Tramwajowa fantastyka i futurologia
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tramwaje zgłosiły dość zbliżone wnioski do projektu planu miejscowego. Mało tego, chciałyby na końcu Odolan budować zajezdnię ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Oczywiście, że byłoby warto.

Ale decyzję podejmuje Rada Miasta na podstawie materiałów Biura Architektury.

Ale decyzję podejmuje Rada Miasta na podstawie materiałów Biura Architektury.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
To w miejsce R-1 Wola i T-3? YeyMało tego, chciałyby na końcu Odolan budować zajezdnię
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Małe zwycięstwo w sprawie linii tramwajowej na Nowym Świecie. Chyba warto odnotować i pilnować dalej: http://autobusczerwony.blox.pl/2016/06/ ... czone.html
O, coś się udało. Co prawda nie sądzę, żeby opinia prywatnych osób miała tu większy wpływ, ale trochę szkoda, że tych uwag od zwykłych ludzi jest tak mało.
Jest na tej liście jeszcze ktoś z forum?
Jest na tej liście jeszcze ktoś z forum?
Osobiście redagowałem wniosek KMKM.MichalJ pisze:O, coś się udało. Co prawda nie sądzę, żeby opinia prywatnych osób miała tu większy wpływ, ale trochę szkoda, że tych uwag od zwykłych ludzi jest tak mało.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Pozdrawiam.MichalJ pisze:Jest na tej liście jeszcze ktoś z forum?

Zabawne, że na 5 osób jest trzech Michałów.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nawet czterech, jeśli doliczyć KMKM...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Ja tam jestem skromny - moja część była dziełem zespołowym.Glonojad pisze:Nawet czterech, jeśli doliczyć KMKM...
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
Ciekawe tylko, że tak ucięto treść uwag do publikacji. Napisałem coś więcej niż jedno zdanie, a odpowiedź, zwłaszcza w kontekście pasów/dróg rowerowych, jest trochę od czapy.

Nie wiem czy to odpowiedni wątek, ale z okazji ogłoszenia przetargu na ostatni odcinek II linii metra na Bródno, jak (i w jakiej perspektywie czasowej jeśli w ogóle) widzicie szanse na budowę linii tramwajowej na trasie Metro Kondratowicza - CH Marki? Całą linia aż do Marek została zarekomendowana do budowy w trzeciej kolejności w analizie z 2013 roku, ale jako dowóz do samego metra i wersja trochę budżetowa może na rok 2023 wystarczyłby taki ogryzek tylko do CH Marki (zaznaczyłem na żółto na mapie), podłączony do reszty sieci poprzez tramwaj na Białołękę?

Jak dla mnie to budowa tego ogryzka bez tramwaju na Radzymińskiej jest trochę mało sensowna i bardzo niewiele zmieni. Poza tym, dlaczego linia tramwajowa nie pójdzie przez Młodzieńczą, tylko gdzieś bokiem?
To "gdzieś bokiem" to ulica Bystra. A czemu? Wystarczy spojrzeć na mapę:

Bo tam jest dużo miejsca, najpierw las a potem już tylko same pola wzdłuż Radzymińskiej, a na odcinku od Młodzieńczej do Bystrej stoją budynki i miejsca na tramwaj nie ma.
A gdyby zamiast tramwaju zrobić od Bystrej do Kondratowicza coś w stylu Bus Rapid System? Wydzielona jezdnia dla autobusów z Marek. Nie trzeba się przesiadać wtedy, a nie stoi się w korkach.