Humor
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
-
Stary Pingwin
https://www.transport-publiczny.pl/wiad ... 78825.htmlPrzez lata jednym z symboli wczasów na Mierzei Helskiej były kursujące z Helu do Karwi i Dębek autobusy linii 666 w ramach sieci PKS Gdynia, stanowiące nieodłączny element transportowego pejzażu półwyspu. Najwyraźniej jednak władze przewoźnika wzięły sobie głęboko do serca obiekcje formułowane od wielu lat przez część środowisk katolickich, którym ów stan rzeczy wadził. W końcu iście szatańskie oznaczenie linii "godzi w chrześcijański porządek państwa polskiego i jego fundamenty, a stąd w dobro nas wszystkich"...
- a/p TALENT
Gra w numerki dała nowy powód do żartów bo wyinterpretowano, że 669 to symbol figury praktykowanej w pewnej "pobożnej organizacji prawnej".
Idiokracja nas otacza
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ach, to lewactwo! 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- a/p TALENT
To niestety humor sytuacyjno administracyjny. Wybrałem się trzy dni temu załatwić sprawę w Urzędzie Skarbowym Bemowo mieszczącym się na Ochocie. Co jest też humorystyczne. Najciekawsze to nastąpiło po złożeniu dokumentów, miła pani poinformowała mnie, że opłatę skarbową mam opłacić w..... Żabce bo u nich nie ma kasy ani nawet wpłatomatu. W PRL były kasy w Urzędach Skarbowych. ŻENADA.
Idiokracja nas otacza
Przez neta też nie można?a/p TALENT pisze:To niestety humor sytuacyjno administracyjny. Wybrałem się trzy dni temu załatwić sprawę w Urzędzie Skarbowym Bemowo mieszczącym się na Ochocie. Co jest też humorystyczne. Najciekawsze to nastąpiło po złożeniu dokumentów, miła pani poinformowała mnie, że opłatę skarbową mam opłacić w..... Żabce bo u nich nie ma kasy ani nawet wpłatomatu. W PRL były kasy w Urzędach Skarbowych. ŻENADA.
Skoro zrobili outsourcing do Żabki, to chwała im za to, że nie trwają w archaicznej rzeczywistości z trzema nudzącymi się kasjerkami. Natomiast automat i/lub przelew ekspresowy powinien być dostępny dla każdego.
ŁK
-
Stary Pingwin
Kiedyś Włochy też rozliczał US Bemowo, znajdujący się na Ochocie. Na Wynalazku( US Ursynów), też płaci się w sąsiedniej Żabce. Za to w urzędzie dzielnicy Ursynów wprowadzasz swoje dane do wpłatomatu, znajdującego się w korytarzu.
miłośnik 13N
- a/p TALENT
Kwitek papierowy spinamy do dokumentu. Pamiętaj o kserach zaświadczeń wszelakich bo urząd ciebie pogoni precz. W wielu urzędach zrobią Ci ksero oryginału od ręki. Niedawno załatwiałem sprawę w geodezji powiatowej w Piasecznie pełna kultura, opłata od razu poprzez terminal u,pani urzędniczki. Można ? Można!
Idiokracja nas otacza