A czemu mieliby pogarszać częstotliwość 179, linia ma całkiem dobrą frekwencję,Lukasz436 pisze:198 już dostało po tyłku, zaraz będzie kolej na 192 oraz 179 echhhh.... 10/12/12 było ok.
zaś co do modyfikacji częstotliwości 192 bym się zgodził, może sobie spokojnie
jeżdżić przy przeciętnym obłożeniu co 15 min. w szczycie 12 min.
Acz nic mi nie wiadomo o zmianie częstotliwości tych linii, chyba,
że na wakacje letnie, a to jeszcze sporo czasu.
Nie wiem czy wiesz o tym że linia 192 jest linią dowozową do metra i częstotliwość 12/15/15 byłaby absurdem....
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Jakie zajezdnie i w jakim zestawieniu będą obsługiwać linie Z-1, Z-2, Z-3 i Z-4, 410 i 520 oraz ilometrowe pojazdy pojawią się na 400
Jakie zajdą przetasowania w obsłudze innych linii, związane z całą reorganizacją
Pytam osoby kompetentne do udzielenia odpowiedzi.
Pytam osoby kompetentne do udzielenia odpowiedzi.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
Powrzechnie wiadomo, że jak się w Radzyminie zrozumieli, że nie da się wymusić na Nieporęcie poprzez presję społeczną dofinansowania do linii 734, to zaczęto rozważać obniżenie kosztów utrzymania linii 734, bo w połączeniu z kosztami utrzymania linii 740 daje to (jak na gm. Radzymin) astronomiczną kwotę ponad miliona złotych. I w związku z tym spadła liczba kursów, a te dodatkowe przystanki to zapewne próba podwyższenia rentowności linii.zeus pisze:Zaciekawił mnie rozkład 734 - czemu zostały zmienione niektóre godziny odjazdów?
Dodatkowe przystanki na terenie Nieporętu to ukłon w stronę tej gminy?![]()
Przyjrzałem się dokładniej rozkładowi 734 to widzę że jest jeszcze bardziej pocięty niż wcześniej, a koordynacja jeszcze gorsza niż przed tym z 705/735
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
A teraz rozkłady są zrobione jeszcze bardziej na złość NieporętowiFrencher pisze:Powrzechnie wiadomo, że jak się w Radzyminie zrozumieli, że nie da się wymusić na Nieporęcie poprzez presję społeczną dofinansowania do linii 734, to zaczęto rozważać obniżenie kosztów utrzymania linii 734, bo w połączeniu z kosztami utrzymania linii 740 daje to (jak na gm. Radzymin) astronomiczną kwotę ponad miliona złotych. I w związku z tym spadła liczba kursów, a te dodatkowe przystanki to zapewne próba podwyższenia rentowności linii.
Domyślam się, że nowy rozkład linii 734 powstał już w założeniu bez związku z rozkładem linii 705/735.zeus pisze:A teraz rozkłady są zrobione jeszcze bardziej na złość NieporętowiFrencher pisze:Powrzechnie wiadomo, że jak się w Radzyminie zrozumieli, że nie da się wymusić na Nieporęcie poprzez presję społeczną dofinansowania do linii 734, to zaczęto rozważać obniżenie kosztów utrzymania linii 734, bo w połączeniu z kosztami utrzymania linii 740 daje to (jak na gm. Radzymin) astronomiczną kwotę ponad miliona złotych. I w związku z tym spadła liczba kursów, a te dodatkowe przystanki to zapewne próba podwyższenia rentowności linii.I ciągle coś kombinują z przegubowymi na 705/735
Zresztą warto zwrócić uwagę na jedną rzecz
Dla mnie to paranoja tworzenie tego typu linii widm, nie wierz że Radzymin za taką ogromną sumę pieniędzy nie zorganizowałby porządnej komunikacji z prawdziwego zdarzenia... Co oni się na ten ZTM tak uparli?Zresztą warto zwrócić uwagę na jedną rzeczjeszcze nie tak dawno wieszano psy na prywaciarzu, który praktycznie do zera ograniczył kursy do Załubic z powodu nikłej frekwencji. A teraz ZTM robi powoli dokładnie to samo (w DP np. jeden kurs o 5 rano, a następny po 7)
Linie ZTM w gm. Radzymin miały być prestiżemzeus pisze: Dla mnie to paranoja tworzenie tego typu linii widm, nie wierz że Radzymin za taką ogromną sumę pieniędzy nie zorganizowałby porządnej komunikacji z prawdziwego zdarzenia... Co oni się na ten ZTM tak uparli?
A wracając do nowego rozkładu linii 734
Kurs o 5 rano z Załubic to taki, aby dojechać najpóźniej na 7 do miejsca docelowego w stolicy, a kurs po 7, to taki na dojazd na około 9:30 w stolicy. Który z tych kursów istnieje np. z myślą o uczniach czy osobach pracujących od 8 nie wiem. A to jest raczej godzina priorytetowa.
Najlepszym rozwiązaniem dla Załubic byłyby takie BUSy jak jeżdżą w np. w Zakopanem do 15 osób, z częstotliwością co ok 30 min, dofinansowane przez gm. Radzymin, tzn. z tanimi biletami dla mieszkańców - w cenie podobnej tak jak u tamtego przewoźnika który był przed linią 734 - 3zł z Żerania/Gdańskiego...
Wiem że mnie zaraz za to co napiszę zjedzą wszyscy, co snują w sezonie wizję przegubów na linii 734, ale kiedyś wspomnicie moje słowa: już niedługo przyjdzie taki czas, że na 734 będzie jeździł Mobilis swoimi Liberami albo Solinami, a w sezonie to co najwyżej będzie wóz 12m w DS.