Że co? Niby z jakiej racji mieszkańcy Legionowa mają mieć rzadsze 723? To jest problem Jabłonny, że nie może dogadać się z prezesem Rosiakiem w sprawie pętli na os. Przylesie. Jeżeli Jabłonna nie chce płacić więcej, to 731 powinno pojechać prosto obwodnicą, bez zatrzymywania się. Ciekawe co na to urząd Legionowa który jeszcze niedawno mówił, że nie wyraża zgody na zmniejszenie częstotliwości.Bernard pisze:Tak, 731 przez centrum Jabłonny. Jako, że nie ma nic za darmo 723 w DP rzadziej.plunio7 pisze: Czy dobrze rozumiem, że 731 pojedzie po prostu przez Jabłonnę, jak 723?
Komunikacja w Legionowie i okolicach
Moderator: Wiliam
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
Cały tekst:Gazeta Powiatowa pisze:Kasacja pętli na Przylesiu odroczona:
Jabłonna. Likwidacja pętli autobusowej na os. Przylesie wstrzymana
W ostatnich dniach najgorętszym tematem w gminie Jabłonna była bez wątpienia likwidacja pętli 731 przy osiedlu Przylesie. Podany 23 kwietnia przez SMLW ostateczny termin zakończenia udostępniania gruntu, wyznaczony na 31 maja, wywołał lawinę protestów. W ostatniej chwili władzom gminy udało się odroczyć jej zamknięcie.
W czwartek o godz. 8:00 wójt Jarosław Chodorski zaproponował spotkanie prezesowi SMLW Szymonowi Rosiakowi. Do wspólnych negocjacji zaprosił radnego powiatowego Zbigniewa Garbaczewskiego. Rozmowa pomiędzy trzema panami rozpoczęła się o godzinie 10:00 w siedzibie SMLW. Rosiak o swojej decyzji poinformował Chodorskiego dopiero wieczorem. Jak się okazało, efektem dyskusji było to, że ustalono, iż linia 731 będzie jeździła tą samą trasą co obecnie.
http://gazetapowiatowa.pl/wiadomosci/ja ... strzymana/
Mieszkańcom Legionowa solówki nie przypadły do gustu. Jest już pierwszy artykuł: http://gazetapowiatowa.pl/wiadomosci/le ... ie-tabory/
- J.Kaczmarski
E, chyba zawsze w zm. A czy B pojawi się jakiś przegub (nieplanowo). 
Poszukiwane wozy : 8005 8019 8036
115 143 153 196 KM2 S2 704
17
Suchożebry
17
Jest i drugi artykuł: http://tustolica.pl/tlok-w-autobusach-c ... owce_71259
Jest i pierwszy post z narzekaniem na forum: http://forum.gazeta.pl/forum/w,93,15865 ... i_723.html
W sobotę koło 10 do 731 ludzie wracający z targowiska mieli problem z zabraniem się w stronę Osiedla Młodych. Trochę starszej części społeczeństwa zostało na przystanku.
Jest i pierwszy post z narzekaniem na forum: http://forum.gazeta.pl/forum/w,93,15865 ... i_723.html
W sobotę koło 10 do 731 ludzie wracający z targowiska mieli problem z zabraniem się w stronę Osiedla Młodych. Trochę starszej części społeczeństwa zostało na przystanku.
Bo tutaj pokutuje brak komunikacji po Legionowie w dni świąteczne.
Na trasie Warszawa - Legionowo problemów z przepełnieniem nie zaobserwowałem zarówno w popołudniowym szczycie jak i w niedzielę popołudniu. Frekwencja w sam raz na solówkę.
Na trasie Warszawa - Legionowo problemów z przepełnieniem nie zaobserwowałem zarówno w popołudniowym szczycie jak i w niedzielę popołudniu. Frekwencja w sam raz na solówkę.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
Bo problemy zapewne są "tuż przed" i "tuż po" oraz w specyficznych momentach jak dni targowe. Pisałem już w innym temacie, w szczycie jest zarówno dobra oferta kolejowa jak i dowozowa do dworca, więc wystarczają dosyć częste solówki. Poza szczytem jest już gorzej i ludzie zaczynają wybierać autobusy. Sam tak robiłem - jeśli musiałem wracać po 20, to wybierałem metro+511+723/731 zamiast pociągu bo mimo, że jedzie się 10 minut dłużej (niż pociągiem według oferty szczytowej), to i tak jestem 20 minut do przodu względem czekania 30 minut na pociąg i potem wracania pieszo ze stacji. Podejrzewam, że takich jak ja jest więcej i to oni robią ten tłok 
Codziennie obserwuję 723 i 731 i muszę przyznać, że solówki są idealne na te linie, powinny zostać na stałe zdecydowanie
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
Jest już kolejny artykuł na temat solówek w Legionowie. Tym razem mieszkańcy skarżą się, nie tylko na zbyt mały tabor ale także na to że gnioty szarpią
Co ciekawe urząd miasta o niczym nie wiedział, dopiero mieszkańcy poinformowali urzędników.
Co ciekawe urząd miasta o niczym nie wiedział, dopiero mieszkańcy poinformowali urzędników.
- J.Kaczmarski
Jak UM dogada się z dyspozytorem "Stalowej", to może wydusi kilka dziwadeł.
Najwyżej E-3 oberwie, a słyszałem, że mieszkańcom Targówka bardzo przypadły do gustu zmodernizowane gnioty. 
Poszukiwane wozy : 8005 8019 8036
17
Suchożebry
17
Dziś rano w 3448J.Kaczmarski pisze:Jak UM dogada się z dyspozytorem "Stalowej", to może wydusi kilka dziwadeł.Najwyżej E-3 oberwie, a słyszałem, że mieszkańcom Targówka bardzo przypadły do gustu zmodernizowane gnioty.
Bo wewnątrz Legionowa jest tłok. Problem jest czysto legionowski a nie legionowski-warszawski.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Zasadniczo masz rację.pawcio pisze:Bo wewnątrz Legionowa jest tłok. Problem jest czysto legionowski a nie legionowski-warszawski.
Ale z drugiej strony to ZTM wprowadził taki a nie inny przebieg tras 7-setek po Legionowie, co sprawiło że mają charakter objazdowy, a co za tym idzie pełnią funkcję komunikacji wewnątrz miejskiej.
Nikt nie mówił, że liniami 7xx należy się poruszać tylko w relacjach 1 - 2 strefa.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
ZTM nie działa na terenie Legionowa według własnego "widzimisię", tylko według tego czego oczekują władze miasta.