Co w dzielnicy Ursynów piszczy

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Lukasz436
Kontakt:

Post autor: Lukasz436 » 06 wrz 2011, 21:00

primoż pisze:
Lukasz436 pisze:Tam kiedyś jeździło 436 bez zatrzymywania się.
Ale miało oficjalną trasę przez al. KEN :-k
Absolutnie - DW. CENTRALNY - ... - stryjeńskich - NATOLIN-WYŻYNY - belgradzka - braci wagów - płaskowickiej - dereniowa - ... - DW. CENTRALNY

Nawet kiedyś stronę zrobiłem w szkole średniej na ocenę na temat 436:
http://www.lukasz436.republika.pl/

Ostrzegam bardzo prymitywna strona:)

Awatar użytkownika
primoż

Post autor: primoż » 06 wrz 2011, 21:28

Lukasz436 pisze:Absolutnie - DW. CENTRALNY - ... - stryjeńskich - NATOLIN-WYŻYNY - belgradzka - braci wagów - płaskowickiej - dereniowa - ... - DW. CENTRALNY

Nawet kiedyś stronę zrobiłem w szkole średniej na ocenę na temat 436:
http://www.lukasz436.republika.pl/

Ostrzegam bardzo prymitywna strona:)
Dzięki.
Niezła stronka :P

Awatar użytkownika
kocur

Post autor: kocur » 07 wrz 2011, 11:57

chester pisze:
kocur pisze:Powtarzam: nikomu nie przyszłoby do głowy puszczać jakiejkolwiek linii lokalnej wzdłuż Braci Wagów
...bowiem są tam progi zwalniające. Tak a propos.
Na Lanciego też by się przydały. Bardziej niż kolejny autobus.
"Ale ty jesteś mądry, Bonifacy!"

Zebra

Post autor: Zebra » 07 wrz 2011, 13:22

primoż pisze:
Lukasz436 pisze:Tam kiedyś jeździło 436 bez zatrzymywania się.
Ale miało oficjalną trasę przez al. KEN :-k
Szczególnie w czasach, jak Al. KEN istniała jedynie na planach Warszawy #-o

Doman

Post autor: Doman » 07 wrz 2011, 15:12

Arnise pisze:Dajmy szansę dla 192 na Lanciego.

To nieco pobożne życzenia. Ja tam komunikacji na ciągu Lanciego nie widzę. Nawet zastanawiałbym się nad skróceniem 306 (na 1 sierpnia jest 504)
Ja uważam, ze ta zmiana jest wprowadzona o kilka miesięcy za wcześnie. Jednakże po oddaniu do użytku zabudowań przy Lanciego 12 ( obok siedziby "Przy metrze" ) 192 zyska na atrakcyjności.
Aczkolwiek i tak uważam, ze w tej chwili to jedna z linii o najbardziej niewykorzystanym potencjałem. Docelowo ją widzę od MW przez Rolną, KEN, Bartoka, Jastrzebowskiego, KEN, Ciszewskiego i dalej obecna trasą do OśK, a 306 bym wycofał z Lanciego i Belgradzkiej, kierując Płaskowickiej do Stryjeńskich i dalej na Kabaty. W obu przypadkach nie byłoby potrzeby dodatkowych brygad - 192 stałaby się atrakcyjniejsza na północnym odcinku, a na południu Ursynowa zostałaby przywrócona pewna równowaga w potrzebach komunikacji.

Arnise

Post autor: Arnise » 08 wrz 2011, 16:51

Doman pisze:
Arnise pisze:Dajmy szansę dla 192 na Lanciego.

To nieco pobożne życzenia. Ja tam komunikacji na ciągu Lanciego nie widzę. Nawet zastanawiałbym się nad skróceniem 306 (na 1 sierpnia jest 504)
Ja uważam, ze ta zmiana jest wprowadzona o kilka miesięcy za wcześnie. Jednakże po oddaniu do użytku zabudowań przy Lanciego 12 ( obok siedziby "Przy metrze" ) 192 zyska na atrakcyjności.
Aczkolwiek i tak uważam, ze w tej chwili to jedna z linii o najbardziej niewykorzystanym potencjałem. Docelowo ją widzę od MW przez Rolną, KEN, Bartoka, Jastrzebowskiego, KEN, Ciszewskiego i dalej obecna trasą do OśK, a 306 bym wycofał z Lanciego i Belgradzkiej, kierując Płaskowickiej do Stryjeńskich i dalej na Kabaty. W obu przypadkach nie byłoby potrzeby dodatkowych brygad - 192 stałaby się atrakcyjniejsza na północnym odcinku, a na południu Ursynowa zostałaby przywrócona pewna równowaga w potrzebach komunikacji.
No przecież ci z Lanciego 12 to na pętlę mają rzut kamieniem, do rondka Krahelskiej również.
Co do 192 - połączenie Onkologia-Wałbrzyska musi zostać. I nie, nie pytaj się dlaczego - było to już podnoszone.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 08 wrz 2011, 16:55

Ja się zapytam.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

geograf_OSU

Post autor: geograf_OSU » 08 wrz 2011, 17:06

Raczej chodzilo o wzmocnienie polaczenia Poleczki-Metro. Skoro teraz jest 331 to 192 wydaje sie tu zbedne.

