Rondo Babka - organizacja ruchu
Moderator: Wiliam
Wczoraj stał każdy wjazd na Rondo - ale w dosłownym znaczeniu stał. Kolega donosił że z Arkadii nie można było wyjechać.Łukasz pisze:Może coś ze światłami, bo akurat od Okopowej stało się najkrócej (5 minut).person pisze:Godziny szczytu. Normalka.
Od której strony wjeżdżałeś?
PS jakby wpuszczać na rondo 1 samochód, to bezpieczeństwo zwiększyłoby się jeszcze bardziej!
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
Tak jest niemal codziennie w godzinach popołudniowych na Słomińskiego, bo policja bawi się w kierowanie ruchem na skrzyżowaniu z Międzyparkową. Światła przy Bonifraterskiej też swoje dokładają. W efekcie ciężko zjechać z ronda i wyjechać od Arkadii w stronę Pragi
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
Wczoraj misiaków tam nie było.Paweł_K pisze:policja bawi się w kierowanie ruchem na skrzyżowaniu z Międzyparkową.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Witam, powyżej aktualna i prawdziwa organizacja na rondzie
Beznadziejny zjazd na żoliborz. Gratuluje drogowcom.
Proszę, powiedzcie jak zjechać? Załóżmy, że od centrum jadę lewym pasem i ktoś środkowym. Mijamy słomińskiego, chcemy zjechać na żoliborz. Kto ma na który pas zjechać? Przecież on mnie może przyblokować i zjechać lewy, a ja zostanę jeszcze na rondzie, tak samo może mnie bezkarnie walnąć w mój prawy bok podczas gdy ja będę chciał zjechać na lewy, a on uzna że sobie jednak pojedzie do okopowej...
Identycznie jest ze zjazdem do centrum!!!!
- Bastian
- Sułtan Maroka
dedek pisze:Załóżmy, że od centrum jadę lewym pasem i ktoś środkowym.
Jadąc środkowym pasem, może pojechać prosto lub w prawo, a nie w Okopową. Więc nie bezkarnie.dedek pisze:on uzna że sobie jednak pojedzie do okopowej...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Jak w Ciebie wjedzie to powie, że chciał zjechać na lewy pas w stronę żoliborza.Bastian pisze:dedek pisze:Załóżmy, że od centrum jadę lewym pasem i ktoś środkowym.Jadąc środkowym pasem, może pojechać prosto lub w prawo, a nie w Okopową. Więc nie bezkarnie.dedek pisze:on uzna że sobie jednak pojedzie do okopowej...
Równie dobrze może powiedzieć, że jechał od strony ul. Słomińskiego i chciał dojechać do ul. Okopowej.
Wiadomo, że znaki pionowe pokazują jedno, ale powinny z nimi współgrać znaki poziome, w tym przypadku linie przerywane "nakazujące" zjazdy na poszczególne pasy.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jeśli na rondzie, to taki manewr (zmiana pasa w lewo) w ogóle nie powinien być możliwy.dedek pisze:Jak w Ciebie wjedzie to powie, że chciał zjechać na lewy pas w stronę żoliborza.
Woli dostać karę za wjechanie na czerwonym, w tym czasie świecącym się na Słomińskiego?dedek pisze:Równie dobrze może powiedzieć, że jechał od strony ul. Słomińskiego i chciał dojechać do ul. Okopowej.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow