Piszesz o kosztach, które mu wzrosną, ale nic nie piszesz o wzroście przychodów za większą ilość wystawionych brygad, a co za tym idzie, przejechanych wzkm. Czyli wzrost kosztów zatrudnienia, nie musi się wiązać z podnoszeniem stawi za wzkm. Jeżeli nawet, to może to być wzrost tak niewielki, że będzie akceptowalny dla miasta. Kłaniają się tu podstawy księgowości. I możesz mi wierzyć lub nie, jest to najbardziej przerąbany (nie chcę używać inwektyw) jaki wykonywałem w swoim życiu (6 lat).Tm pisze:jeżeli da lepsze warunki to wzrosną mu koszta, będzie więc musiał oferować wyższą stawkę za wozokilometr, cóż więc z tego, że będzie miał kierowców jak przegra przetarg, a jak przegra przetarg to nie będzie miał z czego wypłacać pensji
[ Dodano: 2007-08-31, 19:00 ]
HA, Ha, HA to cały mój komentarz.Nazgul pisze:Nie masz pojęcia o ekonomii, nie znasz zasad funkcjonowania rynku i wypisujesz takie bzdury. Idąc takim tokiem rozumowania mielibyśmy samych monopolistów na rynku.
[ Dodano: 2007-08-31, 19:03 ]
Jeszcze nie spotkałem właściciela prywatnej firmy, który by nie był zainteresowany zwiększeniem zysków, jeżeli ma taką możliwość. Tylko zadowolił się 20% kawałkiem tortu.
Nazgul, chyba że proponujesz sztywny podział rynku między 5 przewoźników, których już mamy. I nie dajemy szansy żadnemu nowemu, na wejście ze swoimi usługami. Wtedy faktycznie, koniec z monopolem.