Arnise

Post autor: Arnise » 08 wrz 2011, 17:23

fik pisze:Ja się zapytam.
Fiku, ja Ci na to nie odpowiem, bodaj Bastian jest najbardziej władny. :D

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 08 wrz 2011, 17:57

Ja nic o tym nie wiem.

Natomiast owszem, jeśli już KEN-em, to raczej do Wałbrzyskiej i Puławskiej, niż dalej Rolną. Tam nic nie ma.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Doman

Post autor: Doman » 10 wrz 2011, 13:05

Bastian pisze:Natomiast owszem, jeśli już KEN-em, to raczej do Wałbrzyskiej i Puławskiej, niż dalej Rolną. Tam nic nie ma.
Rolna była brana pod uwagę jako najszybszy odcinek do pętli, ale w sumie ta opcja też nie kosztuje żadnych brygad.
Arnise pisze:No przecież ci z Lanciego 12 to na pętlę mają rzut kamieniem, do rondka Krahelskiej również.
Co do 192 - połączenie Onkologia-Wałbrzyska musi zostać. I nie, nie pytaj się dlaczego - było to już podnoszone.
Ale nie bierzesz pod uwagę opcji jazdy na południe, gdzie są na trasie linii 192 3 szkoły publiczne, najbliższa stacja metra, jeden hipermarket ( w ciągu kilku lat rozbudowany do Galerii Handlowej ) i jeszcze kilka ważniejszych, i mniej ważnych celów podróży.

Domino2001

Post autor: Domino2001 » 21 lis 2011, 13:43

Przekazuję mało optymistyczne informacje dotyczące Ursynowa Zachodniego, które dostałem mejlem:
W dniu 14 listopada odbyło się spotkanie z zastępca Burmistrza dzielnicy Ursynów Panem Bittelem sprawie inwestycji miejskich w rejonie naszej nieruchomości. W trakcie spotkania przekazano nam następujące informację dotyczące bieżącego zaawansowania prac przez jednostki władzy samorządowej:

1. Budowa ulicy Gandhi - dokumentacji ulicy oraz fragmentu przedłużenia drugiej nitki Pileckiego od Centrum Onkologii do Gandhi została przekazana do Urzędu Miasta. Obecnie inwestycja jest rozpatrywana przez Zarząd Miejskich Inwestycji Drogowych. Decyzja o realizacji pozostaje w gestii ZMiD oraz Prezydenta Warszawy, radni z Ursynowa mają interweniować w Radzie Warszawy w sprawie wywarcia nacisków rozpoczęcia jak najszybszego prac.

2. Budowa trasy S2 - wydana została decyzja środowiskowa, która została oprotestowana. Przewidywany termin rozpoczęcia budowy za ok 7 lat.

3. Budowa ulicy Płaskowickiej - trwają negocjacje Urzędu Miasta z właścicielem centrum handlowego w zakresie współfinansowania inwestycji a także rozwiązań komunikacyjnych skrzyżowania z ul. Puławską oraz wjazdów do centrum. Urząd Dzielnicy przekazał dokumentację drugiej nitki ulicy Płaskowickiej do ZMiD. Realizacja drugiego pasa ulicy Płaskowickiej w rejonie Nowego Imielina prawdopodobnie zostanie rozpoczęta po 2014.

4. Budowa wjazdu i chodnika w rejonie przejścia dla pieszych w pobliżu Nowego Imielina (tj. nieistniejącego skrzyżowania Płaskowickiej z Gandhi). Według Burmistrza chodnik i wjazd miały być wykonany w 2011r jednak nie rozwiązano problemów z własnością jednej działki.

5. Przystanek autobusowy: Miejski Inżynier Ruchu zdecydował o konieczności wykonania zatok autobusowych na ul. Płaskowickiej. Wymaga to przygotowania dokumentacji i możemy liczyć na wybudowanie przystanków w przyszłym roku.
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.

drapka

Post autor: drapka » 22 lis 2011, 12:01

Lekki ruch w interesie odnośnie przetrasowania 715:
http://www.ursynow.waw.pl/page/index.ph ... 48&id=1305

[ Dodano: |22 Lis 2011|, 2011 12:02 ]
Arnise pisze:Co do 192 - połączenie Onkologia-Wałbrzyska musi zostać.
Dyć jest 210... Całodziennie, całotygodniowo, niska podłoga, klima, full wypas...
Popatrz, jaka franca!

MichalJ

Post autor: MichalJ » 22 lis 2011, 12:08

drapka pisze:Lekki ruch w interesie odnośnie przetrasowania 715:
http://www.ursynow.waw.pl
O Jezu, co za poziom...

drapka

Post autor: drapka » 22 lis 2011, 12:33

MichalJ pisze:O Jezu, co za poziom...
Nie, nie. Radny spoko. Jako ursynowianin nie mam zastrzeżeń :)
Popatrz, jaka franca!

ODPOWIEDZ