Trasa Łazienkowska i nie tylko

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 04 lis 2008, 9:04

Tu chodzi o dojazd z przeciwnej strony. Na Pragę 171 nie dojedziesz :P
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 04 lis 2008, 9:08

188? 182?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

kangoo2

Post autor: kangoo2 » 04 lis 2008, 9:37

Bastian pisze:Na uzwyklenie 520 kategorycznie nie zgadza się UD Wawer.
To może warto ich przekonać, że to tylko jeden przystanek? Ciekawe jak to jest, że UD Wawer może się na coś nie zgadzać, a Stara Miłosna została postawiona przed faktem dokonanym z 502? A co na to Praga-Południe? Czy ta dzielnica nie ma nic do powiedzenia, skoro jej mieszkańców także obsługuje 520?

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 04 lis 2008, 9:44

kangoo2 pisze:Śmiechu warta jest ta cała "logyka" ZTM-u.
Dla wielu jest to śmiech przez łzy. :-#
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 04 lis 2008, 10:02

kangoo2 pisze:Ciekawe jak to jest, że UD Wawer może się na coś nie zgadzać, a Stara Miłosna została postawiona przed faktem dokonanym z 502?
Przecież to właśnie Stara Miłosna chciała!
Glonojad pisze:182?
Co pół godziny? Czy może chcesz tym co 10 minut krążyć po Postępu i nad metrem? :/ Tu muszą być jakieś zmiany trasowe, inaczej to się kupy nie trzyma.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 04 lis 2008, 10:50

A to 502 to niby co ile jeździ?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

mcdm

Post autor: mcdm » 04 lis 2008, 10:51

Misiek997 pisze:Ciekawe po jakiego wała....
To w takim razie trzeba wywalić z trasy 410 przystanek KAZUBÓW (tak jak wszystkie pośpiechy mają; Dywiziony 303 n/ż a KAZUBÓW out..)

no to idac tym tropem KONARSKIEGO tez OUT dla czerwonych

mariow

Post autor: mariow » 04 lis 2008, 12:29

jezeli rzucacie tylko hasła uzwyklenia to tak bedzie, pokazcie im niemal zerowe korzysci z przyspieszenia tej linii bo i tak zalicza niemal wszystkie przystanki. dorzuccie do tego poprawienie czestotliwosci zwyklaka i juz lepiej wyglada ;)
PURA VIDA!

kangoo2

Post autor: kangoo2 » 04 lis 2008, 13:36

mariow pisze:
jezeli rzucacie tylko hasła uzwyklenia to tak bedzie, pokazcie im niemal zerowe korzysci z przyspieszenia tej linii bo i tak zalicza niemal wszystkie przystanki. dorzuccie do tego poprawienie czestotliwosci zwyklaka i juz lepiej wyglada ;)
To niestety nie jest zgodne z widzimisię ZTM, więc za nic tego nie podadzą.
Będzie kolejny pośpiech i już... faktycznie do tej pory jest ich zbyt mało ](*,)
A ludzie ich zwyczajnie "rozniosą", jak zabiorą 520/522 z Rozbrat i zostawią tam mizerne 502 co pół godziny na żądanie. To samo będzie na Międzynarodowej.

Wiem, że już coś kombinują z jakąś kolejną linią-pokraką typu 300, zamiast zrobić coś porządnego. Nie rozumiem argumentacji, że Wawer się nie zgadza. Gdyby linia 520 i wszystkie inne z Zapłowiecza obsługiwały tylko tamte idległe rejony to OK, ale niestety cała Praga-Południe wzdłuż Ostrobramskiej jest oparta na nich, wobec czego dyktowanie nam warunków komunikacji przez gminy ościenne jest kuriozum. Należy uwzględnić także potrzeby innych. W innych rejonach takie silne linie jak 171, czy 190 są standardem i nikt nie płacze nad ich zwykłym charakterem, a nie wiem czemu tak się ZTM uwziął na Pragę-Południe. Na siłę chcą zrobić przyspieszenie, ale korki i tak to wszystko zabijają, a z powodu niezrozumiałego oporu nie można dojechać lokalnie. Np. taka linia 514 jako jedyna obsługuje połączenie Dworca Centralnego z przystankiem Międzynarodowa i czy w tym temacie głos ma mieć tylko UD Wesoła??? Puknijcie się wszyscy w głowy w tym ZTM!!! ](*,)

