Humor
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
W PRL-u paczka Ptasiego Mleczka ważyła 500 g. Później jej waga malała 480 g, 450 g. Nie wiem ile teraz waży, ale kobiety powinny brać przykład z odchudzania towarów przez polskich producentów.Pawel_ pisze:Nie wiem, nie robiłem próby ważenia. Jeśli nawet byłoby tak, to rozrzuciliby te łakocie jakoś, aby wyglądało to, że tak ma być, a nie ładnie je ułożyli.
http://www.youtube.com/user/esbek2
Filmy "tramwajowe" i nie tylko.
http://www.film.tramwaje.eu
Linki do filmów tramwajowych sortowane w/g krajów i miast
Filmy "tramwajowe" i nie tylko.
http://www.film.tramwaje.eu
Linki do filmów tramwajowych sortowane w/g krajów i miast
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Potrzebny byłby niemalże koci sprytPawel_ pisze:I ładnie (tak fabrycznie) zafoliował pudełko, potem otworzył je drugi raz, aby zrobić zdjęcie, wrzucić na forum, aby się pochwalić, że brakuje trzech sztuk?! Proszę Cię.ziuuu.ex.1205 pisze:A ja sądzę, że ktoś po zakupie je zjadł.![]()
Tak samo jest ze zwykłymi zapałkami, ich ilosc zmniejszyla się z 50 do "ok 38". mamy masła które waża 170g, ciasteczka gdzie w pudełku zmieściloby się ich spokojnie 2x wiecejesbek pisze:W PRL-u paczka Ptasiego Mleczka ważyła 500 g. Później jej waga malała 480 g, 450 g. Nie wiem ile teraz waży, ale kobiety powinny brać przykład z odchudzania towarów przez polskich producentów.Pawel_ pisze:Nie wiem, nie robiłem próby ważenia. Jeśli nawet byłoby tak, to rozrzuciliby te łakocie jakoś, aby wyglądało to, że tak ma być, a nie ładnie je ułożyli.
- MeWa
- Cukiereczek
To raczej dobry i znany przykład na to jak (nadmiernie) nie podwyższać ceny.esbek pisze:W PRL-u paczka Ptasiego Mleczka ważyła 500 g. Później jej waga malała 480 g, 450 g. Nie wiem ile teraz waży, ale kobiety powinny brać przykład z odchudzania towarów przez polskich producentów.Pawel_ pisze:Nie wiem, nie robiłem próby ważenia. Jeśli nawet byłoby tak, to rozrzuciliby te łakocie jakoś, aby wyglądało to, że tak ma być, a nie ładnie je ułożyli.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Jakieś parę tygodni temu był w telewizji materiał nt. "oszukiwania" klientów. Podam przykład który najbardziej zapamiętam. Porównano 2 paczki "Jeżyków". Jedna zwykła, powszechnie dostępna. Druga 2 razy większa, dostępna jedynie w "Biedronce". W tej większej paczce są tylko 3 ciastka więcej, mimo, że opakowanie jest 2x większe, no i cena też jest zawyżona, gdyż takiej w przeliczeniu na kilogram wychodziła standardowa paczka, a nie ta "biedronkowa".Rosa pisze:Tak samo jest ze zwykłymi zapałkami, ich ilosc zmniejszyla się z 50 do "ok 38". mamy masła które waża 170g, ciasteczka gdzie w pudełku zmieściloby się ich spokojnie 2x wiecejesbek pisze: W PRL-u paczka Ptasiego Mleczka ważyła 500 g. Później jej waga malała 480 g, 450 g. Nie wiem ile teraz waży, ale kobiety powinny brać przykład z odchudzania towarów przez polskich producentów.. Ważne aby pudełko było duże i kolorowe, na odpowiedniej pólce to klient kupi.