Tarchomin i Nowodwory (III)
Moderator: Wiliam
Zatem sprawa wygląda tak: wpierw uczy się ludzi, że w peron wjeżdża "Przejazd techniczny", ale tak naprawdę to nic nie oznacza, bo każdy PT jedzie na Nowodwory, a później jest beka z ludzi, że niczym lemingi władowali się do tramwaju zamiast poczekać na wyświetlacz. Dobrze myślę?
http://warszawawpigulce.pl/mlociny-moto ... pasazerow/
Oczywiście Warszawawpigułce to internetowy tabloid i "nie lubię robić burzy w szklance wody", a poza tym kolejny tramwaj za 2 minuty, ale mimo wszystko coś jest nie tak. Chociaż zaraz na pewno przeczytam, że wszystko jest ok, bo tak musi być, bo nie można inaczej, ajwaj XXI wiek, nie i koniec.
http://warszawawpigulce.pl/mlociny-moto ... pasazerow/
Oczywiście Warszawawpigułce to internetowy tabloid i "nie lubię robić burzy w szklance wody", a poza tym kolejny tramwaj za 2 minuty, ale mimo wszystko coś jest nie tak. Chociaż zaraz na pewno przeczytam, że wszystko jest ok, bo tak musi być, bo nie można inaczej, ajwaj XXI wiek, nie i koniec.
Tak musi być, bo tak wymyślił sobie Organizator w wymogach SIL-u dla Jazzów. Rozkładowo nic się nie zmieniło, a za czasów Swingów do Tarchomina problemów nie było.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Uf, jak dobrze, że to (znowu) jedynie wina Organizatora 
Wprowadzenie zapowiedzi głosowych 5 przystanków przed ostatnim przystankiem kursu skróconego skutecznie i bez narzekań przyczyniło się do opróżniania tramwajów 17 oraz 2.Łukasz pisze:A numerów jest za mało? 12 i 42 są wolne oidp.
Dokładnie. Objazdy przejazdem technicznym to dziś jednostkowe przypadki, ludzie zwracają teraz uwagę na wyświetlacze, więc jak dla mnie nie ma się nad czym pochylać.pawcio pisze:Rozkładowo nic się nie zmieniło, a za czasów Swingów do Tarchomina problemów nie było.
Generalnie mieszkańcy się do tramwajów przyzwyczaili i sobie ja chwalą, a sama linia jest bardzo dobrze wykorzystywana. Wieszczone lawinowe awarie, spacery całej dzielnicy też nie występują.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
ZTM pisze:Od 4 września mieszkańcy Białołęki będą mogli korzystać z nowych przystanków tramwajowych ŚRENIAWITÓW 01 i 02, na ul. Trakt Nadwiślański przy skrzyżowaniu z ul. Śreniawitów i wejściu do nowo wybudowanej Galerii Północnej. Na przystankach będą zatrzymywały się tramwaje linii 2 i 17.
Dlaczego ten przystanek nie nazywa się po prostu CH Galeria Północna?
A co będzie, jeśli Galeria Północna zmieni kiedyś nazwę?
A mało to przystanków zmieniało (albo nie zmieniało) nazwy z różnych okazji? Pewnie zarządca się z ZTM nie dogadał, a sam ZTM nie chciał być posądzany o darmowe wspieranie komercji.
Nie wiadomo co PiS do Warszawy włączy. Ta północ może być południem Warszawy.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Nawet jakby przyłączył Modlin z lotniskiem, to Galeria i tak pozostanie na północy aglomeracji warszawskiej. Poza tym - przystanek powstaje wyraźnie z okazji otwarcia tego centrum handlowego, więc jak można pisać o niedogadaniu się?
Jeżeli tyczy się to mojej wypowiedzi, to odróżnijmy dwie sprawy: lokalizację i nazewnictwo. Trudno aby nie było przystanków przy takim dużym centrum handlowym. Być może zostały one wybudowane na koszt inwestora. A jak zostały nazwane to inna para kaloszy. A przypadkiem dalej nie obowiązuje jakiś zakaz nadawania "handlowych" nazw przystankom?
Tu też brak jest jakiejkolwiek rozsądnej alternatywy.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
A może dlatego Śreniawitów na Trakcie Nadwiślańskim, że będzie inny przystanek z nazwą Galeria Płn.? Nie planują zatrzymywania autobusów koło tego przybytku na Światowida?
Rzeczywiście jest sporo przystanków z nazwami "odgaleryjnymi", wkurzają mnie nieoczywiste skróty CH bez kropek, które zlewają się na wyświetlaczach autobusów z właściwą nazwą i dziwię się, dlaczego wciąż nie ma przystanków "Galeria Mokotów" zamiast Rzymowskiego. Tutaj akurat ta nazwa pozwalałaby na lepszą orientację.
Rzeczywiście jest sporo przystanków z nazwami "odgaleryjnymi", wkurzają mnie nieoczywiste skróty CH bez kropek, które zlewają się na wyświetlaczach autobusów z właściwą nazwą i dziwię się, dlaczego wciąż nie ma przystanków "Galeria Mokotów" zamiast Rzymowskiego. Tutaj akurat ta nazwa pozwalałaby na lepszą orientację.