Zgadza się. Fajnie się demonizuje mieszkańców Wawra z innej dzielnicy, ale to nijak ma się do rzeczywistości, bo tak jak napisał Krzysiek_S Głównie chodziło o 521 i 115.Krzysiek_S pisze:Ankiety dotyczące Wawra jakoś nie wykazały przewagi sympatyków 50 linii i 50 brygad .
I mówię w zasadzie protest dotyczył linii 521 i 115 , w mniejszym zakresie 119 [ Pan G].
Resztę zmian były oki, ale te pierwsze przysłoniły te drugie.
Co do argumentu z przesiadkami to ma on coś w sobie i warto by go przeanalizować, bo jakoś nie wyobrażam sobie wawerskich babinek lecących od pętli WIATRACZNA do przystanku na Waszyngtona (bo tylko tam zatrzymują się razem i tramwaje z pętli i te z Gocławka). Pewnie i 10 min na ta podróż by było mało
Krzysiek_S, teraz wiem z kim mam do czynienia
Słusznie zrobiłeś że się nie przejąłeś krytyką, bo ona zawsze będzie. Mimo wszystko życzę sukcesów. Z tego co pamiętam to posłowi Jastrzębskiemu się podobał twój projekt i był bardzo ZA
Źle to by było jakby się argumenty zmieniały, bo to by podchodziło pod szukanie wymówek. A jak są takie same to oznacza że potrzeby też są nadal takie same.Z co najmniej 3-letniej obserwacji prób uporządkowania tam komunikacji. Argumenty takie same, a ten list to tylko zebranie tego w jednym miejscu.
Czytając ten wątek odnoszę wrażenie że niektórzy komentują Wawer zapominając czym różni się od innych dzielnic. Podczas gdy np. Wola ma kilka autobusów do centrum, a do tego tramwaje, podobnie jak Mokotów uzupełniony jeszcze Metrem, które dociera nawet na takie zadupie (z punktu widzenia np. Falenicy) jak Młociny, a mieszkańcy Wawra mają tylko swoje kochane 521. Do tego nie ma tras przelotowych (tylko Wał Miedzeszyński ma dwa pasy ruchu, ale on jest totalnie na obrzeżu dzielnicy i komunikacja tam leży na łopatkach) i nie ma gdzie wyznaczyć np BUS-pasów, a cudem jest że Patriotów doczekała się zatok autobusowych (chyba po 25 latach). PKP jak działa każdy widzi i ja już swoją ocenę zawarłem wcześniej więc nie będę się powtarzał więc zostaje tylko 521. Zatwardziali obrońcy pewnie by się zgodzili na likwidację w zamian za tramwaj z Gocławka do Falenicy, ale ani nie ma na to miejsca, ani sensu przy tak małym zaludnieniu na km2. Więc zostaje... 521