Chyba trzeba się przyzwyczaić. Od czasu zamknięcia wiaduktu nie miałem w reku karty 132 bez wbitego SB...marcus pisze:Trasa Toruńska staje się nieprzejedna w stronę centrum już od 6 rano, apogeum dzisiaj skutkowało -40 na 132.
Korki i zatory
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
Zapraszam na pokład!
Zawisza Czarny, Tawerna Korsarz - 3 wachta najlepsza!
Rzeszowiak, Grenlandia 2012 - etap 11
Bez korków, NR, CR, TSB i tym podobnych ZTM-ów : )
Dziś nie było - aczkolwiek jeśli tak ma wyglądać dojazd ze Skarbka na Marymont, to ja dziękuję...Cypis pisze:Chyba trzeba się przyzwyczaić. Od czasu zamknięcia wiaduktu nie miałem w reku karty 132 bez wbitego SB...marcus pisze:Trasa Toruńska staje się nieprzejedna w stronę centrum już od 6 rano, apogeum dzisiaj skutkowało -40 na 132.
http://www.zw.com.pl/artykul/284828,423600.htmlŻycie Warszawy - Raport na gorąco pisze:Rozrzucone belki i zniszczone auta zablokowały ruch w al. Jerozolimskich
mk 26-11-2009, ostatnia aktualizacja 26-11-2009 12:09
Dwa auta zderzyły się na wiadukcie nad rondem Zesłańców Syberyjskich, wpadły w poślizg, ścięły barierki i zablokowały przejazd w kierunku centrum. Z jednego z aut na całą szerokość jezdni wysypały się drewniane belki.
Do wypadku doszło, gdy kierująca mercedesem kobieta zajechała drogę fiatowi, należącemu do ZRiKD. Uderzenie wprawiło auta w obroty. Samochody zatrzymały się na barierkach ograniczających jezdnię - powiedział nam reporter "Raportu na gorąco", Marcin Włodarski.
Drewniane belki i deski, którym zapakowany był mercedes, rozsypały się na całą szerokość ulicy, niszcząc przy okazji jeszcze jedno auto. Ruch w kierunku centrum został zatamowany.
Do szpitala trafili kierowcy obydwu samochodów - mówi Elżbieta Adamek z zespołu prasowego stołecznej policji.
Dodam, że policja zablokowała przejazd przez wiadukt, przez co korek spowodowany tym zdarzeniem sięgał Łopuszańskiej
-
bartoni722
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A co innego miała zrobić? Puścić ruch po belkach i przy uszkodzonych barierach?!Mr_Kolesław pisze: Dodam, że policja zablokowała przejazd przez wiadukt, przez co korek spowodowany tym zdarzeniem sięgał ŁopuszańskiejO 11!
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Ale za to w drugą stronę po południu jest puściej, do tego stopnia, że bez "odstawania" się nie da.marcus pisze:Dziś nie było - aczkolwiek jeśli tak ma wyglądać dojazd ze Skarbka na Marymont, to ja dziękuję...
Zapraszam na pokład!
Po 18:30 doszło do zderzenia dwóch pojazdów (Transita i Focusa) na Al. Jerozolimskich w kierunku Włoch na wysokości Blue City. Transit stał w poprzek jezdni zajmując dwa pasy, a kilkanaście metrów dalej na trzecim pasie stał Focus. Przejechać można było jedynie "slalomem" między rozbitymi samochodami i kawałkami potłuczonych reflektorów. Przejezdny był niecały jeden pas.
Jak przejeżdżałem tamtędy to policji jeszcze nie było. Masakra... Korek do RZS utworzył się w ok. 3 minuty 
To moja relacja. Teraz TVN Warszawa
:
http://www.tvnwarszawa.pl/-1,1630907,0, ... omosc.html
To moja relacja. Teraz TVN Warszawa
http://www.tvnwarszawa.pl/-1,1630907,0, ... omosc.html
"mediolan" jest arcy ciekawy. Ostatnio 022B/189 powinno być jakoś po 22 bodajże na R-7 a on o 22:00 dopiero był na WKD Raków->SadybaMr_Kolesław pisze:Zapomniałem dodać, że miałem dziś okazję jechać pociągiem nr. 1895 wozów w układzie 81xx, 5560, 5318, 5711 i na ostatniego 5798
Ostatnie trzy wiozły jedynie powietrze...
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
5/517 jechałem tam po 19:00. Korek zaczynał się od Szczęśliwickiej, opóźnienia złapałem 17 minut.ctl83 pisze:Koło 20:00 Focus stał już na lawecie, Transit też już przestawiony na prawy pas. Przejazd od Zachodniego do RZS zajmował 15 minut, a od RZS do Beresteckiej szło już lepiej, jakieś 3-4 minuty.