Korek na Grota w połączeniu z Metrem jest bardziej dynamiczny niż jazda 18 do CentrumGlonojad pisze:Ale jedzie, a most Grota stoi.
Komunikacja w trakcie remontu Mostu Grota
Moderator: Wiliam
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
705 i 735 nie notowały opóźnien na swojej trasie, podobnie jak 511, były to jedyne linie na trasie A-K które jeździły właściwie punktualnie. Ale przecież betonowi ZTM tego nie przetłumaczysz, oni już wyznaczyli trasę jak masz jeździć do żerania a potem sobie radź.zeus pisze:Korek na Grota w połączeniu z Metrem jest bardziej dynamiczny niż jazda 18 do CentrumGlonojad pisze:Ale jedzie, a most Grota stoi.
Bardziej dynamiczny? 18 jedzie z Żerania do Centrum od 24 do 28 minut (jak się wsiądzie nie na pętli to można od tego odjąć minutę), to tyle ostatnio w porannym szczycie jechałem 118 od Pelcowizny do Parku Kaskada. 511, 705 i 735 co prawda później się włączają do tego bajzlu, ale też się im trochę obrywa i traci się te cenne minuty w podróży do pracy. A w tym czasie 18 już gna po Jagiellońskiej.zeus pisze:Korek na Grota w połączeniu z Metrem jest bardziej dynamiczny niż jazda 18 do CentrumGlonojad pisze:Ale jedzie, a most Grota stoi.
Miałem przyjemność jakiś czas temu podróżować czymś z Bródna do mnie - chyba 112. Większość z ok. 30 minut, ile jechałem z Pelcowizny do Os. Potok, straciłem na odcinku Pelcowizna - Żerań FSO. 511/705/735 nie łapią zatem aż takich opóźnień jak linie z Bródna.
Czyli 186 na Bródno jest złym pomysłem. Gdzie nie skierować, tam będzie łapało opóźnienie.
Widzę, że dużo osób jest ekspertami w sprawie 705/735. Rozumiem, że codziennie albo przynajmniej bardzo często jeździcie tymi liniami? Nieporęckie 7XX nigdy nie miały większego problemu z przebiciem się przez korek na Grota, jedynym zabójczym korkiem dla tych linii jest ten poranny na odcinku giełda - PKP Żerań - tam czasem można stracić nawet 30 min. Wjazd przez pętlę Żerań na Most Grota bardzo dobrze się sprawdzał (kierowcy osobówek bez problemu wpuszczali autobusy). Fakt, że czasami w piątki po południu trochę się korkowało na odcinku Park Kaskada - Osiedle Potok (dalej ruch idzie dość płynnie), ale zazwyczaj były to opóźnienia rzędu 10-15 min, które dało się potem nadrobić w trasie dzięki dużej ilość przystanków nż.
Jak chcesz 15 minutowe opóźnienie nadrobić?
A Płochocińska ostatnio stała w po południowym szczycie od Płytowej do Modlińskiej (w tym kierunku), 326 złapało tylko -33, też nie dobrze i w takiej sytuacji jestem ciekaw czy Nieporęt wolał czekać (bo 705/735 przefrunąć nie mogło) na Marymoncie na spóźniony autobus (a postoje tam tylko wynoszą 8 minut w zmianie B) czy też lepiej jakby przesiedli się na Żeraniu/Konwaliowej na w miarę punktualne 705/735. W nowym rozkładzie postój będzie wynosił 22-25 minut (i mniej więcej tyle samo w Białobrzegach). 
Trasa 518 też nie będzie zbyt szczęśliwa, bo Gdański stoi.
Most Gdański to pół biedy, gorzej z skrętem z Słomińskiego w Międzyparkową.marko80 pisze:Trasa 518 też nie będzie zbyt szczęśliwa, bo Gdański stoi.
