Nie naginam rzeczywistości do własnych pragnień bo jeżdzę codziennie 511 i ta linia jeździ punktualnie czy tego chcesz czy nie, nie masz pojęcia o działaniu komunikacji w tym rejonie miasta, więc bądź łaskaw już się nie wypowiadać więcej na ten temat. Tak przejrzałem listę Twoich postów w jakich tematach się wypowiadasz. Zacząłeś się w temacie mostu grota i białołęki wypowiadać od 13 czerwca czyli do wczoraj, czyli od momentu kiedy ogłoszono zmiany wynikające z kolejnego etapu przebudowy trasy AK. Główne Twoje działy to szybkie pytania i o polityce. Haha, i nagle się zjawia "ktoś" nie wiadomo kto w dziale na temat komunikacji o której funkcjonowaniu nie ma bladego pojęcia tylko żeby uwiarygodnić tezę ZTMu o słuszności wprowadzanych zmian, człowiek który prawdopodobnie nawet nigdy nie siedział ani w 511 ani w 705 wypowiada się na temat punktualności tych linii i tego jak powinny jeździć. Jak zauważysz moje posty większości dotyczącą tematów w zakresie działania komunikacji w tym rejonie, bo tu właśnie mieszkam i korzystam codziennie z tych linii. To tak jak ja ktory oczywiście znam wszystkie linie tramwajowe i autobusowe w warszawie wypowiadałbym się nagle na temat linii 519 i wmawiał że na przyczółkowej od wilanowa do powsina stoi w korkach i jeździ na - 20, mimo że kursuje punktualnie ale nie śmiem tego zrobić bo 519 ostatni raz jechałem 4 lata temu, tak więc skończ już z tą hipokryzją kolego. Nie próbuj mnie zatem ośmieszać bo sam się ośmieszasz.Poc Vocem pisze:Nie musiałem. Sam to robisz, stosując nieudolne sofizmaty i naginając rzeczywistość do własnych pragnień.marko80 pisze:Nie udało się Tobie ani mnie ośmieszyć ani wykazać wiedzą
Komunikacja w trakcie remontu Mostu Grota
Moderator: Wiliam
Aha, czyli nie dość, że pieprzysz bzdury jak potłuczony, jeszcze na dodatek jedziesz ad personam. Miło, bardzo miło. Czy jest na sali moderator?
I biję ci pokłony za to, że znasz wszystkie trasy w Warszawie. Normalnie aż dziwię się, że mózg ci się nie przegrzał od nadmiernego wysiłku, bo zapewne z trudem przy swoim intelekcie radzisz sobie ze składaniem liter w słowa. W innym wypadku zapewne zauważyłbyś, że nie wypowiadałem się nigdzie wprost o zamierzeniach ZTM-u, a jedynie o rzekomym, według ciebie łapaniu opóźnień 186, przy jednoczesnym niełapaniu ich przez 511. Być może zrozumienie tego przerosło twoje możliwości pojmowania, przepraszam nie będę już więcej tak męczył twojego mózgu, bo nie chcę żebyś skończył w szpitalu z udarem. Jeszcze.
I biję ci pokłony za to, że znasz wszystkie trasy w Warszawie. Normalnie aż dziwię się, że mózg ci się nie przegrzał od nadmiernego wysiłku, bo zapewne z trudem przy swoim intelekcie radzisz sobie ze składaniem liter w słowa. W innym wypadku zapewne zauważyłbyś, że nie wypowiadałem się nigdzie wprost o zamierzeniach ZTM-u, a jedynie o rzekomym, według ciebie łapaniu opóźnień 186, przy jednoczesnym niełapaniu ich przez 511. Być może zrozumienie tego przerosło twoje możliwości pojmowania, przepraszam nie będę już więcej tak męczył twojego mózgu, bo nie chcę żebyś skończył w szpitalu z udarem. Jeszcze.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
a ja Ci to już wyjaśniłem. 186 łapie opóźnienie ponieważ jedzie ze Szczęśliwic i stoi w korku który ledwo co się posuwa od ulicy obozowej czasami od górczewskiej, z powodu wąskiego gardła przy ulicy żelezowskiej, gdzie zamknięto jezdnie boczną trasy AK. 511 wyjeżdza na trasę AK już za utrudnieniami więc opóźnienia nie łapie a jeżeli łapie to w granicach 2-3 minut vs 186 który potrafi mieć opóźnienie sięgające nawet 15 minut, gdyż jest ono spowodowane sytuacją ruchową na trasie AK przed miejscem gdzie do ruchu włącza się 511 oraz siedemsetki. I nie biorę tego z nieba tylko z własnej autopsji, ponieważ codziennie jezdze 511 praktycznie tak samo często jak 186.Poc Vocem pisze:Aha, czyli nie dość, że pieprzysz bzdury jak potłuczony, jeszcze na dodatek jedziesz ad personam. Miło, bardzo miło. Czy jest na sali moderator?
