Trasa i Most PĂłĹnocny
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Skoro jezdnia ma być, to znaczy, że zmieści się w liniach rozgraniczających, nie?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
A co to, stację Wawrzyszew zamknęli? Tak wynika z mapki Życia Warszawy ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
-
Stary Pingwin
Nowy blok (zresztą najładniejszy w tej dość nędznej okolicy) u zbiegu Kasprowicza i Lindego jest wystarczająco daleko od pawilonów stacji Wawrzyszew, żeby pomiędzy zmieściła się jezdnia. Zresztą b. niezbędna (wraz z całym układem al. Reymonta, przebudową docelowego skrzyżowania z ul. Lindego i Wolumenem - bo dziś bałagan jest tam potworny, wypadki i zdaje się jedna ofiara śmiertelna). Brakowało niewiele, tylko ratusz wystraszył się wyceny na wyrost (50 mln zł, a wystarczy ponoć nawet połowa) i przerwał dość zaawansowany przetarg. Cóż, wolimy dać na sól.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ale przepraszam niezbędne do czego? Żeby zachęcić kierowców z TMP do prób omijania Wisłostrady? 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Ruch z mostu w tym kierunku i tak będzie. Chodzi o jak najbardziej płynny przejazd z Tarchomina przez Bielany na Bemowo i dalej. Stosunkowo niedużym kosztem udałoby się stworzyć obwodową relację.
Bielanom oprócz tego kawałka drugiej jezdni Kasprowicza i końcówki al. Reymonta potrzebne jest udrożnienie skrzyżowania Nocznickiego/Wólczyńska i samej Wólczyńskiej + Broniewskiego do al. Reymonta (coraz większy ruch od strony Arkuszowej).
Bielanom oprócz tego kawałka drugiej jezdni Kasprowicza i końcówki al. Reymonta potrzebne jest udrożnienie skrzyżowania Nocznickiego/Wólczyńska i samej Wólczyńskiej + Broniewskiego do al. Reymonta (coraz większy ruch od strony Arkuszowej).
- Bastian
- Sułtan Maroka
Osa, zlituj się. Jak to na Bemowo? Przez Oczapowskiego? Póki na planowane przedłużenie Reymonta się nie zanosi, i tak najrozsądniejszą trasą na Bemowo jest przejazd TMP - Kasprowicza - Sokratesa - Conrada. Akurat z ominięciem tego zwężenia na Kasprowicza 
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Czyli ciąg dalszy hydrauliki ruchu. Coraz większy ruch od Arkuszowej, to "pomóżmy" Bielanom ułatwiając go i zachęcając następnych kierowców.osa pisze: Bielanom oprócz tego kawałka drugiej jezdni Kasprowicza i końcówki al. Reymonta potrzebne jest udrożnienie skrzyżowania Nocznickiego/Wólczyńska i samej Wólczyńskiej + Broniewskiego do al. Reymonta (coraz większy ruch od strony Arkuszowej).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
To się nazywa taktyka samobójcza 
Oj tak. Korki przez to skrzyżowanie Nocznickiego/Wólczyńska sięgają rano i po południu aż do szkoły w Mościskach.osa pisze:Ruch z mostu w tym kierunku i tak będzie. Chodzi o jak najbardziej płynny przejazd z Tarchomina przez Bielany na Bemowo i dalej. Stosunkowo niedużym kosztem udałoby się stworzyć obwodową relację.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
Nie, lepiej odkładać na święty nigdy i tak planowane od dawna inwestycje. Nie mówię o poszerzaniu ul. Broniewskiego od razu na całej długości, ale sytuacja na Wólczyńskiej jest już dużym problemem i wymaga rozwiązania. Dlatego dokładanie ruchu z mostu Północnego na Conrada (przez środek Chomiczówki, dużego osiedla) też nie jest najlepszym pomysłem.Glonojad pisze:Czyli ciąg dalszy hydrauliki ruchu. Coraz większy ruch od Arkuszowej, to "pomóżmy" Bielanom ułatwiając go i zachęcając następnych kierowców.osa pisze: Bielanom oprócz tego kawałka drugiej jezdni Kasprowicza i końcówki al. Reymonta potrzebne jest udrożnienie skrzyżowania Nocznickiego/Wólczyńska i samej Wólczyńskiej + Broniewskiego do al. Reymonta (coraz większy ruch od strony Arkuszowej).
- Bastian
- Sułtan Maroka
Z nadbudową P&R Młociny ewidentnie się spóźniono.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie odkładać, ale przemyśleć lepiej. Może zamiast odkładać lepiej anulować? Poszerzanie dróg do Centrum to działanie bez przyszłości, bo Centrum już jest zapchane. Bemowem mi tu oczy nie mydlij, bo mnie szczypać będąosa pisze:
Nie, lepiej odkładać na święty nigdy i tak planowane od dawna inwestycje.
Może jednak czas na budowę fragmentu Trasy Mostu Północnego między Bemowem a Bielanami? Może Gen. Maczka trzeba przedłużyć w korytarzu Księżycowej? Może wystarczy dodać drugi pas do skrętu w lewo z Reymonta w Wólczyńską?
Dzięki, o Łaskawco!Nie mówię o poszerzaniu ul. Broniewskiego od razu na całej długości,
Przepychanie korka komu innemu pod okno nie jest żadnym rozwiązaniem.ale sytuacja na Wólczyńskiej jest już dużym problemem i wymaga rozwiązania.
Przedłużka Broniewskiego jest bezsensem, który nic nie da - tylko przesunie korek i utrudni ruch tramwajów w węźle al. Reymonta bo będzie kolejny zestaw relacji samochodowych do uwzględnienia (a przecież tylko na wprost wlotu nie będzie). Dodatkowo obniży, uzyskany całkiem przypadkiem, efekt większej atrakcyjności tramwaju od samochodu dzięki jego prostszemu i niezależnemu przebiegowi (coś, co na Zachodzie, na przykład w Poznaniu, stosuje się z dużym powodzeniem).Dlatego dokładanie ruchu z mostu Północnego na Conrada (przez środek Chomiczówki, dużego osiedla) też nie jest najlepszym pomysłem.