Wydaje mi się że wraz z zamknięciem analogicznej estakady na lewym brzegu łącznica dla 7xx i 511 zostanie otwarta dla wszystkich. I skończy się luz blues.zeus pisze:Widzę, że dużo osób jest ekspertami w sprawie 705/735. Rozumiem, że codziennie albo przynajmniej bardzo często jeździcie tymi liniami? Nieporęckie 7XX nigdy nie miały większego problemu z przebiciem się przez korek na Grota, jedynym zabójczym korkiem dla tych linii jest ten poranny na odcinku giełda - PKP Żerań - tam czasem można stracić nawet 30 min. Wjazd przez pętlę Żerań na Most Grota bardzo dobrze się sprawdzał (kierowcy osobówek bez problemu wpuszczali autobusy).
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Tak, bardzo złym pomysłem.Georg pisze:Czyli 186 na Bródno jest złym pomysłem.
Linia ma się świetnie na Tarcho, dlatego proszę zostawić ją w spokoju.
214 (w wersji 2012) - był to pożyteczny muchowóz; choć nieekonomiczny, dowoził do eSKaeMki.
Czekaj, a ja myślałem że od wielu jak mantrę powtarza się o konieczności priorytetu transportu publicznego na indywidualnym, widać wydawało mi się.pawcio pisze:Wydaje mi się że wraz z zamknięciem analogicznej estakady na lewym brzegu łącznica dla 7xx i 511 zostanie otwarta dla wszystkich. I skończy się luz blues.
Mario pisze:Tak, bardzo złym pomysłem.
Bo oczywiście najwięcej się wypowiadają ci których to najmniej dotyczy. W ogóle zlikwidujmy wszystkie linie które stoją w korkach, czyli jakieś 90% i będziemy furmanami jeździć no i św. tramwajami.Mario pisze:Tak, bardzo złym pomysłem.
Akurat mnie to dotyczy w 100%, ponieważ mieszkam na Nowodworach. Dlatego powstrzymaj się od wycieczek osobistych pod moim adresem.zeus pisze:Bo oczywiście najwięcej się wypowiadają ci których to najmniej dotyczy. W ogóle zlikwidujmy wszystkie linie które stoją w korkach, czyli jakieś 90% i będziemy furmanami jeździć no i św. tramwajami.Mario pisze:Tak, bardzo złym pomysłem.
214 (w wersji 2012) - był to pożyteczny muchowóz; choć nieekonomiczny, dowoził do eSKaeMki.
mówisz o łącznicy wjazdowej przez pętle żerań fso? No ale co z tego że zostanie otwarta dla wszystkich skoro zostanie zamknięta ta z wisłostrady na trase AK w kierunku woli, tzn. że korek który obecnie jest na moście przeniesie się na modlińską kawałek przed wjazdem na łącznice a ruch na moście będzie już płynny bo nie będą blokować samochody dojeżdzające z wisłostrady. Czyli czasowo przewiduje, że będzie lepiej niż jest teraz.pawcio pisze:Wydaje mi się że wraz z zamknięciem analogicznej estakady na lewym brzegu łącznica dla 7xx i 511 zostanie otwarta dla wszystkich. I skończy się luz blues.zeus pisze:Widzę, że dużo osób jest ekspertami w sprawie 705/735. Rozumiem, że codziennie albo przynajmniej bardzo często jeździcie tymi liniami? Nieporęckie 7XX nigdy nie miały większego problemu z przebiciem się przez korek na Grota, jedynym zabójczym korkiem dla tych linii jest ten poranny na odcinku giełda - PKP Żerań - tam czasem można stracić nawet 30 min. Wjazd przez pętlę Żerań na Most Grota bardzo dobrze się sprawdzał (kierowcy osobówek bez problemu wpuszczali autobusy).
Mogłeś z trudem wydedukować, że akurat nie o tobie mówiłem, i że jestem zwolennikiem pozostawienia 186 bez zmian. Tylko jakoś nie zauważyłem 705 ani 511 na Nowodworach, ale może wzrok mnie myliMario pisze:Akurat mnie to dotyczy w 100%, ponieważ mieszkam na Nowodworach. Dlatego powstrzymaj się od wycieczek osobistych pod moim adresem.