Komunikacja miejska w Wawrze
Moderator: Wiliam
- fik
- Naczelne Chamidło
Pisałem, że poniżej 15/20 nie schodzę. Nie ma sensu robić innej komunikacji.rhemek pisze: 142 - ok, ale od ronda do falenicy tylko 146 co 30 minut? Za malo.
(tak naprawdę uważam, że nie ma co schodzić poniżej 12/15, ale na to nas naprawdę nie stać)
Nie, boże i dyrektorze Ruto chrońcie.MichalJ pisze:Rozumiem, że w ramach robienia dobrze w Wawrze, z Mokotowa się 119 zabiera bez rekompensaty?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Nie da się (i ZTM naprawdę to niewiele może) wysłać 119 jednocześnie na Zwoleńską, Bronowską, Kadetów, Lucerny i Trakt Lubelski pomiędzy tymi dwoma ciągami W-E.cns80 pisze:ZTM cały czas zapomina kto tu jest dla kogo. Wawer jest trudną dzielnicą, bo rozległą, podzieloną torami i słabo zaludnioną, ale to nie zdejmuje z ZTM obowiązku zapewnienia własciwej komunikacji.
Najważniejszy człowiek w tym mieście mieszka w Wawrze od lat i jakoś nic się nie dzieje. Przełożony ZTM-u mieszka w Miłośnie i jakoś ZTM-owi też nikt jeszcze głowy nie urwał. I nie sądzę, by kiedyś próbował, w szczególności z powodu kilku nędznych autobusów w Wawrze.cns80 pisze:A że w Wawrze coraz więcej "mocnych" mieszka to któregoś dnia ktoś po łbie oberwie. To akurat kwestia czasu tylko.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Do reszty odniosę się po weekendzie, ale mam pytanie do szanownych adwersarzy : Czy Was do końca powaliło ? Czy Wy myślicie że cały Wawer chce jeździć na Wschodni ?
131 na Wschodni, 119 na Wschodni, 146 na Wschodni, 147 na Wschodni. S1 na Wschodni itd.
Ja już dziś znam co najmniej 7 sposobów żeby tam dojechać
131 na Wschodni, 119 na Wschodni, 146 na Wschodni, 147 na Wschodni. S1 na Wschodni itd.
-
Płowieszczołak
Hmm , to podaj, bo jak czasami zdarza sie awaria na Otwockiej , a muszę dojechac na wschodni z okolic PKP Anin to Zawsze sie okazuje , że nie ma czy i zamiast 16 minut pociągiem autobusem jest z godzinę z przesiadkami?cns80 pisze:Do reszty odniosę się po weekendzie, ale mam pytanie do szanownych adwersarzy : Czy Was do końca powaliło ? Czy Wy myślicie że cały Wawer chce jeździć na Wschodni ?
Rozumiem, że chodzi o 113, a nie 131.cns80 pisze:Do reszty odniosę się po weekendzie, ale mam pytanie do szanownych adwersarzy : Czy Was do końca powaliło ? Czy Wy myślicie że cały Wawer chce jeździć na Wschodni ?
Nie, nie na Dworzec Wschodni, tylko na Pragę do przesiadki dalej do centrum (tramwaje, autobusy na TŁ itp.).
Aha, takie S1 nie jedzie tylko na Wschodni, ale właśnie jak najbardziej do centrum
Z jednego punktu w Wawrze? Którego? Btw, ode mnie z Ochoty też będzie kilka sposobów, to źle?cns80 pisze:Ja już dziś znam co najmniej 7 sposobów żeby tam dojechać
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Przesiadki się nie liczą, musi być przecież bezpośrednio.fik pisze:Bo tego, że trasa do Wschodniego zapewnia CZTERY atrakcyjne węzły przesiadkowe, nie raczysz zauważyć.
Przecież już w tym wątku próbowano wmawiać , że 125 i 525 mają teraz obciętą częstotliwość, a prawda jest taka, że po raz pierwszy od 10 lat maja cudowną , bo mam teraz autobus do przystanku trakt lubelski co 6-7 minut (poprzednio co 15-20) , a stamtąd z przesiadką dojadę szybko wszędzie.
To też , ale nie lubię wezła Marsa, bo zrobili koszmarne odległości przez to rondo. Normalnym tempem to 4-5 minut ... To projektował jakiś czubek.KwZ pisze:Dla ciebie raczej przesiadki powinny wypadać na P+R Marsa, np. na TŁ, Mokotów, Służewiec, 401 itp.rhemek pisze:bo mam teraz autobus do przystanku trakt lubelski co 6-7 minut
rhemek pisze:To też , ale nie lubię wezła Marsa, bo zrobili koszmarne odległości przez to rondo.
Upst!fik pisze:Z wydłużonym tramwajem z Gocławka, a potem wszyscy się budzimy.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan