Komunikacja miejska w Wawrze

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 05 sie 2012, 22:37

2 lata temu w Alpino w 213 zmieściliśmy się rodziną z 3-ma rowerami + rodzice z głebokim wózkiem i pani ze spacerówką. I nikt nie skakał wszyscy się z tego pakowania się razem śmialiśmy, jechało się wesoło.

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 05 sie 2012, 22:48

Uwielbiam takich cwaniaczków , którzy zawsze muszą miec powód do czepiania się.
Po prostu wziąłem przykład z Ciebie - tez ciągle czepiasz się
Cóż zwykle nie ma z tym problemu, mieści się i rower i wózek, ale sądząc po słowach wcale nie dziwię się , że masz z tym problemy. Ze mną też byś miał. Nienawidzę takich pieniaczy i zawsze daje im to odczuć.
Akurat miałbym najmniej problemu - po prostu na najbliższym przystanku Twój pojazd by wyleciał z autobus/tramwaju i wołaj sobie policje jak chcesz. Miejsce na wózek dziecięcy jest po to żeby tam mógł jechać wózek z dzieckiem a nie leniwy rowerzysta

A nie pomyslałeś, że może to być rower zepsuty, nie wiem, przebita opona, cokolwiek?
A nie pomyślałeś że miejsce na wózek dziecięcy jest przeznaczony dla wózków,a nie rowerów bez względu stan tychże rowerów i ich właścicieli? Taki właściciel ma ustąpić miejsca miejsca jak toś wsiada z wózkiem a nie patrzeć jak ciele na malowane wrota, ewentualnie udać że nie widzi. A jak mu się grzecznie zwraca uwagę ( bo zawsze grzecznie najpierw proszę aby zabrał swój pojazd ) to jeszcze wyskakuje z ryjem.

Żeby nie było niejasności - nie czepiam się jeżeli jest dość miejsca dla mnie i dla niego, ale jak stawia rower tak że ledwo wchodzę do pojazdu, albo stoi z tym rowerem tam gdzie jest miejsce dla wózka i jeszcze na zwróconą uwagę pyszczy to już mnie lekko nerwy biorą. Wtedy zaczynają się scysje
Nie pomyślałeś o tym, że gdyby ten rowerzysta miał np. siły albo mógł sobie pojechać na rowerze to pewnie by to zrobił a nie kisił się w autobusie? Ja np. kiedyś jechałem rowerem z Ochoty do Powsina. Kondycji nie mam, byłem tak zmęczony, że wróciłem już autobusem.
Tak jak pisał Bartoni722 - mierz siły na zamiary.
Regulamin pozwala przewozić rower
Skoro powołujesz się na regulamin to polecam jego lekturę

http://www.ztm.waw.pl/?c=134&l=1

Szczególnej uwadze polecam rozdział II o przewozie osób paragraf 10.
Jak przeczytasz i zrozumiesz daj znać.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę :D
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 05 sie 2012, 22:51

No to zobaczymy jak się spotkamy , kto z autobusu wyleci. Tylko żal mi Twojego dziecka. A leniwy to jesteś Ty.
I naucz się czytać ze zrozumieniem. Mam katować dziecko po 3 godzinnym przejeździe, bo jakis pieniacz ma z tym problem? :D

reserved

Post autor: reserved » 05 sie 2012, 22:52

Szkoda, że są ludzie, którzy nad zwykłą wyrozumiałość ludzką mają ścisłe przepisy i honor... no ale cóż.

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 05 sie 2012, 22:54

reserved pisze:Szkoda, że są ludzie, którzy nad zwykłą wyrozumiałość ludzką mają ścisłe przepisy i honor... no ale cóż.
Daj spokój , szkoda nerwów. On ma gdzieś to co piszemy, on wie lepiej, każdy ma się do niego dostosować. Kwintesencja "polactwa". Nie wiadomo śmiać się czy płakać.

Wiecie co jest najgorsze: Zawsze starałem się pomagać ludziom z wózkami w autobusie, robić zawsze tak by mieli ok, ale po tej dyskusji ...