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 04 lis 2008, 13:38

kangoo2 pisze:Wiem, że już coś kombinują z jakąś kolejną linią-pokraką typu 300
O, nic o tym nie wiem. Co to za linia?

kangoo2

Post autor: kangoo2 » 04 lis 2008, 13:41

Tak samo nie wiesz, jak cały ZTM nic nie wiedział o projektach z puszczeniem 130 do Wawra. Najpierw ze szczegółami komentujesz na forum, a potem ZTM zamieszcza na swojej stronie internetowej informację, że nic nie wie o planowanych zmianach w Wawrze. Tak to możecie wkręcać małe dzieci... :grin:

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 04 lis 2008, 13:45

kangoo2 pisze:Tak samo nie wiesz, jak cały ZTM nic nie wiedział o projektach z puszczeniem 130 do Wawra. Najpierw ze szczegółami komentujesz na forum, a potem ZTM zamieszcza na swojej stronie internetowej informację, że nic nie wie o planowanych zmianach w Wawrze. Tak to możecie wkręcać małe dzieci... :grin:
No dobra powiedziałeś A to i powiedz B, co to za linie ZTM planuje :-k
A przeczytałeś ten tekst o Wawrze, od początku do końca, tam wyraźnie było napisane że są projekty , ale nie ma projektu który mógłby pójść pod konsultacje ogólnomiejskie.?
Bo nadal nie ma zgody dzielnicy[ to ZTM nie pisał, bo to są ustalenia wewnętrzne].

kangoo2

Post autor: kangoo2 » 04 lis 2008, 13:52

Z reakcji Bastiana wnioskuję, że sprawa jest top secret - o czym nie wiedziałem, więc na razie nie będę nic mówić. Pewnie niebawem się dowiemy. Oby to tylko było coś mądrego, a nie kolejna linia jak 405, która znowu po krótkim czasie zostanie zawieszona na wieki i do piachu...

[ Dodano: Wto 04 Lis, 2008 14:15 ]
Wyjątkowy cynizm ZTM'u: znać problemy Ostrobramskiej i mimo tego z całą premedytacją zabierać "prawie-zwykłe" 520 i dawać w zamian kolejną linię przyspieszoną 522. Nie słyszałem, żeby przy okazji projektu 520/522 była złożona jakaś obietnica linii zwykłej.

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 04 lis 2008, 15:41

kangoo2 pisze:Z reakcji Bastiana wnioskuję, że sprawa jest top secret - o czym nie wiedziałem, więc na razie nie będę nic mówić.
Wpierw obrażasz, a potem nabierasz wody w usta?
W przypadku Wawra nie było napisane, że "ZTM nic nie wie o zmianach", ale o braku ostatecznego, przyklepanego projektu zmian. Może przydałyby się słowa pokory?

No powiedz, powiedz co wiesz o nowej linii na Ostrobramskiej.
Przecież nie pracujesz w ZTMie i nic Ci nie grozi. Nie musisz ujawniać źródeł informacji...

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 04 lis 2008, 15:54

Był w którymś momencie pomysł 182 -> 382 na Okęcie plus połączenie 182 ze 187 w silną linię do Ursusa. Jeżeli chodzi o to, to już nieaktualne, jeżeli o coś innego, to ja naprawdę nic o tym nie wiem. Nie ma przecież w tej sprawie żadnych decyzji, to i nie ma "tajnego planu". A pomysłów roboczych jest tyle, że wyciąganie jakichkolwiek jako utajnionego objawienia jest po prostu niepoważne.

ODPOWIEDZ