A gdyby tak ktoś przysłał prośbę, żeby wróciło rondo Babka?
- Nie zastanawiałem się... Ale może tak, poparłbym. Bo to zależy od genezy - jak ważne było dla ludzi. Mijają lata, a warszawiacy wciąż tego używają. Przyzwyczaili się do ronda Babka.
(...)
Chodzi o to, żeby nie zadławić miasta takimi nazwami historyczno-powstańczymi.
O nazwach ulic
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Jak najbardziej się zgadzam, ale zauważ, że w Radzie Miasta przewagę ma Platforma oraz Lewica, które mogą być przychylne zmianom np. Ronda Radosława na Rondo Babka. Co innego gdyby rządził PiS, którego elektorat to kombatanci i ludzie starsi. A jak wiadomo obecnie AK robi wszystko, aby młodzi ludzie dostawali wręcz drgawek i mdłości na dźwięk słów Armia Krajowa (z całym dla niej szacunkiem).MZ pisze:R-11 Kleszczowa pisze:![]()
![]()
![]()
Ona jest słuszna, ta koncepcja, ale ja nie wyrywałbym się tak z tymi oklaskami.
Tadeusz Ross myśli rozsądnie, ale decyzje podejmuje cała Rada Warszawy. A tu może być już różnie.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Bardzo mądry wywiad z Rossem. Ale dokładnie - sam decyzji nie podejmuje. Jeśli chodzi o Rondo Babka to bardzo byłbym rad z powrotu tej nazwy, bo już np. wiele razy komuś kazałem jechać na Babkę, albo przesiadać się na Babce, a dzisiaj portugalkom powiedziałem, że do Arkadii to muszą wysiąć na przystanku Rondo Babka 
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Akurat Babka to chyba nie jest żadna postać komunistyczna, szczególnie, że nazwa ronda została zaczerpnięta z kupy piachu, która tam była (czy jakoś tak).MZ pisze:R-11 Kleszczowa pisze:Jak najbardziej się zgadzam, ale zauważ, że w Radzie Miasta przewagę ma Platforma oraz Lewica, które mogą być przychylne zmianom np. Ronda Radosława na Rondo Babka. Co innego gdyby rządził PiS.A ustawa o dekomunizacji ulic, którą chce wprowadzić PiS?
Co do ustawy -to są w tym kraju sto razy ważniejsze rzeczy niż chora walka tych dwóch mały ludzików z dawnymi czasami. Mądrze rzekł ostatnio Wałęsa: "Mali ludzie, którzy chcą pokazać swoje bohaterstwo".
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
R-11 Kleszczowa pisze:Akurat Babka to chyba nie jest żadna postać komunistyczna.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ba- ludzie- społeczeństwo- będą chcieli aby została, a nie będzie mogła. W pełni się z Tobą zgadzam- to jest paranoja.MZ pisze:R-11 Kleszczowa pisze:Akurat Babka to chyba nie jest żadna postać komunistyczna.Nie chodziło mi akurat o Babkę, tylko w ogóle o nazwy "komunistyczne". Załóżmy, że większość radnych Warszawy (PO z LiD) będzie chciało jakąś z nich pozostawić, ale nie będą mogli, bo będzie to niezgodne z ustawą. I to jest paranoja.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Jest to wielce prawdopodobne. Znów Kaczyński (Lech) będzie mógł powiedzieć, że Trybunał Konstytucyjny to jest zła instytucja i on ma własne zdanie o ich decyzjachMeWa pisze:a może się okazać, że będzie niezgodna z konstytucją - np. ograniczanie samorządności samorządów
Słusznie.MeWa pisze: Zresztą ustawa musiałaby mieć wyraźne wskazanie źródeł finansowania wszelkich zmian.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- R-9 Chełmska
iii tam, TK jest powoli obstawiany przez jego ludziR-11 Kleszczowa pisze:Znów Kaczyński (Lech) będzie mógł powiedzieć, że Trybunał Konstytucyjny to jest zła instytucja i on ma własne zdanie o ich decyzjach
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32