No wypadałaby znać wszystkie w aglomeracji warszawskiej, a nie tylko w samej Warszawie.marko80 pisze:To tak jak ja ktory oczywiście znam wszystkie linie tramwajowe i autobusowe w warszawie
Kiedy ty masz częściowo rację, bo o ile na Przyczółkowej się nie stoi to na Przekornej jadąc od strony Powsina (zwłaszcza w weekendy) można spokojnie złapać 5 minut opóźnienia.marko80 pisze:wypowiadałbym się nagle na temat linii 519 i wmawiał że na przyczółkowej od wilanowa do powsina stoi w korkach i jeździ na - 20, mimo że kursuje punktualnie ale nie śmiem tego zrobić bo 519 ostatni raz jechałem 4 lata temu.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jak dojdziecie do wniosku, że chcecie napisać coś do rzeczy, to poproście o otwarcie 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Po ostatnim zwężeniu Trasy Toruńskiej przy Żeraniu FSO są straszne korki. W czwartek w godzinach międzyszczytowych 40 minut jechałem tylko odcinek: Bazyliańska - Żerań FSO. A rano podobno jechało się nawet godzinę. Trzeba być czujnym i jeśli to możliwe to unikać tej trasy, bo tak naprawdę alternatyw brak, żeby ominąć korek. A nie był to pierwszy dzień po zwężeniu, więc na poprawę ciężko liczyć, chociaż patrząc na piątkowe postoje na 114 w międzyszczycie to było już całkiem dobrze na tej trasie. Niemniej w takie dni jak czwartek, gdzie nawet żadnego wypadku nie było ani złych warunków atmosferycznych (wręcz przeciwnie były bardzo dobre) to nie tylko takie linie jak 112, 114 czy 118 tracą sens, ale nawet krótkie 104 czy 134 i za bardzo nie ma co z tym zrobić, bo przecież wszystkiego się nie wyrzuci z tego odcinka. W tym czasie co się jechało od Bazyliańskiej do Żerania FSO to normalnie można zrobić całe kółko: Żerań FSO - Brzeziny - Żerań FSO. Południa jeszcze nie było, a na takim 118 opóźnienia już wynosiły do 1,5 godziny. O regularności wszystkich linii na Trasie Toruńskiej to można było zapomnieć. Tam teraz taka tragedia jest codziennie czy czwartek był jakiś szczególny, nie wiadomo dlaczego? 
W czwartek był jakiś wypadek podobno. Na takim 112 mieli kierowcy po -105 min.opóźnienia, a na 104, któraś całka wytraciła 2 kółka.ashir pisze:Po ostatnim zwężeniu Trasy Toruńskiej przy Żeraniu FSO są straszne korki. W czwartek w godzinach międzyszczytowych 40 minut jechałem tylko odcinek: Bazyliańska - Żerań FSO. A rano podobno jechało się nawet godzinę. Trzeba być czujnym i jeśli to możliwe to unikać tej trasy, bo tak naprawdę alternatyw brak, żeby ominąć korek. A nie był to pierwszy dzień po zwężeniu, więc na poprawę ciężko liczyć, chociaż patrząc na piątkowe postoje na 114 w międzyszczycie to było już całkiem dobrze na tej trasie. Niemniej w takie dni jak czwartek, gdzie nawet żadnego wypadku nie było ani złych warunków atmosferycznych (wręcz przeciwnie były bardzo dobre) to nie tylko takie linie jak 112, 114 czy 118 tracą sens, ale nawet krótkie 104 czy 134 i za bardzo nie ma co z tym zrobić, bo przecież wszystkiego się nie wyrzuci z tego odcinka. W tym czasie co się jechało od Bazyliańskiej do Żerania FSO to normalnie można zrobić całe kółko: Żerań FSO - Brzeziny - Żerań FSO. Południa jeszcze nie było, a na takim 118 opóźnienia już wynosiły do 1,5 godziny. O regularności wszystkich linii na Trasie Toruńskiej to można było zapomnieć. Tam teraz taka tragedia jest codziennie czy czwartek był jakiś szczególny, nie wiadomo dlaczego?
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
O której godzinie był ten wypadek? 
- Solaris U10
To by wyjaśniało, czemu jeszcze o 23 112 było poopóźniane po 20 minut.
Czy 8 brygad 118 skręcających z Al. Ujazdowskich w Piękną między 18:20, a 18:28 dzisiaj, to zasługa korków na Moście Grota, czy wyjątkowy epizod?
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
To skutki nowej reformy - linie jadące Mostem Grota jeżdżą co 30 minut w szczycie z mikroszczytami w których częstotliwość sięga jednej minuty. Rozwiązanie podpatrzone w Pradze.
Jakoś u siebie na 186 aż tak tego nie widzę. A częstotliwość podobna i trasa również wiedzie przez Most.
-
Tranzystor
Niech jadą na staż do Japonii, może ciut punktualniej będą jeździć. 
Lepiej nie. Chcesz, żeby NR wpisywał. Kierowca opóźniony o 22 sec. Przyjechał wcześniej o 6 sec.