fik pisze:Stanowczo sądzę unikać dziś linii kupujących prymasa.
Korki i zatory
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ja miałem 9/157b. Przyjechał mi na zmianę opóźniony ponad godzinę, ale to sierota i ślimak jakich mało, bo go dwie brygady wyprzedziły i to tak dosyć zdrowo. -60 to chyba maksimum dzisiaj, więc bez sensacji, szczególnie że około 18 Zesłańcy byli przejezdni bez najmniejszego kłopotu, BW1920 tudzież Szczęśliwicka również bezproblemowo.reserved pisze: Miał ktoś z was 157? Jak ze spóźnieniami? Wrzućcie to do humoru koniecznie!
Chociaż nie ma tu się z czego śmiać.![]()
Wybacz, że tak bezpośrednio: gówno prawda. Dickensa przejezdne bezproblemowo. Mam 157 od miesiąca we wszystkie DP, zarówno rano jak i po południu, korki na Dickensa nie są standardem, częściej ich nie ma niż są. Ciekawostka: nawet w pierwszy dzień ze śniegiem, ten co sparaliżowało całe miasto, Dickensa jechało się bezstresowo.reserved pisze: A dla jadących z Rakowca w rejon Szczęśliwic, Reduty polecam takie rozwiązanie:
Wysiądźcie przy Wiślickiej ze 157, przejdźcie pieszo do Dickensa i tam złapcie 3 razy wcześniejsze 157... zaoszczędzicie z godzinę.
Błąd. Studzienka była zastawiona już o 7 rano w czwartek czyli już tego samego dnia można było to naprawić.Cypis pisze:Och. Czyli dzielni naprawiacze wyczekali 4 dni (słownie: cztery dni), w tym 3 o bodaj najmniejszym natężeniu ruchu w przeciągu całego roku (!), żeby zrobić utrudnienie dwakroć większe od już dużego?
Oj takikarus pisze:W dzień spore utrudnienia wywołane przez Pl. Konstytucji szykujący się do Sylwestra. 520 jeden za drugim, 411 przez likwidację kursów skróconych na Gocław powstała spora dziura bo wszystkie wozy jadą na Starą Miłosną.
http://www.tvnwarszawa.pl/-1,1635792,0, ... omosc.html
też widziałem ten korek
Nie no dobraJKTpl pisze:Nie bywasz na Cmentarzu Północnym na cmentarkach?dzidek pisze:ale autobusy w gigantycznym korku widziałem pierwszy raz.
Możliwe, że masz rację. W końcu Ty jeździsz na tej linii i lepiej wiesz. Ja natomiast pisałem to co zaobserwowałem konkretnie ok. godziny 16.00. Możliwe, że to było takie chwilowe zakorkowanie i chwilę później było normalnie. Dodam jeszcze, że w opisywanym przeze mnie czasie korek sięgał skrętu z Pruszkowskiej w Pawińskiego.Szeregowy_Równoległy pisze:Wybacz, że tak bezpośrednio: gówno prawda. Dickensa przejezdne bezproblemowo.
[ Dodano: |29 Gru 2009|, 2009 22:27 ]
Edit: A swoją drogą... nie wiem jakim cudem... nie jeżdżę teraz raczej już bo przerwa świąteczna, ale jak wracam ze szkoły to średnio co 3-4 dni wracam 157 lub 512 i praktycznie w 90% swoje muszę odstać na Dickensa. Chociaż tam to jest bardzo nieprzewidywalne, bo raz w szczycie potrafi się zrobić pusto, a raz w międzyszczycie potrafi się bardzo zakorkować.
Wczesnym popołudniem stały: BW 1920 r. w obie strony, Grójecka na odcinku pl. Narutowicza - BW 1920 r. w obie strony, Popularna do Chrobrego, Chrobrego i Dźwigowa w stronę Powstańców, al. Jerozolimskie w stronę DWZ.
A teraz relacja z 011/191. SB już o 11:46 wprowadził PKS Grodzisk Mazowiecki
. Z Naruciaka pierwszym kółkiem miałem odjechać 14:02, przyjechałem 14:18 i od razu dostałem pieczątkę na powitanie i przyjazd - odjazd. Kulminacyjnie uzbierało się -115. Drugim kółkiem było już lekko z górki, a po 17-tej rozluźniło się całkowicie. W sumie wyprzedziłem 8 brygad, nadrobiłem opóźnienie do "0", nie wytracając przy tym żadnych półkursów ani nie skracając się. Ostatnim odjazdem z Naruciaka instruktor chciał mnie wysłać PTR-em na Regulską, bym zdążył na ostatni odjazd stamtąd. Ale powiedziałem, że spokojnie zdążę z ludźmi, no i dało radę! Jeszcze mi zostało 7 min. na "kolację" na Regulskiej.
Uwielbiam 191, takiego cyrku nie miałem jeszcze na żadnej linii

A teraz relacja z 011/191. SB już o 11:46 wprowadził PKS Grodzisk Mazowiecki
Uwielbiam 191, takiego cyrku nie miałem jeszcze na żadnej linii
-
NR
- (tygrys)
Około 9:00 na Szczęśliwicach nie było ani jednej brygady która przyjeżdżała z opóźnieniem przekraczającym 4'
10:20 SB na 184 wprowadziły Młociny
Potem SB na 521 i 150 (tam gównie trasa objazdowa nawaliła)
II Zmiana pewnie miała też 186 na sterowaniu
157 odjeżdżało z przyst. nr 02 po dwie - brygady
M9/184 którym wracałem na przyst. Hala wola wtoczyło się -75' 9ale tylko dzięki obsłużeniu przyst. Dw. Zachodni "z środkowego pasa" oraz wiele kombinacji (w tym skręt w Al. Prymasa 1000-lecia z lewego pasa..)
10:20 SB na 184 wprowadziły Młociny
Potem SB na 521 i 150 (tam gównie trasa objazdowa nawaliła)
II Zmiana pewnie miała też 186 na sterowaniu
157 odjeżdżało z przyst. nr 02 po dwie - brygady
M9/184 którym wracałem na przyst. Hala wola wtoczyło się -75' 9ale tylko dzięki obsłużeniu przyst. Dw. Zachodni "z środkowego pasa" oraz wiele kombinacji (w tym skręt w Al. Prymasa 1000-lecia z lewego pasa..)
levar pisze:(...) Kulminacyjnie uzbierało się -115. Drugim kółkiem było już lekko z górki, a po 17-tej rozluźniło się całkowicie. W sumie wyprzedziłem 8 brygad, nadrobiłem opóźnienie do "0", nie wytracając przy tym żadnych półkursów ani nie skracając się.(...)