Sąd nad 175
Moderator: Wiliam
Przesiadałem się na długo Saskiej, robię to teraz na Pl. Na Rozdrożu i w Centrum albo na Rondzie Waszyngtona. Nie widzę w Pomniku Lotnika niczego strasznego, choć relacji WUM-Metro Politechnika trochę mi żal.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A do tego metra to się nie można przesiąść na Raszyńskiej w tramwaj?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
O ile zmieniłby się czas przejazdu w relacji Wiatrak - Bemowo? Bo moim zdaniem byłby znacznie dłuższy. A 523 jest jedną z tych linii, którymi ludzie jeżdżą przez całe miasto, więc im byś zdecydowanie pogorszył. No i jeśli kasacja 175 powoduje wrzask, to wyobraź sobie skowyt wywołany uczernieniem 523. Ciszej by na pewno nie było.pawcio pisze:523 można uczernić. Jedyny zysk z czerwoności tej linii mamy na Moście
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jeśli wierzyć rozkładowi jazdy, z Radiowej do Wiatracznej różnica w czasie przejazdu między 523 a 24 to w szczycie 1-3 minuty (zależy, do której Wiatracznej
).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Przesiadek po schodach jest wiele. Przesiadek przez 5 jezdni (no dobrze, 4), każda z czekaniem ileś czasu na światło, to bardzo przepraszam, ale wiele nie ma. Tylko przesiadka przy GUS może dać się porównać.
Jest dla mnie oczywiste, że zrobiło się kolej na lotnisko, to się wycina autobus. Taki, który jedzie tam gdzie kolej, a nie taki, który jedzie kompletnie gdzie indziej.
Od kilku lat chcecie to 188 wyciąć przy każdej możliwej i niemożliwej okazji.
Jakoś po zbudowaniu metra skasowano autobusy z Ursynowa na patelnię czy WC, a nie na Nowy Świat czy Wisłostradę.
Jest dla mnie oczywiste, że zrobiło się kolej na lotnisko, to się wycina autobus. Taki, który jedzie tam gdzie kolej, a nie taki, który jedzie kompletnie gdzie indziej.
Od kilku lat chcecie to 188 wyciąć przy każdej możliwej i niemożliwej okazji.
Jakoś po zbudowaniu metra skasowano autobusy z Ursynowa na patelnię czy WC, a nie na Nowy Świat czy Wisłostradę.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A czy jeśli likwidować coś, co przy lotniku skręca, to nie prościej po prostu zlikwidować 188, wyciągnąć na Gocławek Wschodni 102 i tyle? Ewentualnie pokombinować z częstotliwościami, może przypadkiem 523 zaczęłoby jeździć tak często, jak powinno?
[ Dodano: Pon 15 Kwi, 2013 22:39 ]
[ Dodano: Pon 15 Kwi, 2013 22:39 ]
To skąd chęci wycięcia 175, które nie jedzie tam, gdzie kolej? No i powtórzę: dramatyzujesz z tą przesiadką przy lotniku. Nie jest tak straszna, jak ją opisujesz. A już na pewno nie jest tak straszna, żeby uzasadniała istnienie linii jadącej z Pragi na lotnisko.MichalJ pisze:Jest dla mnie oczywiste, że zrobiło się kolej na lotnisko, to się wycina autobus. Taki, który jedzie tam gdzie kolej
Abstrahując od wszystkiego innego - Olszynka mogłaby tego nie wytrzymać pojemnościowo, nawet po wywaleniu 102. Już przy obecnej częstotliwości 523 bywa wesoło (raz, że pętla ciasna, dwa to to radosne omijanie korka stojącego przed zamkniętymi rogatkami).pawcio pisze: 188 - Olszynka-DWZ (3A/5B/10/10)
No 182...KwZ pisze:Do Zachodniego owszem, a co dalej na Bemowo?
Wychodzi na to, że 523 zastąpione jest przez 188 (Olszynka - DWZ) i 182 (DWZ - Stare Bemowo).pawcio pisze:182 - Witolin-DWZ-Stare Bemowo (7,5/15/15)
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Zresztą zarówno z Pl. Starynkiewicza jak i ze Smyka jest dość blisko do przystanków sąsiadujących. Chociaż... 521 i 517 i tak niedługo wylecą, zostaje więc 507 na Smyku, które zwyczajnie trzeba by uczernić (z korzyścią dla Adampolskiej i Walecznych, które wiszą na 111 omijającym Centrum). Jeśli, chociaż zapewne nie, 175 zostanie wycięte, to założę się, że 504 przemieni się w czarnucha. I problem sam się szybciutko rozwiąże.
+ Idąc tropem Glonojada, trzeba by zatrzymać na Hożej wszystkie czerwońce.
+ Idąc tropem Glonojada, trzeba by zatrzymać na Hożej wszystkie czerwońce.