https://www.krakow.pl/start/248231,arty ... tml#survey
Warszawa mogłaby pójść podobną drogą
Moderator: Wiliam
Mam wrażenie że przesiadki w Lesznie i Górze Kalwarii na eLki (choć coraz bardziej cywilizowane, to jednak) to też spora bariera mentalna. Jeśli miałoby to sens to tylko wydłużone bezpośrednie 719 i 742. W tym pierwszym przypadku uważam zresztą od zawsze że 719 powinno jechać dalej, znacznie skuteczniej niż L29 podebrałoby ludzi od tego patologicznego czerwonego busiarza jeżdżącego przedłużanymi Sprinterami. Inna sprawa, czy Żelazowa Wola nie jest już za daleko? Skoro tak, to czemu nie dodać do tej listy jeszcze parku wodnego koło Mszczonowa gdzie rząd wykorzystania też byłby duży?
Widzę że nic się nie zmieniło, za moich czasów jeździła tam szczytowa linia obsługiwana Jelczami co 90-100 minut bez ładu i składu i zajeżdżana 3 minuty przed busiarzem.
Tak, to też jest moją tezą.bartoni722 pisze: ↑08 kwie 2021, 16:44Mam wrażenie że przesiadki w Lesznie i Górze Kalwarii na eLki (choć coraz bardziej cywilizowane, to jednak) to też spora bariera mentalna.
Nawet gdyby była to i tak honorowanie biletów ZTM-KM tego nie obejmuje - granica jest w Zalesiu.