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 05 sie 2012, 23:07

Mam katować dziecko po 3 godzinnym przejeździe, bo jakis pieniacz ma z tym problem?
Żal mi Twojego dziecka że ma sprawnego inaczej umysłowo ojca. Trzeba być niespełna rozumu żeby zabierać 12-latka do Centrum na taki przejazd wiedząc że potem czeka długa droga powrotna do domu.
A skoro zdecydowałeś się zabrać dzieciaka to niestety ponoś tego konsekwencje.
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 05 sie 2012, 23:10

rufio198 pisze:
Mam katować dziecko po 3 godzinnym przejeździe, bo jakis pieniacz ma z tym problem?
Żal mi Twojego dziecka że ma sprawnego inaczej umysłowo ojca. Trzeba być niespełna rozumu żeby zabierać 12-latka do Centrum na taki przejazd wiedząc że potem czeka długa droga powrotna do domu.
A skoro zdecydowałeś się zabrać dzieciaka to niestety ponoś tego konsekwencje.
Po pierwsze obrażasz mnie, widać, że nie potrafisz dyskutować bez wyzwisk, ale wybacz, nie zniże się do Twojego poziomu.
To co robię z moim dzieckiem to moja sprawa. A od powrotu do domu z dzieckiem po takiej imprezie mam komunikacje miejska, i zawsze tak będę robił.

reserved

Post autor: reserved » 05 sie 2012, 23:21

rufio198 pisze:Żal mi Twojego dziecka że ma sprawnego inaczej umysłowo ojca. Trzeba być niespełna rozumu żeby zabierać 12-latka do Centrum na taki przejazd wiedząc że potem czeka długa droga powrotna do domu.
Czyli komunikacja miejska jest tylko dla określonych grup osób?

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 05 sie 2012, 23:27

Po pierwsze jest dla osób które nie posiadają innego środka transportu. Rower jest takim środkiem i jako tako służy do jeżdżenia nim a nie wożenia go.
Faktycznie - Fik miał rację

reserved

Post autor: reserved » 05 sie 2012, 23:28

A mi się zawsze wydawało, że dla tych, którzy posiadają ważny bilet lub są zwolnieni z opłaty za przejazd.

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 05 sie 2012, 23:29

[ Dodano: |5 Sie 2012|, 2012 23:30 ]
rufio198 pisze:Po pierwsze jest dla osób które nie posiadają innego środka transportu. Rower jest takim środkiem i jako tako służy do jeżdżenia nim a nie wożenia go.
Faktycznie - Fik miał rację
Na szczęście nie ty ustalasz co mogę przewozić komunikacją i zapewniam
Cię , że w każdy weekend będę jeździł z dzieckiem i rowerami komunikacją. Tak jak to robię od lat.
Komunikacja jest dla osób z ważnym biletem , a ZTM pozwala przewozić rowery.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 05 sie 2012, 23:31

rhemek pisze:a ZTM pozwala przewozić rowery
Pod pewnymi warunkami, a ustępowanie miejsca osobom z wózkami dziecięcymi jest nie tylko jednym z nich, ale też jednym z fundamentów kultury zachodniej.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 05 sie 2012, 23:33

Nigdy, a przewoziłem rower setki razy nie zdażyło się, żeby przez nasze rowery ktoś z wózkiem został na chodniku. Więc do czego pijesz?
Ten user twierdzi po prostu, że jak jadę z rowerami pusty autobusem, a takie sa zwykle w weekendy a on sie pojawi, to mam wypieprzać , bo autobus jest tylko dla niego.
To chyba coś innego?

reserved

Post autor: reserved » 05 sie 2012, 23:35

Jeżeli ktoś by mi zaczął wymachiwać przed nosem, że mam mu ustąpić miejsca to nie wiem czy bym to zrobił. Tak samo jak nie mam za bardzo ochoty ustępować starszym kobietom, które uważają, że im się miejsce należy. Wolę zostawić to miejsce dla tych, którzy naprawdę tego potrzebują. Często takie osoby nawet podziękują z uśmiechem.

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 05 sie 2012, 23:38

Dokładnie robię tak samo. Kulturalnym zawsze ustąpie sam z siebie bo tak sie robi, ale jakby taki jak on skoczył z łapami i bużią na wstępie ...

Zablokowany