Trasa Łazienkowska i nie tylko
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tu chodzi o dojazd z przeciwnej strony. Na Pragę 171 nie dojedziesz 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
188? 182?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
To może warto ich przekonać, że to tylko jeden przystanek? Ciekawe jak to jest, że UD Wawer może się na coś nie zgadzać, a Stara Miłosna została postawiona przed faktem dokonanym z 502? A co na to Praga-Południe? Czy ta dzielnica nie ma nic do powiedzenia, skoro jej mieszkańców także obsługuje 520?Bastian pisze:Na uzwyklenie 520 kategorycznie nie zgadza się UD Wawer.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Przecież to właśnie Stara Miłosna chciała!kangoo2 pisze:Ciekawe jak to jest, że UD Wawer może się na coś nie zgadzać, a Stara Miłosna została postawiona przed faktem dokonanym z 502?
Co pół godziny? Czy może chcesz tym co 10 minut krążyć po Postępu i nad metrem?Glonojad pisze:182?
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A to 502 to niby co ile jeździ?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
jezeli rzucacie tylko hasła uzwyklenia to tak bedzie, pokazcie im niemal zerowe korzysci z przyspieszenia tej linii bo i tak zalicza niemal wszystkie przystanki. dorzuccie do tego poprawienie czestotliwosci zwyklaka i juz lepiej wygladaBastian pisze:Na uzwyklenie 520 kategorycznie nie zgadza się UD Wawer.
PURA VIDA!
To niestety nie jest zgodne z widzimisię ZTM, więc za nic tego nie podadzą.mariow pisze:jezeli rzucacie tylko hasła uzwyklenia to tak bedzie, pokazcie im niemal zerowe korzysci z przyspieszenia tej linii bo i tak zalicza niemal wszystkie przystanki. dorzuccie do tego poprawienie czestotliwosci zwyklaka i juz lepiej wygladaBastian pisze:Na uzwyklenie 520 kategorycznie nie zgadza się UD Wawer.
Będzie kolejny pośpiech i już... faktycznie do tej pory jest ich zbyt mało
A ludzie ich zwyczajnie "rozniosą", jak zabiorą 520/522 z Rozbrat i zostawią tam mizerne 502 co pół godziny na żądanie. To samo będzie na Międzynarodowej.
Wiem, że już coś kombinują z jakąś kolejną linią-pokraką typu 300, zamiast zrobić coś porządnego. Nie rozumiem argumentacji, że Wawer się nie zgadza. Gdyby linia 520 i wszystkie inne z Zapłowiecza obsługiwały tylko tamte idległe rejony to OK, ale niestety cała Praga-Południe wzdłuż Ostrobramskiej jest oparta na nich, wobec czego dyktowanie nam warunków komunikacji przez gminy ościenne jest kuriozum. Należy uwzględnić także potrzeby innych. W innych rejonach takie silne linie jak 171, czy 190 są standardem i nikt nie płacze nad ich zwykłym charakterem, a nie wiem czemu tak się ZTM uwziął na Pragę-Południe. Na siłę chcą zrobić przyspieszenie, ale korki i tak to wszystko zabijają, a z powodu niezrozumiałego oporu nie można dojechać lokalnie. Np. taka linia 514 jako jedyna obsługuje połączenie Dworca Centralnego z przystankiem Międzynarodowa i czy w tym temacie głos ma mieć tylko UD Wesoła??? Puknijcie się wszyscy w głowy w tym ZTM!!!
- Bastian
- Sułtan Maroka
O, nic o tym nie wiem. Co to za linia?kangoo2 pisze:Wiem, że już coś kombinują z jakąś kolejną linią-pokraką typu 300
-
Krzysiek_S
No dobra powiedziałeś A to i powiedz B, co to za linie ZTM planujekangoo2 pisze:Tak samo nie wiesz, jak cały ZTM nic nie wiedział o projektach z puszczeniem 130 do Wawra. Najpierw ze szczegółami komentujesz na forum, a potem ZTM zamieszcza na swojej stronie internetowej informację, że nic nie wie o planowanych zmianach w Wawrze. Tak to możecie wkręcać małe dzieci...
A przeczytałeś ten tekst o Wawrze, od początku do końca, tam wyraźnie było napisane że są projekty , ale nie ma projektu który mógłby pójść pod konsultacje ogólnomiejskie.?
Bo nadal nie ma zgody dzielnicy[ to ZTM nie pisał, bo to są ustalenia wewnętrzne].
Z reakcji Bastiana wnioskuję, że sprawa jest top secret - o czym nie wiedziałem, więc na razie nie będę nic mówić. Pewnie niebawem się dowiemy. Oby to tylko było coś mądrego, a nie kolejna linia jak 405, która znowu po krótkim czasie zostanie zawieszona na wieki i do piachu...
[ Dodano: Wto 04 Lis, 2008 14:15 ]
Wyjątkowy cynizm ZTM'u: znać problemy Ostrobramskiej i mimo tego z całą premedytacją zabierać "prawie-zwykłe" 520 i dawać w zamian kolejną linię przyspieszoną 522. Nie słyszałem, żeby przy okazji projektu 520/522 była złożona jakaś obietnica linii zwykłej.
[ Dodano: Wto 04 Lis, 2008 14:15 ]
Wyjątkowy cynizm ZTM'u: znać problemy Ostrobramskiej i mimo tego z całą premedytacją zabierać "prawie-zwykłe" 520 i dawać w zamian kolejną linię przyspieszoną 522. Nie słyszałem, żeby przy okazji projektu 520/522 była złożona jakaś obietnica linii zwykłej.
Wpierw obrażasz, a potem nabierasz wody w usta?kangoo2 pisze:Z reakcji Bastiana wnioskuję, że sprawa jest top secret - o czym nie wiedziałem, więc na razie nie będę nic mówić.
W przypadku Wawra nie było napisane, że "ZTM nic nie wie o zmianach", ale o braku ostatecznego, przyklepanego projektu zmian. Może przydałyby się słowa pokory?
No powiedz, powiedz co wiesz o nowej linii na Ostrobramskiej.
Przecież nie pracujesz w ZTMie i nic Ci nie grozi. Nie musisz ujawniać źródeł informacji...
- Bastian
- Sułtan Maroka
Był w którymś momencie pomysł 182
382 na Okęcie plus połączenie 182 ze 187 w silną linię do Ursusa. Jeżeli chodzi o to, to już nieaktualne, jeżeli o coś innego, to ja naprawdę nic o tym nie wiem. Nie ma przecież w tej sprawie żadnych decyzji, to i nie ma "tajnego planu". A pomysłów roboczych jest tyle, że wyciąganie jakichkolwiek jako utajnionego objawienia jest po prostu niepoważne.