Czyżby po to MZA zamówiło te 200-ileś wyświetlaczy?!Szeregowy_Równoległy pisze:1845 dorobił się w miejscu dechy jakiegoś śmiesznego wyświetlacza, który pokazuje potencjalnym pasażerom numer i kierunek, i nic więcej. Tego ma być więcej, czy ktoś się dopatrzy, że to głupota? Wnętrza nie widziałem. Na 142 dzisiaj mi się w oczy rzucił.
Informacja pasażerska
Widzę że ZTM ściąga jak "najlepsze" wzorce z Trójmiasta...
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
Nie. Oni zamówili wyświetlacze do SU15/MAN NG313/Jelcz M121M by te zielone (stare) zamienić na diodowe.Domasq12 pisze:Czyżby po to MZA zamówiło te 200-ileś wyświetlaczy?!Szeregowy_Równoległy pisze:1845 dorobił się w miejscu dechy jakiegoś śmiesznego wyświetlacza, który pokazuje potencjalnym pasażerom numer i kierunek, i nic więcej. Tego ma być więcej, czy ktoś się dopatrzy, że to głupota? Wnętrza nie widziałem. Na 142 dzisiaj mi się w oczy rzucił.
Gdybyś coś takiego zobaczył jeszcze raz, zrób jakieś zdjęcie - w ogóle sobie nie wyobrażam, jak to może wyglądaćSzeregowy_Równoległy pisze:1845 dorobił się w miejscu dechy jakiegoś śmiesznego wyświetlacza, który pokazuje potencjalnym pasażerom numer i kierunek, i nic więcej. Tego ma być więcej, czy ktoś się dopatrzy, że to głupota? Wnętrza nie widziałem. Na 142 dzisiaj mi się w oczy rzucił.
noidea
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Nie chciało mi się iść na autobusową Wiatraczną, żeby go focić. A wygląda to chu.... No, dobrze to to nie wygląda.
Szeregowy_Równoległy, wyglądało to tak, jak w tym lubelskim Trollino ? (oczywiście jestem świadom, że wyświetlacz był przed II drzwiami, a nie za I)Szeregowy_Równoległy pisze:Nie chciało mi się iść na autobusową Wiatraczną, żeby go focić. A wygląda to chu.... No, dobrze to to nie wygląda.
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Tak, coś tego typu, tylko z większą czcionką i powtórzonym napisem z wyświetlacza czołowego. Jeśli mają tego montować więcej, to ktoś na głowę upadł najwyraźniej.
Podlinkowany wyświetlacz przewija jeszcze trasę, stąd mniejsze napisy 
Czyli zamontowano typowy wyświetlacz boczny R&G (lub kompatybilny z ich sterownikiem). To samo mają nasze stare MAN-y NG313 oraz cała Polska stosująca wyświetlacze zamiast tablic. Pojawia się tylko pytanie: gdzie wylądowała deska, bo brak spisu ulic da się przeżyć, ale korali już nie.
Czyli zamontowano typowy wyświetlacz boczny R&G (lub kompatybilny z ich sterownikiem). To samo mają nasze stare MAN-y NG313 oraz cała Polska stosująca wyświetlacze zamiast tablic. Pojawia się tylko pytanie: gdzie wylądowała deska, bo brak spisu ulic da się przeżyć, ale korali już nie.
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
Od niedawna w 503 w dni wolne widzę następującą bzdurę: (...) Zgoda - Emilii Plater - Al. Ujazdowskie (...). Czyli chodzi o to, że wg najmądrzejszego ZTM-u przyst. DH Smyk znajduje się przy Emilce. Zechce ktoś mi powiedzieć, dlaczego nieudacznicy w ZTM mylą Jerozolimskie z E. Plater??!!! No chyba że nie wiem, że nie ma już Jerozolimskich w W-wie....
Rozumiem, że można nawet w ZTMie pomylić ul. "Kapusty" z ul. "Marchewki". Ale Emilii Plater z Alejami...
Obserwacja dokonana na wyświetlaczach zarówno w starych MANach 33xx, jak i w nówkach 34xx oraz Solarkach 87xx.
Żenada...

Rozumiem, że można nawet w ZTMie pomylić ul. "Kapusty" z ul. "Marchewki". Ale Emilii Plater z Alejami...
Obserwacja dokonana na wyświetlaczach zarówno w starych MANach 33xx, jak i w nówkach 34xx oraz Solarkach 87xx.
Żenada...
214 (w wersji 2012) - był to pożyteczny muchowóz; choć nieekonomiczny, dowoził do eSKaeMki.