Akurat w tym przypadku przystanek jest w kierunku od strony Warszawy. A osobiście uważam, iż życie i zdrowie kilkorga dzieci rocznie jest ważniejsze, niż to że pewna grupa pasażerów może do domu wracać minutę dłużej.Wolfchen pisze:Problem w tym, że ciągle powtarzasz, że linie podmiejskie jeżdżą wolno. Widzę tutaj niekonsekwencję...Frencher pisze:Ponadto nie wiem po co ta dyskusja - przystanek jest w Markach, i jeżeli się będzie komuś chciało, to przystanki mogą być nawet co 100m, choćby na każdym miało wsiadać po jednej osobie - to są przystanki w Markach, z myślą o mieszkańcach Marek. Oni płacą za ich utworzenie, utrzymanie, i to oni są narażeni na to, że z powodu ich dużej ilości mogą jeździć dłużej.
Marki, Radzymin, Wołomin
Moderator: Wiliam
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
Zgoda. Przystanek ten nie przeszkadza zbytnio, a rzeczywiście może pomóc (choć rozsądek ''dzieci'' też jest ważny...
)
Swoją drogą może dodać jeden przystanek przy Legionowej...
Hmm. Korekta trolla
Swoją drogą może dodać jeden przystanek przy Legionowej...
Hmm. Korekta trolla
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Założyciel Legionowa, porównaj: Władysław - Władysławowo, Piast - Piastów, Otwocki - Otwock 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Coś tu nie gra, jeżeli założycielem Władysławowa był Władysław, to założycielem Legionowa powinien być Legion. Chyba, że to Legionowowo... 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
jakiś pruski urzędnik skrócił sobie pracę, mało to takich przypadków było? Wystarczy na oboczności w nazwiskach popatrzeć 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Sprawa się powoli wyjaśnia. Otóż ZTM zaplanował dwie linie: 738 na trasie Radzymin - Dw. Wschodni, i 740 na trasie Nadma - Targówek (Trocka).
W dniu 19.06.2008 oficjalnie Burmistrz Marek zwrócił się na sesji Rady Miasta do radnych o zdanie na w/w temat. Radni zdecydowali, iż Marki nie są w żaden sposób zainteresowane 740 (bądź finansowanie w naprawdę symboliczny sposób), a co do linii 738 to ewentualne dopłaty trzeba uwzględniać pod kątem tego, iż linia przez większość dnia będzie niezabielana z punktu widzenia mieszkańców Marek, i co za tym idzie wysokość dopłat tez musi być adekwatna do sytuacji.
Wreszcie jakieś oficjalne i pewne info w tej sprawie
W dniu 19.06.2008 oficjalnie Burmistrz Marek zwrócił się na sesji Rady Miasta do radnych o zdanie na w/w temat. Radni zdecydowali, iż Marki nie są w żaden sposób zainteresowane 740 (bądź finansowanie w naprawdę symboliczny sposób), a co do linii 738 to ewentualne dopłaty trzeba uwzględniać pod kątem tego, iż linia przez większość dnia będzie niezabielana z punktu widzenia mieszkańców Marek, i co za tym idzie wysokość dopłat tez musi być adekwatna do sytuacji.
Wreszcie jakieś oficjalne i pewne info w tej sprawie
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
No prosze...
''Cudze chwalicie, swego nie znacie, sami nie wiecie, co posiadacie''...

Czyli radni są tak ''mniejwięcej'' za...
''Cudze chwalicie, swego nie znacie, sami nie wiecie, co posiadacie''...
Czyli radni są tak ''mniejwięcej'' za...
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
-
Dęboszczak