Objazdy tramwajowe 2011
Moderator: Wiliam
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Chlip. Skończą się kuszetki w podróży do mamusi, na Inżynierską 
- MeWa
- Cukiereczek
pozostaną. Jak się zacznie budowa stacji metra i znowu będzie zamknięta Targowa.Tranzystor pisze:No nie! To 26 wraca na Wiatraczną?! EhhhPrzepadło najlepsze.
A ktoś pisał, że 25 i 26 mają pozostać na dotychczasowych trasach, zwłaszcza, że ja wczoraj widziałem pewną parówkę, która na przedniej desze nie miała dopisku "trasa zmieniona"
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Hm, a co z 22 i 25?
Komunikat o nich nie wspomina...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Im większe zatrudnienie w biurze prasowym ZTM (maile o zmianach tras dostaję już od czterech osób), tym wyższa jakość komunikatówperson pisze:Bo 7, 22 i 25 wracają na swoje normalne trasy, a zlecenie wspomina tylko o nowych-zmienionych trasach. Niestety.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Mniej marketingu, więcej ludzi od roboty (np. rozkładów jazdy) trzeba.
A swoją drogą, jakiś wzięty dziennikarz miejski mógłby zbadać, kto dowodzi tym całym pęczniejącym cyrkiem i jakim sposobem się na tym stanowisku znalazł.
EDIT: Uczytelniono tekst po uwadze Bastiana.
A swoją drogą, jakiś wzięty dziennikarz miejski mógłby zbadać, kto dowodzi tym całym pęczniejącym cyrkiem i jakim sposobem się na tym stanowisku znalazł.
EDIT: Uczytelniono tekst po uwadze Bastiana.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
To jest ogólnourzędowa prawidłowość: coraz więcej rzeczników prasowych. W samym ratuszu - tabuny. Pamiętam jeszcze czasy, że w ZTM czy ZTM nie było żadnego (co nie było wcale takie dobre, bo czekało się, aż sekretarka łaskawie połączy z szefem albo wysiadywało się pod drzwiami). Potem był jeden rzecznik na ZTM, Tramwaje i autobusy, choć wszystko działało już osobno. A grunt to i tak jak najmniej korzystać z rzecznika...
Wczoraj około 18:30 przejeżdżałem wzdłuż Zielenieckiej. Przed rondem (oczywiście od strony północnej) w kolejce utknęło 7 tramwajów (na rondo nie wjeżdżał więcej niż jeden na cykl).
Jeśli takie sytuacje są w końcówce szczytu B, to co dzieje się rano?
Do czego zmierzam: czy tramwajowe, silne połączenie Wiatracznej z Trasą WZ jest tak istotne, że należy rozłożyć na nim relację Targowa-Jerozolimskie? (nie wystarczyłaby 3 i 28 na/przez Wiatrak, a 26 do DWW?)
Jeśli takie sytuacje są w końcówce szczytu B, to co dzieje się rano?
Do czego zmierzam: czy tramwajowe, silne połączenie Wiatracznej z Trasą WZ jest tak istotne, że należy rozłożyć na nim relację Targowa-Jerozolimskie? (nie wystarczyłaby 3 i 28 na/przez Wiatrak, a 26 do DWW?)
ZTM pisze:Wyłączenie ruchu tramwajowego na ciągu al. Jana Pawła II - Chałubińskiego - al. Niepodległości na odcinku od al. Solidarności do ul. Nowowiejskiej
od 20.08.2011 (sobota) od godz. 00:30 do 22.08.2011 (poniedziałek) do godz. 03:00
W związku z przebudową sieci ciepłowniczej w rejonie ronda ONZ wyłączony będzie ruch tramwajowy na ciągu al. Jana Pawła II - Chałubińskiego - al. Niepodległości na odcinku od al. Solidarności do ul. Nowowiejskiej
W czasie wyłączenia:
- zawieszone zostanie kursowanie linii
10
17
- linia 33 kursować będzie trasą zastępczą:
METRO MŁOCINY … rondo Radosława - al. Jana Pawła II - Stawki - Andersa - Marszałkowska - Nowowiejska - al. Niepodległości - Rakowiecka - św. Andrzeja Boboli - Wołoska - Marynarska - SŁUŻEWIEC
- uruchomione zostanie kursowanie tramwajowych linii zastępczych:
70 na trasie:
ZAJEZDNIA ŻOLIBORZ - Zgrupowania AK „Kampinos” - Marymoncka - Słowackiego - ks.Popiełuszki - al.Jana Pawła II - al.Solidarności - Wolska - Połczyńska - Powstańców Śląskich - Górczewska - OS.GÓRCZEWSKA
74 na trasie:
WYŚCIGI - Puławska - Marszałkowska - Nowowiejska - Filtrowa - PL.NARUTOWICZA
Uruchomione zostanie kursowanie zastępczej linii autobusowej Z-3 na trasie:
METRO POLE MOKOTOWSKIE - al. Niepodległości - Chałubińskiego - al. Jana Pawła II - rondo Radosława - Słomińskiego - droga wewnętrzna przy CH Arkadia - CH ARKADIA - zawrotka na rondzie wewnętrznym przy CH Arkadia - Słomińskiego - rondo Radosława - al. Jana Pawła II - Chałubińskiego - al.Niepodległości - al.Armii Ludowej - Waryńskiego - Puławska - Rakowiecka - al.Niepodległości - METRO POLE MOKOTOWSKIE
W w/w okresie wprowadza się następujące zmiany przystankowe:
- zawiesza się funkcjonowanie przystanków tramwajowych:
10 KINO FEMINA
09 i 10 DW.CENTRALNY
03 i 04 HALA MIROWSKA
03 i 04 KOSZYKOWA
53 i 54 RONDO ONZ
03 NOWOWIEJSKA
- dla linii 510 dodatkowo obowiązywać będą przystanki warunkowe:
01 i 02 HALA MIROWSKA
01 i 02 STAWKI
01 i 02 NOWOLIPKI
01 i 02 PL. GRUNWALDZKI
W celu zapewnienia odpowiedniej długości krawędzi postojowej na krańcu CH ARKADIA dla linii Z-3 w dniach 20-21 sierpnia br. linie autobusowe zostają skierowane na trasy zmienione:
205:
GWIAŹDZISTA…al. Jana Pawła II - rondo „Radosława” - Słomińskiego - przystanek krańcowy DW.GDAŃSKI 03 (powrót: Słomińskiego - zawrotka za wiaduktem ul. Andersa - Słomińskiego - rondo Radosława…)
409:
CM.PÓŁNOCNY BRAMA ZACHODNIA … - Powązkowska - Okopowa - rondo „Radosława” - al. Jana Pawła II - Dzika - przystanek krańcowy RONDO RADOSŁAWA 54 (powrót: Dzika - Okopowa - zawrotka na rondzie „Radosława” - Okopowa - Powązkowska…)
W przypadku korzystania z przejazdu łączonego (linie podstawowe, których trasy uległy zmianie + linie zastępcze) bilet jednorazowy skasowany w jednym z pojazdów tych linii zachowuje ważność w drugim, jak również w pojazdach, których trasa pokrywa się z trasą linii zastępczych.