...kompletnie dezinformujące tych, dla których to się wyświetla.R-9 Chełmska pisze:normalne zachowanie R&G...
Informacja pasażerska
Zawsze się wyświetlał zjazd/dojazd z zakładu.Od wielu,wielu lat...Co w tym nagle dziwnego ?
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
Dla mnie o tyle "nagle", że po prostu nigdy się temu nie przyglądałem, a dopiero dzisiaj zauważyłem, że tak to informuje.mobil one pisze:Zawsze się wyświetlał zjazd/dojazd z zakładu.Od wielu,wielu lat...Co w tym nagle dziwnego ?
A że mnie dziwi? Czy to nienormalne, że dezinformacja może dziwić, w dobie elektronicznych szmerów-bajerów i Inteli Atom z 1GB RAM w komputerkach w autobusie?
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
- R-9 Chełmska
A co pasażera interesuje gdzie jedzie autobus, skoro nie może tam nim jechać. W końcu to "informacja pasażerska" a nie cyfrowa karta drogowa. Podobnie w pesach się wyświetla "teren zajezdni" a i tak wygonią na bramie.R-9 Chełmska pisze:Ale co jest w tym dezorientującego? Autobus jedzie na Ostrobramską, ostatni przystanek po trasie linii: Witosa...
Nie, na wyświetlaczu nie ma informacji o ostatnim przystanku. Taka informacja jest tylko na żółtej desze, która jest jedna jedyna, na przedzie. Wyświetlacze są dwa, na każdą sekcję.
Czy nie jest dezinformacją podawanie trasy autobusu, którą pasażer nie może pojechać?
Czy nie jest dezinformacją podawanie trasy autobusu, którą pasażer nie może pojechać?
To może dobrze by było po prostu roboczo umiejscowić ostatni przystanek w Taranie na ulicy [...]-KONIEC TRASY LINIOWEJ
Ewentualnie można zastosować inny patent - rozbić rozkład zjazdowy na 2 części - do ostatniego przystanku liniowego i od tego przystanku do zajezdni. Mogą występować małe problemy przy przyspieszeniach, ale jeśli nikt tym nie będzie jechał to nie zauważy
Ewentualnie można zastosować inny patent - rozbić rozkład zjazdowy na 2 części - do ostatniego przystanku liniowego i od tego przystanku do zajezdni. Mogą występować małe problemy przy przyspieszeniach, ale jeśli nikt tym nie będzie jechał to nie zauważy
A czy po prostu wyświetlanie trasy tylko w ujęciu handlowym, a nie technicznym nie jest możliwe? To jest naprawdę takie trudne do osiągnięcia? Naprawdę pasażera dosłownie ch. obchodzi, którą trasą ten autobus sobie potem będzie jechał do zajezdni (a nawet więcej - w przypadku gdyby była to trasa zgodna z kierunkiem podróży pasażera taka informacja tylko drażni), a to, co się wyświetla na wyświetlaczu wszak przeznaczone jest TYLKO dla pasażera.px33 pisze:To może dobrze by było po prostu roboczo umiejscowić ostatni przystanek w Taranie na ulicy [...]-KONIEC TRASY LINIOWEJ
Tak, moje zdziwienie narasta. Jeśli coraz bardziej skomplikowane systemy generują coraz większą dezinformację, to głosuję wszystkimi kończynami za starymi dobrymi dechami.
- MeWa
- Cukiereczek
Ale czego się dziwisz, skoro niedawno tramwaj linii 17 jeżdżący normalnie na trasie Służewiec - Zaj. Żoliborz i zjeżdżający na Żoliborz musiał ubierać dechy zjazdowe - i to to było normalnie?chester pisze:Dla mnie o tyle "nagle", że po prostu nigdy się temu nie przyglądałem, a dopiero dzisiaj zauważyłem, że tak to informuje.mobil one pisze:Zawsze się wyświetlał zjazd/dojazd z zakładu.Od wielu,wielu lat...Co w tym nagle dziwnego ?
A że mnie dziwi? Czy to nienormalne, że dezinformacja może dziwić, w dobie elektronicznych szmerów-bajerów i Inteli Atom z 1GB RAM w komputerkach w autobusie?
Natomiast swingi zjeżdżające na Wolę wyświetlały trasę "... - Okopowa - Wolska - Skierniewicka - Młynarska". Przez dobrych kilka chwil zastanawiałem się jak to to jedzie
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Za trudne. Nie tylko to i nie pierwszy raz...chester pisze: A czy po prostu wyświetlanie trasy tylko w ujęciu handlowym, a nie technicznym nie jest możliwe? To jest naprawdę takie trudne do osiągnięcia? Naprawdę pasażera dosłownie ch. obchodzi, którą trasą ten autobus sobie potem będzie jechał do zajezdni (a nawet więcej - w przypadku gdyby była to trasa zgodna z kierunkiem podróży pasażera taka informacja tylko drażni), a to, co się wyświetla na wyświetlaczu wszak przeznaczone jest TYLKO dla pasażera.
Tak, moje zdziwienie narasta. Jeśli coraz bardziej skomplikowane systemy generują coraz większą dezinformację, to głosuję wszystkimi kończynami za starymi dobrymi dechami.
-
Stary Pingwin
-
Stary Pingwin
Przecież w przypadku 16 wszystkie kursy zahaczają o zakład, ale pierwszy i ostatni są wyjazdowy i zjazdowy. W przypadku innych linii to chyba normalne, że zaczynają i kończą w zajezdni? Przypomnij sobie dyskusję o 17, ostatnie kursy żoliborskie musiały być oznaczone jako "zjazd do zajezdni", chociaż przystanek dla pasażerów był ten sam, jak przy normalnych kursach. Tak jest w rozkładzie dla prowadzącego, a niewłaściwe oznakowanie taboru skutkuje karami, dlatego do dziś można spotkać 17 żoliborską ze " zjazdem ". Uwierz mi, ZTM jest bardzo czujny, o czym boleśnie przekonałem się na własnej premii.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Wiem, nie muszę wierzyć. Aczkolwiek w zakresie zasad oznakowania taboru jest trochę niejasności, których nie zgłębiam, gdyż jest to poza moim zakresem kompetencji i zainteresowań.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem